Hidrojen Yakıtı ve Wankel Motor

Maytalman

Aktif
Mesajlar
2,416
Konum
Samsun
Araç Markası
Mazda
Araç Renk ve Tip
Titanyum m3
Hidrojen geleceğe damgasını vuracak bir alternatif yakıt sistemidir.

Hidrojenin en yararlı olarak kullanılmasını sağlayacak motorlarda geleceğin motorları olarak görülen Wankel motorları olabileceği düşünülmektedir.Bunun için Mazda firması’’ Miata’’ motor kapağı altında,şirketin RX-7 spor arabaları üretmiştir.Bu araçlarda iki rotorlu bir döner motor vardır.Mazda’ nın diğer modellerinden tek farkı bu aracın hidrojenle çalışmasıdır

Wankel motoru ele alındığında, hidrojen ve Wankel'in birbirine çok uygun olduğu görülmektedir. Wankel rotorlarının döndüğü odacık içerisinde hareketli bir yanma hacmi meydana gelmekte ve diğer motorlara oranla daha fazla olan yüzey alanı ortaya çıkan ısıyı dağıtmaktadır. Hiç bir bölgesinin daha fazla sıcak olmaması veya sıcak noktalar oluşmaması nedeniyle motor hidrojen kullanımına uygundur. “Wankel’ “in emme, kompresyon, genişleme ve ekzos bölgelerinin birbirinden farklı olması sonucu, hidrojenin hızlı hareket eden alevi hiç bir problem yaratmamaktadır ve gerçekten de Wankel motor hidrojen kullanımına çok yatkındır.
Geleceğin yakıtı muhtemelen Hidrojen

Dünyadaki hemen hemen tüm otomobil firmalarının 1974''ten beri hidrojenli otomobiller üzerine çalıştığını belirten Birleşmiş Milletler''e bağlı Dünya Hidrojen Enerjisi Konseyi Başkanı Prof. Dr. Nejat Veziroğlu, 2010''a kadar GM, Ford, Toyota, Honda, Daimler Chrysler, BMW gibi büyük otomobil şirketleri piyasaya 10 bin kadar hidrojenli otomobil çıkaracak. Ancak bunlar satılmayacak, kiralanacak. Çünkü ilk çıkan arabalarda arıza çıkabileceği düşünülüyor. Kiralar da ayda 500 - 800 dolar arası olacak dedi.

Petrol şirketlerinin de hidrojen istasyonları kurduklarını belirten Veziroğlu, ABD, Japonya ve bazı Avrupa ülkelerinde 200''e yakın hidrojen istasyonu olduğunu söyledi. Dünyada 2020 yılında 10 milyon otomobilin hidrojenle çalışması, 2050 yılında ise 700 milyon hidrojen motorlu araç olması bekleniyor. Prof. Veziroğlu hidrojenli ilk otomobillerin diğer otomobillere göre pahalı olacağını belirterek, şöyle konuştu: Çünkü herşeyin yenisi daha pahalı. Bu araçların gürültüsü olmayacak, havayı kirletmeyecek. Tehlikeli değil. Yangın petrolde de olabilir. Ancak hidrojen yangını çabuk sönüyor. Hidrojen hafif olduğu için alev havaya doğru çıkıyor. Petrol ise etrafa yayılıyor.
 

Ekli dosyalar

  • image.jpg
    image.jpg
    21.8 KB · Görüntüleme: 74
Moderatörün son düzenlenenleri:

