Jaguar Türkiye'de Fabrika Açıyor

Forlan

Gri Atmaca
Mesajlar
5,168
Konum
Ankara
Araç Markası
2017 M3 Dizel Power
Araç Renk ve Tip
Kül Grisi - Sedan
İngiliz lüks oto devi Jaguar, Türkiye'de fabrika yatırımı için kolları sıvadı.

Lüks araç satışında Avrupa'da en hızlı büyüyen ülkeler arasında yer alan Türkiye, son yıllarda yatırım için de adres olmaya başladı. Alman Volkswagen, Türkiye'ye yatırım yapma konusunda kararsız kalırken, bir dünya devi direksiyonunu Türkiye'ye kırdı.

YENİ FABRİKA ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Sendikal sorunlar ve pahalı işgücüyle mücadele etmekte zorlanan İngiliz Jaguar Land Rover (JLR) Avrupa'nın doğusuna gitmeyi planlıyor. Jaguar'ın Türkiye ve Avusturya'da yeni fabrika kurmak için çalışma başlattığı iddia edildi. Bu iddiaların sahibi de İngiltere'nin önde gelen medya kuruluşlarından Trinity Mirror Group'a ait Birmingham Post gazetesi. Gazete, Jaguar Land Rover'dan bir kaynağına dayandırdığı haberinde, şirketin Türkiye ve Avusturya'da yeni tesis kurmak istediğini yazdı.

KUZEY AMERİKA YERİNE DÜŞÜK MALİYETLİ ÜLKE

İngiltere'de yer alan Solihull ve Castle Bromwich'teki tesislerinde binlerce kişiye istihdam yaratan JLR'nin Kuzey Amerika'da bir fabrika kurmak yerine düşük maliyetli ülkeleri tercih edeceğini kaydeden Birmingham Post gazetesine konuşan şirket yöneticisi, "Şu anda kesin bir karar verilmedi. Bu haftalar sürebilir. Ancak Avrupa sınırları içindeki Türkiye ve Avusturya üretim için şu anda potansiyeli olan iki ülke" dedi. Aynı kaynak, "İngiltere'deki sendika ücret çekişmesi alacağımız kararda büyük bir etki sahibi olacak" diye konuştu. 2008'de Hintli Tata Group'un satın aldığı JLR, 2009'dan bu yana iki kat büyüdü ve satışlarını 2014'te 432 bin adedin üzerine çıkardı.

MOTOR SEPETİNDEN SAVAŞ UÇAĞINA

Geçen yıl Türkiye distribütörlüğü Borusan Otomotiv'e geçen Jaguar, 1922'de kuruldu. İlk etapta motosikletlerde yolcu taşımak için yan taraflarına eklenen "sepet" üretimiyle sektöre giren Jaguar, 1935'te ilk otomobilini piyasaya sundu. Şirketin bugün tüm modelleri İngiltere'deki Castle Bromwich fabrikasında üretiliyor. Fabrika, 1938'de 2'nci Dünya Savaşı için bombardıman uçakları üretmek amacıyla kurulmuştu. 2008'de ise Hintli Tata'ya 1.2 milyar sterline satıldı. O tarihten bu yana "Jaguar Land Rover" adıyla anılmaya başlanan şirkete, bugüne kadar 4 milyar sterlinden fazla yatırım yapılırken, son iki yılda yan sanayi ile birlikte 9 bin yeni istihdam yaratıldı. Şirket, geçen yıl Wolwerhampton'daki motor üretim tesisini 500 milyon sterlinlik yatırımla hizmete açmıştı.
 

Domestos

JaDeD
Yönetici
Global Moderatör
Mesajlar
51,833
Konum
Aydın-Merkez
Araç Markası
Fiat Fiorino
Araç Renk ve Tip
Beyaz Gamyonet
Jaguar fabrikayı açıp, Tata üretmesin sakın... ;D

Haber için teşekkürler Kerim. O0
 

st4lk3r

Katılımcı
Mesajlar
156
Konum
Erzurum (Göçebe)
Bu proje gerçekleşir veya gerçekleşmem bilemem ama bana platonik aşklarımdan birini hatırlattı.

2012-Jaguar-XKRS-Review-17.jpg
 

Maytalman

Aktif
Mesajlar
2,416
Konum
Samsun
Araç Markası
Mazda
Araç Renk ve Tip
Titanyum m3
Mazdacıyız ya illa farklı markalarla ilgili haberlere daha duyarlıyız jaguar alfa romeo subaru... Vs ... :)
 

Domestos

JaDeD
Yönetici
Global Moderatör
Mesajlar
51,833
Konum
Aydın-Merkez
Araç Markası
Fiat Fiorino
Araç Renk ve Tip
Beyaz Gamyonet

Biz bu treni kaçıralı 3 yıl olmuş haberimiz yok... :cool:
 

Üst Alt