Ford Bisiklet İşine Girdi

Forlan

Gri Atmaca
Mesajlar
5,168
Konum
Ankara
Araç Markası
2017 M3 Dizel Power
Araç Renk ve Tip
Kül Grisi - Sedan
Tüm markalar Cenevre Otomobil Fuarı’nda otomobil üstüne otomobil tanıta dursun, Ford Barselona’daki Mobil Dünya Kongresi’nde (MWC 2015) 2 farklı elektrikli bisikletini tanıttı.

s5dQQv.jpg


Markanın mobilitenin geleceği üzerine bakış açısını yansıtan MoDe:Me ve MoDe:pro e-bisikletleri 9 amperlik batarya ve 200 watt gücündeki elektrik motorlarına sahip. Bu motor sayesinde “elektrikli pedal desteği” sunan bisikletler, 25 km/h (15.5 mph) hıza ulaşabiliyor.

Ultrasonik geri görüş sensörüyle donatılan bisikletler arkadaki araçlar sollamaya çıktığında gidonu titreterek sürücüyü uyarıyor ve elciklerin ucundaki ışıklar ile diğer sürücüleri bisikletin varlığından haberdar ediyor. Bisikletler ayrıca MoDe:Link adı verilen geliştirme aşamasındaki bir iOS uygulamasıyla birlikte çalışarak GPS’ten aldığı bilgilere göre gidonu titreterek sürücüleri ne zaman, nereye döneceği konusunda bilgilendiriyor.

Ford’a göre MoDe:Me, otomobillerini şehrin dışına parkedip bisikletleri ile toplu taşımaya ulaşan ve daha sonra yine bisikletleri ile son hedeflerine ilerleyenler için tasarlanmış. Diğer taraftan MoDe:pro ise, şehir içinde taşımacılık yapmak için tasarlanmış.

EakL50.jpg

NzQXNv.jpg
 

Domestos

JaDeD
Yönetici
Global Moderatör
Mesajlar
51,832
Konum
Aydın-Merkez
Araç Markası
Fiat Fiorino
Araç Renk ve Tip
Beyaz Gamyonet
Yıllar öncesinde; sıkı Ford sempatizanı bi abimim; "üzerinde Ford yazan bisiklet olsa alırım" sözü aklıma geldi...

;D
 

HÜSNÜ GÜRSU

Katılımcı
Mesajlar
113
Konum
İzmir
Araç Markası
2010 - Mazda 6
Araç Renk ve Tip
Bakır Kırmızı
Ben de çocukluğumda dayımın penguet marka bisikletine bindiğimi hatırlıyordum.Bana da bir adet elden düşme Philips marka almışlardı.Bir de benim alman bacanakta gördüğüm NSU marka bir bisiklet gördüm.NSU eski bir alman araba markasıdır.
 

Domestos

JaDeD
Yönetici
Global Moderatör
Mesajlar
51,832
Konum
Aydın-Merkez
Araç Markası
Fiat Fiorino
Araç Renk ve Tip
Beyaz Gamyonet
Abi ne benzerliktir ki; en küçük dayımın da peugeot bisikleti vardı... Çift kadrolu meşhur bisan bisikletlerden çok farklıydı... De gidi dee yaşlanmışız be abi... :D
 

Üst Alt