Dünyanın Değişken Sıkıştırma Oranına Sahip İlk Motoru

Forlan

Gri Atmaca
Mesajlar
5,168
Konum
Ankara
Araç Markası
2017 M3 Dizel Power
Araç Renk ve Tip
Kül Grisi - Sedan
Infiniti, 20 yıldan uzun süren geliştirme çalışmaları sonucunda; dünyanın ilk değişken sıkıştırma oranına sahip motoru VC-Turbo’yu otomobil tutkunlarıyla buluşturmaya hazırlanıyor. VC-Turbo ayrıca bugüne kadar üretilen en gelişmiş içten yanmalı 4 silindirli turbo beslemeli motor. Sıkıştırma oranı, içten yanmalı motorlarda hayati değerler arasında yer alıyor. Motorun performansı ve yakıt ekonomisini doğrudan etkileyen bu önemli parametre üzerinde 20 yılı aşkın süredir Ar-Ge çalışması yürüten Infiniti, bu çalışmaların sonunda 4 silindirli 2.0 litrelik turbo benzinli VC-Turbo motorunu ortaya çıkardı. Dünyanın ilk değişken sıkıştırma oranına sahip içten yanmalı bu motor teknolojisi sayesinde, kompresyon oranı 8:1 (yüksek performans için) ve 14:1 (yüksek verimlilik için) arasında değişiklik gösteriyor.

infinitivcturbo-660x371.jpg


Kendini dönüştürebilme ve piston alanı yüksekliğini kusursuz şekilde azaltıp yükseltebilme yeteneğine sahip bu motor sayesinde sürüş durumunun gerektirdiklerine göre en yüksek seviyede oran otomatik olarak uygulanabiliyor. VC-Turbo teknolojisi, yakıt tüketimindeki tutumluluk, daha düşük emisyonlar, ses ve titreşim seviyeleri gibi değerlerdeki iyileştirmelerinin yanı sıra, kompakt ve hafif yapısı ile aracın genel ağırlık derecelerinde de düşüş sağlıyor. VC-Turbo, V6 motora göre 25 kg hafif ve benzer güçteki V6 motorlara göre yüzde 27 daha düşük yakıt tüketimi sağlıyor. Resmi olmamakla beraber; VC-Turbo motordan 272 beygir güç ve 390 nm tork elde edilmesi bekleniyor.

infinitivcturbo2.jpg
 
Moderatörün son düzenlenenleri:

MutluTEKİR

Aktif
Mesajlar
4,586
Konum
Karabük
Araç Markası
2010 Mazda3 125000km
Araç Renk ve Tip
Granit Gri - Sedan
Bunun yerine Toyota, Atkinson çevrimini ve emme zamanındaki subap zamanlamasını kullanarak zaten efektif sıkıştırma oranı üstünden yapıyordu. Daha az hareketli parça daha az sorun demektir.
Keşke resmi de olaydı tasarımın.
 

slymncmgz

Katılımcı
Mesajlar
974
Konum
Ankara
Araç Markası
Mazda3 2014 PowerSense
Araç Renk ve Tip
Kırmızı-Sedan
6 yıl önce olan bir başka değişken sıkıştırma oranlı motor. İnfinitininki ilk değil sanırım
 

Forlan

Gri Atmaca
Mesajlar
5,168
Konum
Ankara
Araç Markası
2017 M3 Dizel Power
Araç Renk ve Tip
Kül Grisi - Sedan
  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan
  • #5
@slymncmgz Şöyle ki İnfiniti zaten ilk ben yaptım demiyor, kullandığı kelime şu " the world's first production-ready variable compression ratio engine" yani üretime hazırız, denedik, test ettik uyguladık ve araçlarımıza koyduk şimdi de seri üretime geçicez diyor. MCE-5 VCR-i videosuna baktıktan sonra üreten firmanın sitesine girdim. Üretim yok, sadece prototip yapmışlar, denenmiş ama evet olumlu sonuç aldık, geliştirdik, araçlarda kullanılabilir demiyorlar bir nevi araştırma projesi gibi kalmış. İnfinitiyi savunduğumdan değil yanlış anlaşılma olmasın :) sadece konuya açıklık getirmek istedim. Birde MCE-5 1.5 motor üstünde denenmiş, İnfiniti 2.0 motor olarak üretime geçmiş.
 

slymncmgz

Katılımcı
Mesajlar
974
Konum
Ankara
Araç Markası
Mazda3 2014 PowerSense
Araç Renk ve Tip
Kırmızı-Sedan
Yok benim lafım size değil zaten, paylaşımlarınızı zevkle takip ediyorum :)
 

Üst Alt