DSG Şanzıman Neden Isınır?

HakanEMRE

Aktif
Mesajlar
7,455
Konum
Bolu-Ş.Urfa
Araç Markası
2004 - HONDA ACCORD
Araç Renk ve Tip
FÜME
Bu aralar otomatik araç isteğimden dolayı otomatik şanzımanla alakalı internette rastladığım yazı ve videoları inceliyorum.
Piyasada çok kullanılan DSG şanzımanın yapısından söz edilmiş. Kullanıcıların mutlaka izlemesi gereken bir video. Forumda bildiğim kadarıyla kullanıcısı yok ama ilerde olabilir :D

 

hagakure

Aktif
Mesajlar
5,637
Konum
İstanbul / Kadıköy
Araç Markası
2004 Mazda 6
Araç Renk ve Tip
Şampanya-Sedan
Adam diyor ki çok sıkışık trafikte mümkün olan her anda vitesi boşa alın veya sağa çekip bekleyin ...bu sıkıntıyı çekmek istemiyorsanız almayın bu araçları demiyor. İstanbul gibi bir şehir de rahatlık olsun diye (Allah korusun alacağımdan değil ya ) DSG şanzımanlı halk arabası alıcam sonra şanzıman ısındı mı soğudu mu diye araç içinde ter dökeceğim....
 

madmax59

Katılımcı
Mesajlar
185
Konum
Tekirdağ
bu adam bilgi değil wv maşalığı yapıyor. dsg almaktan çekinmeyin diyor ya adam, sonra da vitesi boşa almazsanız binlerce liralık masrafa katlanın diyor hala hey allahım ya

Redmi Note 2 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

Holydao

Benlik bi durum yoksa çıkıyorum!
Mesajlar
1,898
Konum
Antalya
Araç Markası
2016 Honda HR-V
Araç Renk ve Tip
Beyaz - SUVcuk
Vitesi boşa almak yarı oromatik şanzıman kullanımının en temel kuralıdır aslında, çok garipsenecek bir durum yok, bu teknolojinin dizaynı bu şekilde neticede... Tabi sıklıkla arıza çıkarmasının sebebi olarak kullanıcıların bu kurala uymaması ilk sırada yer alıyor ama yine de çok güvenilir bir şanzıman sistemi olmadığı aşikar.

Ben şahsen yıllarca yarı otomatik araç kullandım (Honda civic i-shift) ama hiç sıkıntı yaşamadım. Yarı otomatikte bence %30 marka seçimi, %50 kullanım, % 20 de şans faktörü var işin içinde.
 
Moderatörün son düzenlenenleri:

yakup

Aktif
Mesajlar
2,245
Konum
Erzincan
Araç Markası
2009 - Mazda 6
Araç Renk ve Tip
Beyaz - Exclusive
Bende 1,5 sene kullandım, boşa alma ve hareket halinde vites değişimine çok dikkat ettim ve bir sıkıntı yaşamadım. Yanlız manuel araca geçer geçmez yaşasın özgürlük dedim :cool:
 

MutluTEKİR

Aktif
Mesajlar
4,586
Konum
Karabük
Araç Markası
2010 Mazda3 125000km
Araç Renk ve Tip
Granit Gri - Sedan
Dsg artık eskisi gibi değil. Geliştirildi. Artık hazırda kavrama durumunda bekleyip ısınmak yerine 1 sn hazırda tutup harekete geçilmezse tamamen boşa alıyor. Her ürün gibi o da geliştirildi, ve bazı şanssızlıklar yaşadılar. O şanzımana sahip aracı alanların herşeyi otomatik beklememesi gerekir ama son kullanıcı bunları bilmiyor. Aynısı toyotanın mmt şanzımanı için de deniliyor mesela. O da tek kavramalı ve manuel vitesmiş gibi davranılırsa gayet de sorunsuz ve konforlu. Herkes şikayetçi iken kuzenimin eşi kullandığında hiç vites geçişlerini bile farketmiyorum.
 

Üst Alt