Infiniti Q50 Sports Sedan’ın Direkt Adaptif Direksiyon Sistemine Ödül

Forlan

Gri Atmaca
Mesajlar
5,168
Konum
Ankara
Araç Markası
2017 M3 Dizel Power
Araç Renk ve Tip
Kül Grisi - Sedan


İlk olarak yeni Infiniti Q50 Sports Sedan ile birlikte tanıtılan ve gelecekte otonom sürüş için devrim niteliğindeki Direkt Adaptif Direksiyon Sistemi, Japonya’da yılın en önemli yeniliği kabul edilerek Yılın Teknolojisi ödülüne layık görüldü.

Japonya Otomotiv Araştırmacıları ve Gazetecileri Konferansı (RJC), araç üretiminde kullanılan dünyanın ilk kablolu direksiyon sistemi olan Direkt Adaptif Direksiyon Sistemi (DAS) 2014-2015 Yılın Teknolojisi ödülüne layık gördü.

RJC seçim komitesi, DAS’ın kazandığı ödül ile ilgili şu açıklamayı yaptı; “Direkt Adaptif Direksiyon Sistemi (DAS), yeni nesil bir direksiyon teknolojisi olması bakımından dünyada ilk olma özelliğini taşımaktadır. DAS sistemi, direksiyon miline gerek kalmadan kompakt motora entegre edilmiş bir direksiyon sensoru sayesinde sürücünün hareketlerini aracın tekerleklerine elektronik olarak iletiyor ve aynı zamanda yol yüzeylerinden gelen gereksiz geri bildirimi de azaltarak daha fazla denge sağlıyor. Bu yeni teknoloji, önceki teknolojilere göre daha yüksek bir konfor ve güvenli yol tutuş performansı sunuyor. DAS’ın bu yenilikçi performansına ek olarak, gelecekte otonom sürüş konusunda atılan önemli bir adım olduğunun farkındayız”.

Alınan bu ödül, Kanada Otomobil Gazetecileri Derneği'nin verdiği "2014 Yılı En İyi Teknoloji Yeniliği" ödülü ve ABD Popular Science dergisi tarafından "Yeninin En İyisi" kategorisinde verilen “Büyük Ödül” dâhil DAS'ın bu zamana kadar aldığı diğer sayısız teknoloji ödüllerine eklendi.

Bu ödüller, 2013 yılında gerçekleşen lansmanından bu yana Q50'nin dünya çapında tanınmış kuruluşlardan aldığı ödüller listesini daha da kabarttı.

Infiniti Q50 özellikle Direkt Adaptif Direksiyon Sistemi, Çarpışma Uyarı Sistemi ve Güvenlik Kalkanı sistemi gibi zengin ve yenilikçi teknoloji özellikleriyle adından sıkça söz ettiriyor.
 

ezmocesteri

__bülent__
Yönetici
Global Moderatör
Mesajlar
34,897
Konum
Mudanya
Tamam teknoloji harika da sensörün arıza yapma ihtimali hiç yok mu, rot çıkmasından daha kolaydır bence sensörün arızalanması virajın tam girişinde sensör gitti napcaz
 

Üst Alt