Honda'dan Hodri Meydan

Forlan

Gri Atmaca
Mesajlar
5,168
Konum
Ankara
Araç Markası
2017 M3 Dizel Power
Araç Renk ve Tip
Kül Grisi - Sedan
Honda, uzun bir aradan sonra çıkarttığı Civic Type R’ın; “Nürburgring Önden Çekişli Otomobiller Pist Rekoru”nu kırmasıyla birlikte bir takım dedikodular ortaya çıktı. Bu dedikodulardan sonra rekorunun çalındığını düşünen rakiplerine resmi olarak savaşmaya hazır olduğu mesajı veren Honda, bir anlamda “hodri meydan” dedi.

Hatırlanacağı üzere; Mart ayı’nın başlarında Cenevre Motor Show’da tanıtılan Yeni Civic Type R, Almanya’nın efsanevi Nurburgring pistini 7:50.63’de dönerek en yakın rakibi Renault Megane RS 275 Trophy-R’den 4 sn. daha kısa bir tur zamanına imza atıp “Önden Çekişli Otomobiller Pist Rekoru”nu kırmıştı. Bu rekordan sonra ortada dolaşmaya başlayan bazı dedikodulara bir son vermeyi düşünen Honda Başmühendisi Hisayuki Yagi, bu rekorun yaklaşık 1 sene önce seri üretim modeliyle aynı motora, süspansiyona ve lastiklere sahip prototip otomobille kırıldığını açıklarken prototipte klima sisteminin bulunmadığını belirtti. Klima sisteminin olmaması nedeniyle ortaya çıkan ağırlık avantajının önüne geçtiklerini ifade eden Yagi, pistteki otomobilin takla barına sahip olduğunu ve bu sayede prototipin seri üretim modelinden daha hafif olmadığını sözlerine ekledi. Takla barıyla beraber otomobilin daha sert bir yapıya kavuşmasını da istemediklerini belirten Yagi, takla barını otomobile kauçuk parçalarla bağladıklarını ve bu sayede üretim modeliyle aynı rijitlikte bir prototip ortaya çıkartarak bu rekoru kırdıklarını ifade etti.

Üretim modeliyle aynı özellik ve kondisyonda olduğu belirtilen prototip Type R’ın kırdığı rekordan sonra rakiplerinin iştahının daha da artacağını söyleyen Yagi, rakiplerinin hızlandıkça güç/ağırlık oranının arttırılarak kendilerinin de hızlanacağını belirtmekten çekinmedi.

VtSPj6.jpg

91tme1.jpg

wdL5Qg.jpg
 

Domestos

JaDeD
Yönetici
Global Moderatör
Mesajlar
52,008
Konum
Aydın-Merkez
Araç Markası
Fiat Fiorino
Araç Renk ve Tip
Beyaz Gamyonet
Honda'ya bu tasarımı ben hiç yakıştıramadım... Bu konuda hiç öz eleştiri yapıyorlar mı veya anket şeklinde bir organizasyon yaparak geri dönüş alıyorlar mı acaba?? ::)
 

Üst Alt