Ford, Hıza Müdahale Eden Araç Üretiyor

Forlan

Gri Atmaca
Mesajlar
5,168
Konum
Ankara
Araç Markası
2017 M3 Dizel Power
Araç Renk ve Tip
Kül Grisi - Sedan
Ünlü otomobil üreticisi Ford, geliştirdiği yeni teknoloji ile birlikte müşterilerine hız sebebiyle yaşamaları muhtemel kazalara karşı destek sağlıyor.

Neredeyse her birimizin kendini kaptırdığı ve hayati tehlikeye girmemize sebep olan aşırı hız alışkınlığına Ford adlı üretici son vermeyi planlıyor. Şirketin yaptığı açıklamaya göre, geliştirdikleri yeni bir teknoloji sayesinde sürücüler hız limitlerini aştıkları an uyarılacaklar ve hatta sistem sürüşe müdahale ederek bir bakıma hayat kurtaracak.

Intelligent Speed Limiter adlı yeni projenin ilk olarak yeni Ford S-Max'te karşımıza çıkacağı söylenirken, otomobilin Avrupa'da satışa sunularak trafik güvenliği için yeni bir dönemi başlatabileceği dile getiriliyor. Sistemin işleyiş mantığı ise oldukça basit ve bir o kadar da güvenli görünüyor. Özel bir tarayıcı kamera ve şirketin hazırlayacağı bir yazılım her şeyi hallediyor.

Açıklamaya göre rüzgarlık bölümüne yerleştirilen kamera sistemi düzenli olarak yol işaretlerini tarayacak, sistem üzerinden kuralları takip edip olması gereken en makûl hızı sürücüsüne sunacak. Aşırı hıza girildiğinde ise ilk olarak en üst hız limiti aşağı çekiliyor. Direkt olarak müdahale yerine alternatifler sunan sistem arzu edilirse kullanımdan kaldırılabiliyor.

İptalden sonra şayet sürücü limitleri aşar ve tehlike yaratmaya başlarsa, otomobil sesli alarm ile uyarı vermeye başlıyor. Projenin ne derece etkili olacağını ise zaman gösterecek gibi.
 

Üst Alt