Hardcore HotHatch Dizellenecek

Forlan

Gri Atmaca
Mesajlar
5,168
Konum
Ankara
Araç Markası
2017 M3 Dizel Power
Araç Renk ve Tip
Kül Grisi - Sedan
Seat, gelecek planları arasında modellerinin hızlı versiyonları olan Cupra’ların da dizel motorlara kavuşacağını belirtti.

Seat başkanı Jürgen Stackmann, Barcelona Motor Show’da Autocar’a verdiği röportajda yakın gelecekte ‘Cupra’ ailesinin dizel motorlarla bezenmiş yeni versiyonlarıyla birlikte genişletileceğini açıkladı. İlk denek modelin Leon Cupra olacağını açıklayan Stackmann, kullanılacak dizel motorun B8 kasa kodlu yeni Passat’ta mevcut olarak kullanılan 2 litrelik turbo beslemeli TDI motor olacağını 240 beygir ve 500 Nm torka sahip olacağını sözlerine ekledi.

İlgili bir başlıkta Seat’ın neler yapacağı merakla beklenen Cenevre Motor Show’da 20V20 konseptinin ‘Cupra Variant’ versiyonuyla gözler önüne serileceği kesinleşmese de gelen haberler arasında. Buna ek olarak ‘Panpalar’ ı sevindirecek bir haber de var, İbiza Cupra 6 ileri manuel şanzımanla satın alınabilecek.
 

ismail-1903

Katılımcı
Mesajlar
503
Konum
K.Maraş - Kayseri
Araç Markası
2002- Mazda 626
Araç Renk ve Tip
Kırmızı - Hb
vw sitesinde en güçlü passat 190 hp olarak görünüyor. 170400 tl fiyatı var. 240 hp daha sonraki yıllarda gelecek herhalde.
Gaza asılmadığında ekonomik bir araç olacaktır muhtemelen ama cupra gibi hitap ettiği kitle cadde yarışçıları olan bir araca dizel motor pek uygun olmamış sanki. 500 n/m tork çok iyi bir değer bu arada. 3.0 tdi v6 motorlarında 550 n/m tork vardı zaten
 

Üst Alt