Daimler Emisyon Soruşturması Başlattı

Forlan

Gri Atmaca
Mesajlar
5,168
Konum
Ankara
Araç Markası
2017 M3 Dizel Power
Araç Renk ve Tip
Kül Grisi - Sedan
Daimler'den yapılan açıklamada "Amerika'daki araçlarının egzozlarındaki emisyon işleminin sertifika ve kayıt süreçlerini incelemesini" talep ettiğini bildirdi.

Daimler'den yapılan açıklamada, 15 Nisan'da ABD Adalet Bakanlığı'nın şirketten, "Amerika'daki araçlarının egzozlarındaki emisyon işleminin sertifika ve kayıt süreçlerini incelemesini" talep ettiğini bildirdi. Açıklamada, söz konusu talebin, ABD Adalet Bakanlığından gelen istek doğrultusunda şu ana kadar gizli tutulduğu ve Daimler'in Amerikalı otoritelerle tam işbirliği halinde iç soruşturmayı gerçekleştirerek tüm gerekli eylemleri alacağı belirtildi.

Şubat ayında, ABD'deki bir grup Mercedes-Benz sahibi, bazı dizel araçlarının düşük hava sıcaklıklarında yasal emisyon seviyesinin üzerinde salınım yaptığını iddia etmişti. Perşembe günü de bir diğer Alman otomotiv devi Volkswagen (VW) ile ABD'li kurumlar, emisyon ölçümlerinde yanıltıcı yazılıma sahip olan VW dizel araçların tamiri veya geri alımı konusunda prensipte uzlaşmıştı. Geçen yılın Eylül ayında ABD Çevre Koruma Ajansı (EPA), VW'nin emisyon testlerini manipüle ettiğini ve şirketin dizel araçlarının normal seviyenin 40 kat üzerinde çevreyi kirlettiğini duyurmuştu.
 

Domestos

JaDeD
Yönetici
Global Moderatör
Mesajlar
51,834
Konum
Aydın-Merkez
Araç Markası
Fiat Fiorino
Araç Renk ve Tip
Beyaz Gamyonet
Ne emiyonmuş arkadaş :) Bizim hayatımızın değeri yok anlaşılan. :)
 
Mesajlar
2,400
Konum
Yalova-Armutlu
Araç Markası
2009 Mazda 3 Touring
Araç Renk ve Tip
Sedan - Gri Şimşek
Bizim hayatımıza zararlı değilmiş, Doğuş grubu bir açıklama yaparak tüm insanlarımızın sağlıklarının güvende olduğunu bildirmiş idi..!
 

Üst Alt