Dayanamadı Hayalet Göstergeyi Koyuverdi

Forlan

Gri Atmaca
Mesajlar
5,168
Konum
Ankara
Araç Markası
2017 M3 Dizel Power
Araç Renk ve Tip
Kül Grisi - Sedan
BeyegQ.jpg


8. nesil Volkswagen Passat bir çok yenilikle geldi. Artık sürücünün yoldan gözlerini daha az ayırmasına yarayacak hayalet gösterge de Passat’ın seçenek listesinde yer alıyor.

Her geçen gün güvenlik sistemlerinde farklı yenilikler duymaya başladık. Hatta Volvo 2020’ye kadar kendi araçlarında artık ölümlerin olmayacağı söyledi ve bunun için her şeyi yapacaklarına söz verdiler. Hayalet göstergede gerek hız, gerek navigasyon, gerekse diğer acil uyarılar için sürücünün gözlerini yoldan ayırmasına gerek bırakmayarak güvenliği arttırıyor.

Aslında Volkswagen tekerleği yeniden icat etmiyor. Neredeyse tüm Alman premium otomobil üreticileri hayalet göstergeyi bu seçenekler arasına koyuyor. Fakat VW Passat ilk hayalet göstergeli VW modeli olacak. Tabiki bu özellik bedava olmayacak, sadece €560 fark ödeyerek bu sisteme tüm Passat kullanıcıları sahip olabilecek. 480×240 piksel çözünürlüğe sahip olan ekran, gösterge panelinin üzerine konumlandırılmış. İstenildiği zaman bir düğme ile kapatılıp, ön konsola gizlenebiliyor. Bu gösterge trafik levhalarını tanıyarak ekrana yansıtacak, ayrıca hız ve navigasyon bilgilerini de gösterecek.
 

Oğuzhan

Aktif
Yönetici
Administrator
Mesajlar
9,949
Konum
Eskişehir-Aydın
Araç Markası
2015 Mitsubishi Lancer
Araç Renk ve Tip
İnci Beyaz Sedan
Head Up Display dan farklı sanırım bu sistem güzelmiş. Aracın bilgilerini de gösteriyor mu acaba?
 

ezmocesteri

__bülent__
Yönetici
Global Moderatör
Mesajlar
34,897
Konum
Mudanya
Aracın bilgilerini ve trafik işaretlerini gösteriyor olması çok güzel. Ama geç kalmış bence Passat gibi bir araçta şimdiye kadar olmaması kötü. Ve her zamanki gibi ekstra bir ücretle sahip olunup standart donanımla sunulmayacak, şaşırdım mı, yok.
 

Üst Alt