Diferansiyel Kilitleri

Mesajlar
1,047
Konum
Afyon
Evet daha önce kısaca anlatılan bu konuyu kapsama açalım..

Öncelikle kilit sistemini üç grup halinde inceleyebiliyoruz...

Merkezi-Arka ve Ön diferansiyel kilitleri olarak gruplandırılıyor.

Merkezi Diferansiyel Kilidi nedir?

Yazdıkça güncelleyeceğim..
 

Ekli dosyalar

  • 2.jpg
    2.jpg
    64.8 KB · Görüntüleme: 33
  • 1.png
    1.png
    104.6 KB · Görüntüleme: 33

ezmocesteri

__bülent__
Yönetici
Global Moderatör
Mesajlar
34,897
Konum
Mudanya
Video çok güzel O0 Karda deli gidiyor bu Wrangler. 4WD konusunda Wrangler vs Subaru aacaba nedir ?
 
Mesajlar
1,047
Konum
Afyon
  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan
  • #4
Subarı belki en iyi sehir suv'u...simetrik 4 çeker teknolojisiyle şehrin karla kaplı yollarında hafif arazide rahatlıkla hareket kabiliyetine sahip mükemmel bir araç, ama Wranger ağır arazi aracı olarak kullanılabilir. Ön ve arka kilitler sayesinde muhteşem bir yol katedişi var. Ya aks kopar ya yola devam eder.. Subaru için bunlar söz konusu değil zaten o şekilde bir iddasıda olmadı.. Yani Subaru Forester ağır off-road için üretilmiş bir araç değil..

Wranger en iyi off road aracımı dersek, bu göreceli bir kavram ki en önemlisi kullanıcı herzaman olduğu gibi, gerekli modifiyeleri yapılmış 3 farklı merkezi kilit sistemli Mercedes G seriside eksik kalmayan bir araç, yine Toyota Land Cruser da modifiye ile mükemmelş bir arazi aracı oluyor..
Buradan çıkaracağımız sonuç ise fabrika çıkışlı olarak modifiyesiz en iyi araçların başında geliyor Wranger..

Ülkemizdede çokca bulunan ve karoserini tamamladığı bu yıl ilan edilen Defender serisi de mükemmel bir arazi offroad hizmet aracı, bizim kurumda bulunan eski tiplerine arka teker poryasından mil şeklinde kilit taktıklarını biliyorum, yani arka diff kilidi ile durdurulmaz bir araç olabiliyor.. Tabi bunların herbiri maliyet. Havalı kilit sistemleri 3000TL den başlayan ek maliyetler getirmekte, buda firmaların satış rekabeti için etken bir rakam, Jeep markası bile wranger modelin hepsinde aynı seri dif kilidi çözümlerini kullanmamış, ne kadar para o kadar özellik..
 
Mesajlar
1,047
Konum
Afyon
  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan
  • #6
En yeteneklisi rubicon versiyonu sanırım, oda ülkemize gelen modelidir. US pazarında 3.6 benzinli, bizde ise 2.8 Td4 200 beygir ve 400 n/m2 üzeri tork değerine sahip otomatik araçlar..
2.8 olayı ile malesef %145 ÖTV var %18 %171 oluyor bunun nakliyesi bayi kar marjı şirket kar marjı vs vs de KDV var ve verginin vergisiyle bu rakam 240.000 tl civarında..

En azından Renagade modelinde 4 çekeri 1.4 turbo ile getirmişler otm vites 105.000TL yani az para değil orta gelirli birisi için..

Kompakt Suv serisinde 4*4 için Dacia Duster da var 50+ fiyatlarda dolu 4*4 Dizel Manuel..

Gözler Mazda da..
 
Mesajlar
1,047
Konum
Afyon
  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan
  • #8
var abi, sahibindende var çokca ama 4 kapı dizel dersen 120.000 TL 5 yaşında araçlar..
 

Üst Alt