Ferrari 488 Gtb Tanıtıldı

Forlan

Gri Atmaca
Mesajlar
5,168
Konum
Ankara
Araç Markası
2017 M3 Dizel Power
Araç Renk ve Tip
Kül Grisi - Sedan
Ferrari,yeni model 488 GTB'yi tanıttı.



İtalyan spor otomobil firması Ferrari,458 modeli üzerine tasarladığı 488 GTB modelinin tanıtımını gerçekleştirdi.458 Itala ile benzer özellikler gösteren 488 GTB,daha büyük hava girişlerine yer verilmiş.Formula 1 araçlarına benzer bir ön konsola sahip olan 488 GTB,far sistemi olarak da 458 modeli ile benzer tasarlanmış.

İç mekanda çok büyük değişiklikler yapılmamış fakat kullanılan kırmızı ve siyah renklerinin uyumu aracı olduğundan daha sportif bir görünüme kavuşturmuş.



Kaputunun altında ise 3.9 litrelik V8 motor bulunuyor.670 beygir gücündeki bu makina,760 Nm tork üretiyor.7 ileri çift kavramalı yarı otomatik şanzıman bu motora eşlik ediyor.

0-100 km/s hıza 3 saniyede alan 488 GTB, maksimum ise 330 km/s hıza ulaşabiliyor.Aracın resmi tanıtımı ise Cenevre'de yapılacak.



 

Forlan

Gri Atmaca
Mesajlar
5,168
Konum
Ankara
Araç Markası
2017 M3 Dizel Power
Araç Renk ve Tip
Kül Grisi - Sedan
  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan
  • #3
Motor zaten arkada dostum. Birde Ferrari motor arkada olmasına rağmen yaptığı özel yalıtım ile aracın sesinin sürücüyü rahatsız etmeyecek ama gaza getirecek ve hoşuna gidecek şekilde tasarlıyor. Bunu fabrika videosunda amcalar anlatmıştı..İçerde motor gürültüsü yok ama zırıltısı var :)
Çok tatlı durmuş, o kadar ince bir buruna motoru nasıl sığdırıyor
 

Oğuzhan

Aktif
Yönetici
Administrator
Mesajlar
9,949
Konum
Eskişehir-Aydın
Araç Markası
2015 Mitsubishi Lancer
Araç Renk ve Tip
İnci Beyaz Sedan
O kadar hacim ve beygir var hala GTR ı geçemiyor hızlanmada ::) Ama çok tatlı görünüyor belgeselini çekseler bari.
 

ezmocesteri

__bülent__
Yönetici
Global Moderatör
Mesajlar
34,897
Konum
Mudanya
Rüzgar basıncını çok iyi ayarlamasalar bu araçlar yüksek hızda yolda durmaz
 

Forlan

Gri Atmaca
Mesajlar
5,168
Konum
Ankara
Araç Markası
2017 M3 Dizel Power
Araç Renk ve Tip
Kül Grisi - Sedan
  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan
  • #10
Ferrari’nin sınıfının en üstün performans özelliklerine sahip 8 silindirli yeni modeli 488 GTB, 5-15 Mart tarihlerinde düzenlenecek 85. Cenevre Otomobil Fuarı’nda dünya sahnesindeki yerini alıyor. Devrim niteliğindeki V8 turbo motoruyla dikkat çeken Ferrari 488 GTB, markanın yarışçı ruhuna sadık kalarak pist araçlarının performansını yollara taşırken, gücü, tepki süreleri ve çevikliğiyle, benzersiz bir sürüş deneyimini garanti ediyor.

İtalyan efsanesi Ferrari, sınıfının en üstün özelliklerine sahip V8 motorlu yeni süper modeli 488 GTB’yi, 5 – 15 Mart tarihlerinde 85’incisi düzenlenecek Cenevre Uluslararası Otomobil Fuarı’nda otomobil tutkunlarının beğenisine sunacak. Ferrari, yeni modeli 488 GTB ile 40 yıl önce pazarda ilk kez 308 GTB modeliyle yer aldığı 8 silindirli motor segmentinde yeni bir dönem başlatıyor. Ferrari’nin yarışçı ruhunu tüm öğeleriyle üzerinde taşıyan 488 GTB, pist otomobillerinin performansını yollara taşıyarak farkını ortaya koyarken, gücü, atikliği ve sıra dışı tepki zamanlarıyla, sürücüsüne en üst limitlerde bir sürüş keyfi vaat ediyor.

