Hava ile Çalışan Otomobil: AIRPod

selmazda

Katılımcı
Mesajlar
512
Konum
İstanbul
[size=12pt]Hava ile çalışan Otomobil: AIRPod[/size]

[size=10pt]2000 yılından beri geliştirilmekte olan ve bildiğimiz hava ile çalışan otomobil olmasıyla dikkat çeken AIRPod önümüzdeki aylarda satışa çıkacak.[/size]

hava1.jpg


Hava ile çalışan otomobil: AIRPod

2000 yılından beri geliştirilmekte olan ve 2013 yılında ortaya çıkan AIRPod için ilk olarak 2014′te piyasaya çıkacağı söylenmişti. Fakat nihayet bu sene alıcılarına ilginç bir seçenek sunacak. Sıkıştırılmış soğuk havanın basıncıyla motor pistonlarını hareket ettirmesiyle çalışan bu AIRPod’lar hava tanklarından yüklenen hava ile çalışabiliyor. Şimdiye kadar prototoip aşamasında olan ve MDI tarafından KLM/AirFrance hava yolları firmalarında küçük kargo taşımacılığı konusunda havalimanlarında denendi.

Şimdi ise Zero Pollution Motors tarafından 2015 yılının sonlarında Hawaii’de satışa çıkacak olan bu araçlar 10.000 Dolar gibi bir fiyat etiketine sahip olacaklar. 45km ile 70km arasında değişen menzili ile sadece şehiriçi kullanıma olanak sağlayan bu minik araçlar özellikle son dönemde ülkemizde yaygınlaşan elektrikli bisikletlerin daha ekonomik ve hava ile çalışan versiyonu olarak düşünülebilir. Ancak AIRPod satışa çıktığında 200km’ye kadar bir menzil sunacağı söyleniyor.

2.jpg


Saatte 80km’ye kadar da hızlanabilen bu hüçük araçların hem trafikte çok yer kaplamaması hem park alanlarında gereken ufacık alanlarla tercih edilmesi bekleniyor. 2m uzunluğu, 1.6m genişliği ve 1.7 de yüksekliği bulunan AIRPod, 210kg da ağırlığa sahip.

1.jpg


Yukarıdaki görsellerde gördüğünüz gibi ön taraftaki camın açılmasıyla 1 kişi sürücü kolduğuna, bir nevi bagaj kapısının açılmasıyla da 2 kişi araca binebiliyor. Ayrıca AIRPod direksiyon ile değil iki tane joystick ile kullanılıyor.
 

Üst Alt