Emisyon Skandalı Büyüyor; 4 Markanın Daha Adı Geçiyor !!

Domestos

JaDeD
Yönetici
Global Moderatör
Mesajlar
52,013
Konum
Aydın-Merkez
Araç Markası
Fiat Fiorino
Araç Renk ve Tip
Beyaz Gamyonet
Mazda'nın dizel motorlarında olması gereken 0,293 g/km ortalama değerlerin; 1,6 kat ve 3,6 kat NEDC testi seviyelerinde olduğu tespit edildiği yazıyor haberde...

Mazda sözcüsü bu konuda şöyle bir açıklamada bulunmuş; " Mazda; dizel ve benzinli motorların hukuka uygun olması için çok sıkı çalışmaktadır"
 

Güven

Katılımcı
Mesajlar
612
Konum
İstanbul
Araç Markası
2020 - Toyota Corolla
Araç Renk ve Tip
Gri - Sedan
Bunun çok sıkıntı olacağını sanmıyorum, zaten tüm araçların gerçek ile test verisi farklı ama VW yi sıkıntıya sokan yazılım ile yani dolandırıcılıkla yapmış olması ve VW ninki 40 kattı bu 2 katı civarı.
Eğer Mazda da bu tür bişey varsa acımazlar herhalde.
Birde ölçüm şekli değişirse ve limitleri aşarsa araçlar o zaman sıkıntı olur.
 

mtutun

Üstad
Mesajlar
1,863
Konum
Bakırköy
Araç Markası
2018 Subaru Levorg
Sıkıntı yok Mazda için. Benim bile yıllardır yazdığım gibi NEDC çok eskimiş ve gerçek hayatı temsil etmekten uzak bir test. NEDC ile test edilen tüm markaların tüm modelleri aynı durumda çıkar. Bunu test etmelerine gerek yoktu, bana sorsalar söylerdim. Benim bunu küçük turbo/büyük atmosferik mktor başlığında ne zaman yazdığıma bakın. VW gibi bir yanıltıcı programdan bahsedilmiyor. En doğru açıklamayı Honda yapmış ve araçlarını AB regülasyonlarına göre test ettiklerini belirtmiş. Aynen doğrudur, bu haberin suçladığı markalar değil, NEDC adlı AB test kriteridir.

Bu arada test ile gerçek hayat verileri farkı konusunda diğer markalara göre Mazda'nın daha başarılı olduğu görülüyor.
 

mtutun

Üstad
Mesajlar
1,863
Konum
Bakırköy
Araç Markası
2018 Subaru Levorg
Şimdi yıllardır dizelin çok kirli bir motor olduğunu ve çevreye çok zarar verdiğini iddia eden bir kitle de vardı AB içinde. Bunlar CO2 ağırlıklı EU kriterlerinin de, NEDC test kriterlerinin de gerçekçi olmadığını ve çevreyi koruyamadığını söylüyorlardı. Ben de elimden geldiğince buralarda aynı şeyleri konuşuyor ve yazıyordum. Doğal olarak VW hadisesi, dizel motorlara karşı eleştirileri de tetikledi. Şimdi dizel motorların gerçekte benzinlilerden daha zararlı motorlar olduğu çok yüksek sesle konuşulmaya başladı. Hatta ünlü İngiliz otomobil magazinlerinden birisinde dizelin sonu geliyor mu? başlığı ile bir makale bile okudum.

The Guardian'daki gibi haberleri VW hadisesi ile irtibatlandırmamak lazım. Orada sorgulanan konu, bir yanıltıcı program ile kasıtlı olarak emisyon verilerini düşük göstermek iddiası. Burada sorgulanan ise, NEDC testinden alınan sonuçların, gerçek hayattan çok uzak olduğu gerçeği. Bu üreticilerin suçu değil, onları gerçekten çok uzak şartlarda test eden kurumun ve AB'nin hatası...
 

Üst Alt