Hidrojen İle Çalışan 2016 Toyota Mirai Tanıtıldı

Forlan

Gri Atmaca
Mesajlar
5,168
Konum
Ankara
Araç Markası
2017 M3 Dizel Power
Araç Renk ve Tip
Kül Grisi - Sedan
Teknoloji konusunda sınır tanımayan Japonlar, bu sefer de hidrojen ile çalışan arabasını tanıttı.



Toyota'nın FCV konsept olarak tanıttığı hidrojen yakıt hücreli otomobilinin ismi Japonca "gelecek" anlamına gelen "Mirai" oldu.
Marka, bu otomobilin tıpkı hibrid araçlarda olduğu gibi sektöre yön vermesini beklerken, aracın kısa zamanda Avrupa’ya özel bir versiyonunu da üretmeyi planladıklarını dile getirdi.
Ayrıca bu yeni yakıt türünün, emisyon açısından da en iyi tercih olacağı belirtildi.

Toyota'dan yapılan açıklamaya göre, aralık ayının ortasında Japonya'da pazara sunulacak olan Mirai, eylül 2015'ten itibaren İngiltere, Almanya ve Danimarka'da satılmaya başlanacak.Japonya'da üretilecek olan Mirai 2017 yılında Avrupa'da seçilen diğer ülkelerde de pazara sunulacak. Toyota, Mirai ile otomobil sektöründe yeni bir dönemi başlatıyor. Gelecekte önemli enerji kaynaklarından biri olacak hidrojenle çalışan Mirai, hidrojen yakıtını elektrik üretmek için kullanıyor.Mirai, Toyota Yakıt Hücresi Sistemi'yle yakıt hücresi teknolojisini hibrit teknolojisiyle birleştiriyor ve içten yanmalı motorlara göre yüksek enerji verimliliği sağlanıyor.



Sıfır karbondioksit salınımıyla çevreyi kirletmeyen Mirai'nin ortalama 3 dakikada hidrojenle doldurulan yakıt deposu, otomobili tatmin edici bir menzile de ulaştırıyor.Mirai aynı zamanda yeni jenerasyon otomobillerin izlerini taşıyor. Dikkati çeken tasarımı, düşük ağırlık merkezinin getirdiği sürüş keyfi ve elektrik motorun sessiz ama güçlü hızlanma performansı Mirai'nin özellikleri arasında yer alıyor.



Mirai'nin ön tasarımda yer alan sağ ve sol ızgaralar ise havadan oksijen tedariğini sağlayarak aracın yakıt hücre sistemini soğutuyor.Ağırlığı bin 850 kilogram olan Toyota Mirai, 4 bin 890 milimetre uzunluğa, bin 815 milimetre genişliğe, bin 535 milimetre yüksekliğe ve 2 bin 780 milimetre dingil mesafesine sahip bulunuyor. Mirai, 178 kilometre/saat maksimum hıza çıkabilirken, 100 kilometrelik hıza sadece 9,6 saniyede ulaşıyor.



Geleceğin yakıtı olarak gösterilen hidrojen, doğal kaynaklardan veya atık su gibi insan yapısı ürünlerden elde edilebiliyor ve sıkıştırıldığında aküye göre daha yoğunluklu bir enerji ortaya çıkıyor.Saklanması ve taşınması da daha kolay olan hidrojenin bu özellikleriyle geleceğin enerji üretiminde önemli bir rol oynayacağı tahmin ediliyor.
 

Maytalman

Aktif
Mesajlar
2,416
Konum
Samsun
Araç Markası
Mazda
Araç Renk ve Tip
Titanyum m3
Ben şimdi diyecemki mazda shinari hidrojen wankel motorlu olarak bu arabalar arasında yerini alacak...Sizde diyeceksinizki....
 

maytalman52

Katılımcı
Mesajlar
703
Bende birşeyler yazacaktim ama enes konu acmis zaten :)
Mazdayı arastirirken bu konu hakkında bir yazı okumuştum Mazda ve Toyota bu sistemin geliştirilmesi için anlaşmaya vardiklarini duyurdu diye. Sadece toyotanin yaptgi bisey değil bence Mazdanin da farklı bir projesi vardır kesin o da büyük ihtimal wankelle olucak
 

Forlan

Gri Atmaca
Mesajlar
5,168
Konum
Ankara
Araç Markası
2017 M3 Dizel Power
Araç Renk ve Tip
Kül Grisi - Sedan
  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan
  • #9
Toyota,hidrojen yakıtlı aracı Mirai'yi satışa çıkarttıktan sonra 1500 adet sipariş aldı.

Geçtiğimiz sene 15 Aralık'ta tanıtılan Toyota Mirai'ye en fazla 400 adet satılır gözüyle bakılırken, 1500 adetlik sipariş gelmesi,firmanın da üretim planında değişikliklere neden oldu.Bu değişikler doğrultusunda 2016 yılında 2000 adete yakın satılacağına,2017 yılında ise bu rakamın 3000 adet dolaylarında olacağı düşünülüyor.

Toyota Mirai'ye olan talebin çoğunlukla Japon devlet dairelerinden ve filo şirketlerinden olduğu söylenirken, yüzde 40 civarında da bireysel talebin olduğu belirtildi.

Sadece 3 dakika da deposunu doldurabilen Toyota Mirai,sadece hidrojen teknolojisi ile çalışıyor.Çevreye olan kirliliği sıfır olan Toyota Mirai,bu gidişle hidrojenle çalışan araçların öncüsü olacak gibi duruyor.
 

Oğuzhan

Aktif
Yönetici
Administrator
Mesajlar
9,949
Konum
Eskişehir-Aydın
Araç Markası
2015 Mitsubishi Lancer
Araç Renk ve Tip
İnci Beyaz Sedan
Aklıma gene şu yakıt tasarruf için satılan hidrojen kitleri geldi. Alıp denesem mi ? ::)
 

Oğuzhan

Aktif
Yönetici
Administrator
Mesajlar
9,949
Konum
Eskişehir-Aydın
Araç Markası
2015 Mitsubishi Lancer
Araç Renk ve Tip
İnci Beyaz Sedan
Uygulanması basit ise ve fiyat makul ise durman hata
Uygulaması basit. Fiyatı çokta makul değil 600 tl civarı. 1 lt. düşürse yakıtı benim kullanım oranıma göre ortalama 1,5 senede kendini amorti ediyor. Ama işe yarıyor diyende var işe yaramadı diyende.
 

Üst Alt