Fransız Roketi : Yeni Alpine Concept

Forlan

Gri Atmaca
Mesajlar
5,168
Konum
Ankara
Araç Markası
2017 M3 Dizel Power
Araç Renk ve Tip
Kül Grisi - Sedan
UmAKYl.jpg


Renault, gelecek ay düzenlenecek olan Le-Mans 24 saat dayanıklılık yarışı öncesi yeni Alpine konseptinin tanıtımını yapacağını duyurdu.

Renault ve Caterham’ın ortak geliştirdiği bir proje olan Alpine konsepti, her iki marka için de ayrı ayrı üretilecek olup, birbirinden bazı farklılıklarla ayrılacak olan otomobillerin tanıtımı da ayrı zamanlarda yapılacak.

600 milyon €’luk bir yatırıma mal olacağı açıklanan Alpine konseptinin 30.000€ ile 35.000€ arasında bir fiyatla satışa sunulacağı belirtilirken, ilk etapta yıllık 3.000 adet üretilmesi planlanan otomobilin yoğun talep görmesi halinde üretim adedinin 5.000 seviyelerine çıkabileceği ifade ediliyor.

Kuzey Fransa’da bulunan Dieppe’de üretilecek olan 1.100 kg’lık hafif siklet Renault Alpine, muhtemelen 250 BG gücünde 1,6 litrelik benzinli turbo motora sahip olacak. Renault, ortaklık yaptığı Nissan ve Daimler’den bazı teknolojilerinde kullanıldığı Alpine konseptinin üretimine 2016 yılının son bölümlerinde başlamayı planlarken otomobili, gelecek ayın 13-14’ünde düzenlenecek olan Le-Mans yarışında gerçekleştireceği etkinlikle tanıtacak.

MiJA7p.jpg

MPrhdX.jpg

NOZEqs.jpg
 

Üst Alt