CX-3’ün Türkiye Prömiyeri İstanbul Autoshow’da Yapılacak

Forlan

Gri Atmaca
Mesajlar
5,168
Konum
Ankara
Araç Markası
2017 M3 Dizel Power
Araç Renk ve Tip
Kül Grisi - Sedan
F12FYL.jpg


Mazda, 22-31 Mayıs 2015 tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek, Türkiye’nin en büyük otomobil fuarı Auto Show 2015’de Yepyeni Mazda CX-3 modelinin Türkiye prömiyerine hazırlanıyor. Los Angeles Otomobil Fuarında dünya çapında görücüye çıkan ve büyük ilgi gören Mazda CX-3, Mazda’nın ilk küçük SUV’si olma özelliğini taşıyor.

SKYACTIV TEKNOLOJİSİ ve ”KODO – Hareketin Ruhu” tasarım dilini benimseyen yeni nesil Mazda modeli CX-3 ilk defa İstanbul Autoshow’da Türk otomobil severlerin beğenisine sunulacak.

KODO tasarımının en son ve en zengin tekrarı niteliğinde olan Yepyeni Mazda CX-3, MZD Connect ve tüm güvenlik özelliklerine sahip. Güç aktarım mekanizması olarak AWD, FWD, Benzin, Dizel, manüel ve otomatik vites seçenekleri içerisinde 1.5 motor, dizel, otomatik ve 4x4 seçeneklerine sahip versiyonu otomobil severler tarafından büyük ilgi görmesi bekleniyor.

Kompakt crossover Mazda CX-3, benzersiz ve şık Kodo tasarımı ile yenilikçi ve ödüllü SKYACTIV Teknolojisini, yaşam tarzınıza uyacak şekilde konfor ve kullanışlılık ile birleştiriyor. SKYACTIV Teknolojileri sayesinde, otomobilin olağanüstü performansından ödün vermeksizin yakıt verimliliği ve düşük emisyon değerleri sunuluyor. Yenilikçi MZD-Connect ile tüm müzik, telefon, uydu navigasyon ve otomobil ayarlarının kontrolü parmaklarınızın ucunda yer alıyor.

Mazda CX-3’ün yanısıra Mazda ustalığının ve teknik uzmanlığının en iyi öğelerine sahip gelişmiş teknoloji ve olağanüstü yakıt ekonomisi sunan sedan modelimiz Mazda6 2015 ve Mazda’nın SUV sınıfındaki beğenilen aracı Mazda CX-5 2015’de fuarda sergilenen diğer önemli modellerimiz olacak. Mazda3 ile beraber SKYACTIV TEKNOLOJİSİ ve KODO tasarımının potansiyelinden tam olarak yararlanan bütün yeni nesil modellerimiz, “sürüş keyfini” yeni bir seviyeye taşımayı amaçlıyor.

Mazda, Türkiye’de sergileyeceği modelleri Yepyeni Mazda CX-3, son teknolojiye sahip atletik sedanı Mazda6 2015, SUV segmentinde fark yaratan modeli Mazda CX-5 2015 ve Mazda’nın en çok satan modeli Mazda3 ile Auto Show’da Japon mühendisliğinin eşsiz örneklerini sunacak.
 

mtutun

Üstad
Mesajlar
1,863
Konum
Bakırköy
Araç Markası
2018 Subaru Levorg
Cam mevcut olan her yerde, mutlaka cam kırılma vakaları da mevcut olacaktır!
 

selmazda

Katılımcı
Mesajlar
512
Konum
İstanbul
Mazda CX-3 İstanbul Otomobil Fuarı'nda

Türkiye'nin en önemli otomobil fuarı İstanbul Auto Show 2015'te birçok yeni model gün yüzüne çıkacakken, bu otomobiller de birer birer belli olmaya başladı.
22-31 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek fuarda Mazda'nın küçük sınıf crossover modeli CX-3 de boy gösterecek. Japon markanın yeni modeli CX-3, 4,275 mm uzunluğuyla en önemli rakiplerinden biri olan Renault Captur'a oranla 53 mm daha uzun. 1,765 mm genişliği ise 1778 mm'lik genişliğe sahip Captur'a göre 13 mm daha az. Yükseklik konusunda ise CX-3 1,550 mm yüksekliğiyle sahip ve Captur'un 1566 mm'lik yüksekliğine karşın 16 mm daha alçak.

Küçük sınıf crossoverlar arasında iyi bir seçenek oluşturması beklenen CX-3, tasarımında belirgin ızgarası ve agresif bir görünüm kazandıran kısık farları arasındaki yay şeklindeki LED'leriyle markanın yeni nesil tasarım detaylarını taşıyor. Profilden sportif bir görünüme sahip CX-3'ün kıvrımlı vücut hatları ve tıpkı bir arka cam gibi duran karartılmış C sütunu dikkat çekiyor.

A-sütunlarının altına doğru uzanması için arkaya doğru itilen ön çamurlukların üst noktasıyla birlikte, CX-3'ün yan görünümü aracın normal boyutlarından çok daha büyük bir gövde hissi uyandırıyor. Arka bölüm CX-3'ün kardeşleriyle benzer bir tasarıma sahip. Yine ön tasarımındaki gibi kısık stoplar dikkat çekiyor.

İç mekan ise CX-3'ten de tanıdığımız bir ruha sahip. Direksiyon simidi ve gösterge paneli ağabeyinden alınmış.

Genel itibariyle yumuşak malzemelerin kullanıldığı belirtilen crossoverın orta konsolunun üzerinde araçla ilgili hemen hemen her şeyi kontrol edebildiğiniz bir multimedya ekranı yer alıyor. Önden çekişli ve manuel şanzıman opsiyonları bulunan CX-3'te 1.6 litrelik dizel motor, dört çeker ve otomatik şanzıman 3'lüsünü tüketiciye sunacak. 1.5 litrelik 104 HP Skyactive-D motoru avantajı sağlayacak dört tekerden çekişli modelin, tahmini Türkiye satış fiyatı 90 bin TL olacak.
 

Üst Alt