Çılgın 488 GTB Alman Otobanında

Forlan

Gri Atmaca
Mesajlar
5,168
Konum
Ankara
Araç Markası
2017 M3 Dizel Power
Araç Renk ve Tip
Kül Grisi - Sedan
Ferrari aldığınız zaman sadece süperspor bir araç almış olmazsınız, aynı zamanda şaha kalkmış bir at içeren logosuyla, gizemli bir ruh içeren bir otomobil sahibi olursunuz. Maranello 488 GTB’de bu araçlardan biri ve bu muhteşem gizemin bir parçası da aracın ulaşabildiği en yüksek hız.

İtalyan mühendisler 488’in 330 km/h gibi bir hıza ulaşabileceğini söylediler ancak net bir rakam verilmedi. Net rakama ulaşabilmek için yapılması gereken ise elleri direksiyona koyup uygun bir yolda aracı sonuna kadar zorlamaktı. Evet bu öngörüler dahilinde araca ait olan bu videoyu bulduk. Ferrari 488 GTB Almanya’da bir otobanda sürücüsü tarafından test ediliyor. 3.9 litrelik çift turbo beslemeli V8 motor bütün potansiyeli ile denenmiş.

Deneme hız göstergesinde 341 km/h görülmesi ile son buluyor. Elbette ki bütün hız göstergelerinde gerçek hız ve göstergedeki hız arasında sapma vardır. Ancak Ferrari’nin düşük sapma oranını göz önünde bulundurursak aracın 340 km/h hıza yakın bir veriye ulaşması aşırı derecede tatmin edici. Bu kadar yüksek hızla ilerleyen 488 GTB’nin aerodinamik ruhu ise armasındaki şaha kalkmış at figürü ile yansıtılıyor diyebiliriz. Araca motor açısından baktığımızda ise yine mühendislik konuşuyor. Örneğin Maranello’nun bahsettiğine göre aracı doğru bir şekilde yolda tutmak amacıyla motorun en yüksek torku olan 760 Nm’lik değere 7. viteste ulaşması sağlanmış.

[video=youtube_share;of4hRRkMPO4]http://youtu.be/of4hRRkMPO4[/video]
 

ezmocesteri

__bülent__
Yönetici
Global Moderatör
Mesajlar
34,897
Konum
Mudanya
Otobana bak 340 yapıyor adam bir kişiye selektör yaptı, biz de 140 a çıkman için bir kaç kişiye selektör yapman lazım.
 

hagakure

Aktif
Mesajlar
5,637
Konum
İstanbul / Kadıköy
Araç Markası
2004 Mazda 6
Araç Renk ve Tip
Şampanya-Sedan
Oradaki sürücüler bizdekilerin hiç bakmadığı dikiz aynasını kontrol eder ve gelen araç hızlı ise üre yarışına girmeden diğer şeride geçer...sellektör hastalığı bizde .
 

Domestos

JaDeD
Yönetici
Global Moderatör
Mesajlar
51,828
Konum
Aydın-Merkez
Araç Markası
Fiat Fiorino
Araç Renk ve Tip
Beyaz Gamyonet
Muz cumhuriyetlerinde otoyol bomboş olsa da o hızı yaptırmazlar insana, mutlaka bir maraz çıkar, hiç bir şey çıkmasa, yol boş diye sürüsünü karşıya geçirmeye çalışan çobanlar çıkar, o da olmasa kendini karşıya geçirmeye çalışan insanlıktan nasibini almamış hayvanımsılar çıkar... Hadi onları geçtik; parasızlıktan lastik alamayan kamyoncunun yaptırmış olduğu kaplamanın atmış hali seni karşılar... :p
 

Üst Alt