Maytalman

Aktif
Mesajlar
2,416
Konum
Samsun
Araç Markası
Mazda
Araç Renk ve Tip
Titanyum m3
  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan
  • #2
Wankel (veya diğer adıyla "Rotary") alışılmış motor teknolojilerinden daha farklı, kendi avantajları ve dezavantajları olan bir sistem. Bir zamanların mucize teknolojisi olarak görülen Wankel'i şu anda sadece Mazda kullanıyor. Mazda 1960'lardan beri sürekli geliştirdiği Wankel motorlarını yüksek tüketim gibi sıkıntılara rağmen terketmeyi reddediyor. Son yıllarda otomobil sektöründe yaşanan tasarruflu motor akımı sonrasında Mazda'nın Wankel motorlarının yüksek tüketimi iyice göze batmaya başlayınca firma bu ilginç motorlarını daha farklı bir alanda kullanmaya karar vermiş. Gelen haberlere göre Mazda yakında hibrit modellerini tanıtacak ve bu arabaların kaputunun altında Wankel motor bulunacak. Bu motorlar arabanın menzilini uzatmak amacıyla kullanılacak, yani "range extender" olacak. Böylece Wankel'in küçük ağırlığına ve az yer kaplamasına rağmen yüksek güç veren motorları klasik motorlara göre avantaj kazanmış olacak. İşin daha da ilginç kısmı ise Mazda'nın yeni Wankel motorlarının kullanacağı yakıt. Hibrit modellerdeki Wankel motorlar benzin yerine hidrojen yakacak. Böylece doğaya zehirli gaz salınmayacak, arabalar tamamen çevre dostu olacak.
 
Moderatörün son düzenlenenleri:

Maytalman

Aktif
Mesajlar
2,416
Konum
Samsun
Araç Markası
Mazda
Araç Renk ve Tip
Titanyum m3
  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan
  • #3
YAKLAŞIK 18 yıldır hidrojen yakıtlı araçlar geliştiren Japon Mazda’nın Avrupa’da ilk kez yollara çıkardığı RX-8 Hydrogen RE modeli 2009 yılı temmuz ayında Norveç’te satışa sunuldu. RX-8 Hydrogen RE ‘çift yakıtlı’ güç sistemi ile donatılmış olduğundan, benzinin yanında hidrojenle de çalışabiliyor. Otomobilde sürücü dilerse yakıt seçeneğini kendisi belirleyebiliyor. Hidrojen gazından benzine geçiş, araç hareket halindeyken de, direksiyon simidinin yanındaki bir düğme ile yapılabiliyor. Hidrojen deposu boşaldığında, sistem otomatik olarak benzine geçiyor. Araç hareketsizken düğmeye basarak benzinden hidrojene geçmek de mümkün. Hibdir otomobiller içinde en sportif modellerden biri olan Mazda RX-8 Hybrid RE’nin hibrid motoru, hidrojenle çalışırken 109, benzinle çalışırken 220 beygir güç üretiyor.
Wankel motor hakkında
Wankel (Döner Pistonlu ya da Rotary) Motorlar

Alman mühendis ve mucit Felix Wankel tarafından icat edilen ve geliştirilen bu motorda silindir diye tabir ettiğimiz, pistonun içinde hareket ettiği yapı, aslında kesinlikle bir silindir değildir, daha çok elipsoidal (elips profilli) bir yapıya benzerliği vardır. Zaten piston da klasik silindirik pistona hiç benzemez. Bombeli kenarlı bir üçgen şeklindedir. Piston bu elipsoidal hazne içinde dönüş yapar. Pistonun bu farklı hareketi neticesi bu motorlara döner pistonlu motorlar denilmiştir.


Motoru diğer motorlardan ayıran önemli şekilsel farklılığı sayesinde çok farklı bir çalışma döngüsü vardır. Normalde en çok kullanılan 4 zamanlı benzinli motorlarda krank milinin her iki devrinden birinde ateşleme yapılır. Bu motorlarda ise pistonun her tam dönüşünde tam 3 ateşleme yapılır !. Teorik olarak aynı hacme sahip 4 zamanlı motorun 6 katı güç üretmesi beklenir (pratikte bu olayın gerçekleşmemesi normaldir).

