Hibrit Otomobillere ÖTV İndirimi

ezmocesteri

__bülent__
Yönetici
Global Moderatör
Mesajlar
34,897
Konum
Mudanya
Bakanlar Kurulu kararıyla hibrit motoru olan otomobillerde yüzde 90 olan ÖTV oranı yüzde 45’e düşürüldü. Motor gücü 100 KW’yi geçen binek otomobillerin vergisi ise yüzde 90’a indirildi.


Bakanlar Kurulu, aynı zamanda elektrikle çalışan hibrit otomobillerin Özel Tüketim Vergisi’ni (ÖTV) bir alt vergi dilimine indirdi. Bakanlar Kurulu kararına göre, elektrik motoru da olan ve elektrik motoru 50 KW’ı geçip motor silindir hacmi 1800 cm3’ü geçmeyen binek otomobillerin yüzde 90 olan ÖTV oranı yüzde 45’e düşürüldü. Aynı şekilde motor gücü 100 KW’ı geçip motor silindir hacmi 2500 cm3’ü geçmeyen binek otomobillerin yüzde 145 oranındaki ÖTV’sini de yüzde 90’a indirildi.


TORBA YASAYLA BELİRLENMİŞTİ

Başta taksiler olmak üzere otobüs, kamyon ve kamyonet gibi ticari araçların yenilenmesini teşvik etmek amacıyla esnafa yönelik ÖTV oranlarını sıfırladığı torba tasarıya hem akaryakıt hem de elektrikle çalışan hibrit otomobiller için de madde eklemişti. O maddeyle hibrit otomobillere ÖTV listesinde yeni bir bölüm açıldı, vergi oranları ise yüzde 90 ve yüzde 145 şeklinde yüksek düzeyde belirlenmişti. Yeni yayımlanan Bakanlar Kurulu kararıyla hibrit otomobillere önemli ölçüde vergi teşviki sağlanmış oldu.
 

Ebubekir

Aktif
Mesajlar
1,112
Konum
İstanbul
Araç Markası
2012 Mazda Mirai
Araç Renk ve Tip
Gri - Sedan
Benzin ve motorine de hayvan gibi zam

Xperia ZL cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

dülgeroğlu

Katılımcı
Mesajlar
830
Konum
Çanakkale
Araç Markası
1998 Mazda 626
Araç Renk ve Tip
Mavi - Hatchback
Aynen beklediğim gibi oluyor sanırım. Kimse vatandaşı öpmekten vazgeçemiyor. Bahsi geçen markanın küçük sınıftaki hibritinde fiyat düşmesi görülmüyor. Pahalı sattıkları arabalara indirimi yansıtmışlar. Serbest piyasa ekonomisi... (internette yayımlanan fiyat listesine göre söylüyorum)
 

MutluTEKİR

Aktif
Mesajlar
4,586
Konum
Karabük
Araç Markası
2010 Mazda3 125000km
Araç Renk ve Tip
Granit Gri - Sedan
Toyota CH-R, Rav4 ve Prius'un işine yarıyor sadece.
CH-R fiyatları açıklanmadı.
Rav4 220bin tl küsürlerden 178bin tl ye düştü fiyatı.
Prius ise 75 bin küsür euro dan 48 bin euro ya düştü fiyatı.
 

Üst Alt