Yeni 488 GTB, Ferrari’nin F1 ile birlikte 458 GT modeliyle bugüne kadar 2 kez birincilik elde ettiği FIA Dünya Dayanıklılık Şampiyonası (WEC) ve aynı zamanda ‘24 Hours of Le Mans’da elde ettiği tecrübeyle hayat buldu. 488 GTB’nin geliştirilmesinde, Ferrari’nin son 10 yıldır özel müşterileri için sadece pistlerde kullanılmak üzere tasarladığı otomobilleri kapsayan XX programında edindiği bilgi birikiminden de sonuna kadar faydalanıldı. Bu programda elde edilen veriler, sürücülerin 488 GTB’nin sıra dışı performansını en üst düzeyde deneyimleyebilmesi için, aracın elektronik ve kontrol sistemlerinin geliştirilmesinde önemli katkı sağladı.

Sınıfında en yüksek performans

Ferrari 488 GTB’nin yeni 3.9 litrelik V8 turbo motoru, güç, tork ve tepki süreleri açısından sınıfının en yüksek değerlerini sunarken, devrim niteliğindeki mimarisiyle de standartlara yeni bir boyut getiriyor. 488 GTB’nin 8.000 devirde 670 beygir güç üreten motoru, 7. viteste 760 Nm maksimum tork üretiyor ve 2.000 devirde sadece 0.8 saniyelik muhteşem bir tepki süresiyle farkını ortaya koyuyor. Bu rakamlar, Ferrari 488 GTB’nin 0’dan 200 kilometreye 8.3 saniye gibi inanılmaz bir sürede hızlanmasını ve saatte 330 kilometrenin üzerinde maksimum hıza erişmesini sağlıyor.

Ferrari 488 GTB’nin aerodinamik özellikleri de performansına önemli katkı sağlıyor. 1,67’lik aerodinamik verimlilik oranı, Ferrari tarihinde yeni bir rekoru ifade ederken, önceki modele oranla yüzde 50 daha fazla downforce sayesinde sürtünmeyi de önemli ölçüde azaltıyor. Özellikle ön spoyler, alt hava girişleri ve arkada spoyler ile birleşen aktif aerodinamikleri içeren yenilikçi tasarım öğeleri, bu iki önemli performans kriterini elde etmede büyük başarı sağlıyor.

488 GTB’nin vites kutusu, motorun muazzam torkunu kusursuzca ve güçlü bir şekilde doğru devir aralığına ulaştıran, aynı zamanda sürücünün gaza basmasıyla birlikte özel vites oranlarıyla inanılmaz hızlanma sağladığı Değişken Tork Yönetimi’ne sahip bulunuyor. Her modelde olduğu gibi, Ferrari mühendislerinin yeteneklerinin bir sonucu olarak, 488 GTB’nin de motor sesi, “Şahlanan At”a yaraşır şekilde, kusursuz ve tamamen farklı bir efektle hız tutkunlarının kalbini fethediyor.

Ferrari Styling Centre tarafından tasarlanan 488 GTB’nin en önemli karakteristik özellikleri arasında kanatları yer alıyor. Modelin imzası niteliğindeki geniş hava girişleri, 308 GTB modeline gönderme yaparken, özel bir aparatla iki bölüme ayrılıyor. Geniş ön spoyler, yanlara yerleştirilmiş olan radyatörlerin termal verimini arttırmak adına çift profile sahip bulunuyor. Ortadaki iki sütun, havayı gövde altına yönlendiren bir deflektörle birlikte çalışıyor. Aracın geniş ve alçak arka kısmında da, sürtünmeyi arttırmadan downforce oluşturan yenilikçi bir spoyler dahil olmak üzere, yeni aerodinamik çözümler yer alıyor.
 

Üst Alt