Kenarları dışbükey olan üçgen biçiminde bir pistonu(!) vardır.Pistonun merkezinde bir iç dişli bulunur. Pistonun içinde döndüğü silindir(!) eliptik bir yapıdadır. Pistonun üçgen kenarları silindirin iç yüzeyine temas ederek döner. Bu hareket sırasında dönme ekseninin merkezindeki krank dişlisini çevirir. Yapılarında supap bulunmaz. Pistonun her üç kenar yüzeyi çalışma anında aynı anda bir işlem gerçekleştirir.


Emme zamanı:
Pistonun bir yüzeyi ile silindir arasında kalan boşluk sayesinde emme deliğinden hava-yakıt karışımını emilir.
Sıkıştırma ve İş (Ateşleme) zamanları:
Piston, dönüşü sayesinde karışımı iki köşesi ve silindir yüzeyi arasında sıkıştırmaya başlar. Piston kenarının silindir yüzeyine en çok yaklaştığı an (hacmin en daraldığı an) bujiler tarafından karışım ateşlenir. Açığa çıkan yüksek basınç ve sıcaklıktaki gazlar pistonu egzoz deliğine doğru dönmeye zorlarlar.
Egzoz zamanı:
Pistonun dönme hareketi, egzoz deliğine yaklaşan kenarın hacminin daralmasına neden olur. Bu daralma anında egzoz deliğinin önü yanmış gazların çıkışı için açılmıştır ve gazlar basınçla dışarı atılır.
Avantajları:
1- İçten yanmalı – patlamalı motorlar arsında en yüksek güç / ağırlık oranına sahiptir.
2- Supap, krank mili gibi karmaşık ve güç üretilebilen yapılar içermediğinden daha küçük, basit ve hafif üretilebilirler.
3- Pistonun her devrinde üç ateşleme yapabildiklerinden güçleri yüksektir.
4- Sarsıntı ve gürültü seviyeleri düşüktür.
Dezavantajları:
1- Piston ve silindir diğer motor türlerine göre zor şartlara (yüksek sıcaklık ve basınç) çok daha fazla maruz kaldığından aşınmaları daha hızlı olur.
2- Yapıları iki zamanlı motorlara göre daha karmaşık olduğundan küçük araçlara uygulanmaları pek pratik ve ekonomik değildir.
3- Aşınma problemi o kadar büyüktür ki, belki uygulanabilirliklerinin önündeki en büyük engeldir.
Sonuç:
Wankel motoru ilk pratik uygulamasını 1960′lı yıllarda bulmuş ve alman NSU firması tarafından bazı araçlara (NSU RO-80) uygulanmıştır. Daha sonra diğer firmalar tarafından da denenen bu motor kısa ömrü nedeniyle pek tercih edilmemiştir. Günümüzde bir Japon otomobil üreticisi olan Mazda, RX7 modelinde bu motoru kullanmaktadır. Seramik gibi aşınmaya daha dayanıklı malzemeler sayesinde motor ömrü ve verimliliği artırılabilmiştir. Yine de yüksek güç / ağırlık oranlarına ihtiyaç duymayan ve dayanım gerektiren araçlar için pek de uygun oldukları söylenemez. Pistonları üçgenden farklı olarak tasarlananları da vardır ancak çalışma prensipleri değişmemiştir.
 

Oğuzhan

Aktif
Yönetici
Administrator
Mesajlar
9,949
Konum
Eskişehir-Aydın
Araç Markası
2015 Mitsubishi Lancer
Araç Renk ve Tip
İnci Beyaz Sedan
Bilgiler için teşekkürle Enes. Efsane hidrojenle de olsa yola devam etmeli. Wankel motorun avantajları kullanılmalı. Mazda işini bilir bekleyelim görelim :)
 

ezmocesteri

__bülent__
Yönetici
Global Moderatör
Mesajlar
34,897
Konum
Mudanya
Hidrojenle aynı performans elde edilebilecekse ne ala, yoksa rx i bozar bu hidrojen
 

Maytalman

Aktif
Mesajlar
2,416
Konum
Samsun
Araç Markası
Mazda
Araç Renk ve Tip
Titanyum m3
  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan
  • #10
Çook güzel çalışmalar bunlar
 

