Goodwood Mazda’nın Motor Sporları Mirasını Kutluyor

Forlan

Gri Atmaca
Mesajlar
5,168
Konum
Ankara
Araç Markası
2017 M3 Dizel Power
Araç Renk ve Tip
Kül Grisi - Sedan
om6PFd.jpg


Mazda’nın yarış mirası bu yılki Goodwood Hız Festivali’nin ilgi odağındaydı. Motor sporu etkinliğinin öne çıkan noktası, Goodwood House'un önünde yer alan ve çelik kirişlerden yapılan pist üzerinde gökyüzüne yükselen iki Mazda yarış aracının bulunduğu 40 metrelik olağanüstü heykel oldu.

Mazda’nın KODO-Hareketin Ruhu felsefesinden ilham alan, sanatçı Gerry Judah tarafından tasarlanan eser, 120 ton çelik kullanılarak oluşturulan heykelin karmaşıklığını gizleyen bir zarafet ve çeviklik hissi veriyor. 418 çelik kirişin her biri farklı bir açıda dizilerek yapının kavisli olmasını sağlıyor, öyle ki araçlar aşağıdaki seyircilerin üzerinde duruyor.

Mazda Tasarım Bölümü Genel Müdürü Ikuo Maeda, “Goodwood’da ön plana çıkarılacak özellik hakkında konuşmaya başladığımızda, bunun KODO tasarım felsefesi yoluyla markayı yansıtmasını istedik” dedi. “Gerry, açıkça KODO ruhuna sahip çarpıcı ve güzel bir yapıyla markamızı ifade etti. Heykelde bir hafiflik ve güç duygusu var, ancak araçların hareketini ve enerjisini de yansıtıyor.”

Mazda’nın yarışçı ruhunu da yansıtan heykel, markanın 1960ların sonunda Avrupa’da başlayan motor sporları mirasını da şereflendiriyor. Mazda bu dönemde rotary motorlarını resmi yarışların sert ortamında kanıtlamak ve tanıtmak için çalışmaya başlamıştı. O günden bu yana, rotary motorlarının gücüyle Mazda, üretici ve sürücü kategorisinde 100 IMSA yarışı, iki İngiliz Touring Car Şampiyonluğu ve Daytona, Spa ve Le Mans pistlerinde dayanıklılık yarışı şampiyonlukları kazandı. En ünlü zafer ise, heykelde yer alan iki araçtan biri olan 787B ile 1991’de Le Mans 24 Saat yarışı zaferiydi. Heykeldeki diğer araç Mazda LM55 Vision Gran Turismo aracı. Bir PlayStation yarış simülasyonu oyunu Gran Turismo 6 için tasarlanan LM55, Goodwood'da sanal yarış aracından fiziksel bir konsepte geçen adımı atıyor.
 

Üst Alt