Domestos

JaDeD
Yönetici
Global Moderatör
Mesajlar
51,829
Konum
Aydın-Merkez
Araç Markası
Fiat Fiorino
Araç Renk ve Tip
Beyaz Gamyonet
wankel & hidrojen ; böyle bir manyak bir abim var onun ile çalışma yapıyoruz , japonlardan önce biz piyasaya cıkaracağız :tey:

:D

Ekipler kapıya dayandığında da; "abi biz içiciyiz" dersiniz... :p

Şaka bir yana, Allah kolaylık versin...
 

Maytalman

Aktif
Mesajlar
2,416
Konum
Samsun
Araç Markası
Mazda
Araç Renk ve Tip
Titanyum m3
  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan
  • #13
[member=9]domestos[/member] Veli abi çok iyi olmuş fotoğrafla konumu güçlendirmişsin eyvallah :)
 

slymncmgz

Katılımcı
Mesajlar
974
Konum
Ankara
Araç Markası
Mazda3 2014 PowerSense
Araç Renk ve Tip
Kırmızı-Sedan
Hidrojenle çalışabildiğini göstermişler de ben esas turbo dizel wankel nasıl olur onu merak ediyorum. Gayet mantıklı geliyor çalışma prensibine göre bence ama acaba denemişler mi, çıkmazları nedir merak ediyorum
 

Domestos

JaDeD
Yönetici
Global Moderatör
Mesajlar
51,829
Konum
Aydın-Merkez
Araç Markası
Fiat Fiorino
Araç Renk ve Tip
Beyaz Gamyonet
Hidrojenle çalışabildiğini göstermişler de ben esas turbo dizel wankel nasıl olur onu merak ediyorum. Gayet mantıklı geliyor çalışma prensibine göre bence ama acaba denemişler mi, çıkmazları nedir merak ediyorum

Dizel de değil, hem de turbo dizel Wankel... ::) Kulağa hoş geliyor, hiç düşünmemiştim.
 

Oğuzhan

Aktif
Yönetici
Administrator
Mesajlar
9,949
Konum
Eskişehir-Aydın
Araç Markası
2015 Mitsubishi Lancer
Araç Renk ve Tip
İnci Beyaz Sedan
Bence Mazda bu işte diretmemeli elektriğe yatırım yapmalı.
 

Forlan

Gri Atmaca
Mesajlar
5,168
Konum
Ankara
Araç Markası
2017 M3 Dizel Power
Araç Renk ve Tip
Kül Grisi - Sedan
Aynen katılıyorum Oğuzhan..Dizel falan fistan hikaye artık..Bundan sonra elektrikli ve hybrid araçlar gündemde..İleride ne dizel ne benzin kalacak..Bakalım biz görebilecekmiyiz o günleri ::)
Bence Mazda bu işte diretmemeli elektriğe yatırım yapmalı.
 

Oğuzhan

Aktif
Yönetici
Administrator
Mesajlar
9,949
Konum
Eskişehir-Aydın
Araç Markası
2015 Mitsubishi Lancer
Araç Renk ve Tip
İnci Beyaz Sedan
Bilgiler için teşekkürle Enes. Efsane hidrojenle de olsa yola devam etmeli. Wankel motorun avantajları kullanılmalı. Mazda işini bilir bekleyelim görelim :)
Önceden böyle düşünüyordum ama elektrik gün geçtikçe ağır basıyor vakit kaybetmemeli Mazda :)
 

Domestos

JaDeD
Yönetici
Global Moderatör
Mesajlar
51,829
Konum
Aydın-Merkez
Araç Markası
Fiat Fiorino
Araç Renk ve Tip
Beyaz Gamyonet
Turboyu kullanmıyor ve bir şey kaybetmedi... Skyavtive teknolojisi ömürlük araba üretiyor... Elektriklenmeyeret Vardır bi bildikleri diyorum...
 

Üst Alt