Çek Asıllı Alman 20 bin Otomobile Yaklaşacak

Forlan

Gri Atmaca
Mesajlar
5,168
Konum
Ankara
Araç Markası
2017 M3 Dizel Power
Araç Renk ve Tip
Kül Grisi - Sedan
Volkswagen Grubu çatısındaki Çek markası Skoda bu yıl Türkiye'de satışlarını 17 bin adet üzerine çıkaracak. Marka 3 şehirde yeni bayiler açıyor.

Türkiye ’de İlk 3 ayda otomobil pazarının yüzde 43 büyürken Skoda’nın yüzde 130 büyüdüğünü söyleyen Yüceauto Genel Müdürü Tolga Senyücel "Nisan iyi geçti mayıs ayının da da hareketli geçeceğini düşünüyoruz. Zaten fuar var. Nisanda pazarın 65-70 bin seviyesinde olmasını bekliyoruz“ dedi. Yeni Superb’in İtalya’daki test sürüşünde konuşan Senyücel Superb’in ön satışına temmuzda başlayacaklarını ifade etti.

Geçtiğimiz yılı Skoda’nın yaklaık 14.500 satış adedi ile kapadığını hatırlatan Senyücel ,“Yeterli kotaları bulabilirsek . 2015 hedefimiz 17 bini bile geçebiliriz“ dedi. Senyücel şöyle devam etti:
„Filo satışında 2014 yılında 2200 adet kurumsal ve filo şirketlerine araç sattık. 2015 yılında ise yıllık satışımızın yüzde 22’si filo satışı olacak. Filo satışımızda Octavia ilk sırayı oluşturuyor. Yeni Superb ile filo satışlarımızda artış olacak. Filo satışlarımızın yüzde 60-65’ini Octavia, yüzde 25’ini Superb gerisini ise Rapid oluşturacak.“

3 yeni bayi

2014 yılı son çeyreğinde İstanbul Avrupa yakasında 3 bayilerinin hizmete girdiğine dikkat çeken Senyücel “Yeni kurumsal yapılanmaya hızlı bir şekilde devam ediyoruz. İlk 6 ayın sonunda 21 adet bayimiz yeni kurumsal kimliğe geçmiş olacak. 2016 yılında da dünyada kurumsal kimlik yapılanmasını tamamlayan ilk 3 ülke arasında olmayı hedefliyoruz.“ dedi. Senyücel 2015’te Çorum, Kahramanmaraş ve Balıkesir’de yeni bayi açacaklarını de sözlerine ekledi.

Satışların yüzde 34’ü İstanbul’dan

Skoda araç satışlarının yüzde 34’ünün İstanbul’da yapıldığını kaydeden Senyücel Superb’in bugüne kadar en az şikayet alan Skoda modeli olduğunu kaydetti. Superb’de yıllık satış hedeflerinin 34 yıl içinde 10 bin adetler olduğunu vurgulayan Senyücel 2015 yılında binek araç pazarının 625- 650 bin adet aralığında kapanmasını öngördüklerini bildirdi.
 

Güven

Katılımcı
Mesajlar
609
Konum
İstanbul
Araç Markası
2020 - Toyota Corolla
Araç Renk ve Tip
Gri - Sedan
Doğuş grubu geitmediği için fiyat - performans konusunda bence baya başarılı.
Kendi çevremde de insanlatın dikkatini çekmeye başladı.
Bu hızla giderlerse pazarda iyi yer edinebilir bence.
 

Oğuzhan

Aktif
Yönetici
Administrator
Mesajlar
9,949
Konum
Eskişehir-Aydın
Araç Markası
2015 Mitsubishi Lancer
Araç Renk ve Tip
İnci Beyaz Sedan
Hayırlısı olsun. Son zamanlarda Skoda fazla görmeye başladım.
 

mesut taşdemir

Katılımcı
Mesajlar
335
Konum
Denizli
Denizli Skoda bayiisinin kişisel saygısızlığından sonra dünyanın en iyi arabasını dahi yapsalar Skoda almam. Oysa ki baya beğenmiştim ben Octaviaya yı
 

Güven

Katılımcı
Mesajlar
609
Konum
İstanbul
Araç Markası
2020 - Toyota Corolla
Araç Renk ve Tip
Gri - Sedan
Octavia hoşuma gidiyor, ama doğuş grubundan bir şey alınmaz.

Skoda'yı doğrudan Doğuş getirmiyor diye biliyorum. Yüce Auto diye bir distribütör getiriyor ama oda Doğuş ortaklı sonuçta :)
Ama Doğuş kafasıyla çalışmıyor diye biliyorum. Hem sıfır alım fiyatları, hemde servis vs gibi maliyetleir Doğuş'a göre düşük diye duymuştum.
 

Forlan

Gri Atmaca
Mesajlar
5,168
Konum
Ankara
Araç Markası
2017 M3 Dizel Power
Araç Renk ve Tip
Kül Grisi - Sedan
  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan
  • #8
Buda doğuşun bir stratejisi değil mi sizce? Vw ile aynı fiyatlara ve servis ücretlerine sahip bir ikinci marka niye yapsın ki..İkisinden de kar etmek varken..Elbette birinin müşterilere daha cazip gelmesini sağlayacaktır.
Skoda'yı doğtudan Doğuş getirmiyor diye biliyorum. Yüce Auto diye bir distribütör getiriyor ama oda Doğuş ortaklı sonuçta :)
Ama Doğuş kafasıyla çalışmıyor diye biliyorum. Hem sıfır alım fiyatları, hemde servis vs gibi maliyetleir Doğuş'a göre düşük diyte duymuştum.
 

Güven

Katılımcı
Mesajlar
609
Konum
İstanbul
Araç Markası
2020 - Toyota Corolla
Araç Renk ve Tip
Gri - Sedan
Buda doğuşun bir stratejisi değil mi sizce? Vw ile aynı fiyatlara ve servis ücretlerine sahip bir ikinci marka niye yapsın ki..İkisinden de kar etmek varken..Elbette birinin müşterilere daha cazip gelmesini sağlayacaktır.

Tabi kesin düşünmüşlerdir, yurt içi piyasada kendi rekabetini oluşturuyor.
 

Domestos

JaDeD
Yönetici
Global Moderatör
Mesajlar
51,828
Konum
Aydın-Merkez
Araç Markası
Fiat Fiorino
Araç Renk ve Tip
Beyaz Gamyonet
Olayın geçmişi şöyle hafızama dayanarak yazıyorum, yamulduğum yerler olabilir ama genel anlamda yazılanlar gibi;

Skoda; fosurgen bünyesine geçmeden önce Türkiye'de iki ayrı distribütörü vardı, birisi şimdiki Yüce Auto, diğeri hatırladığım kadarıyla Kemal Uludağ isimli bir amcanın şirketiydi hatta bu amca daha sonra rahmetli oldu ve Skoda bu ülkede tek distribütörde kaldı...

Sonra fosurgen bu ülkeye Doğuş ile girdi ve Skoda'yı da almak istedi ama Yücü Auto buna şiddetle karşı çıktı veya Doğuş çok bastırmadı, sonra global olarak aynı çatı altındaki bu iki marka, Türkiye'de ayrı distribütörde kaldı...

Aynı; Hyundai ile Kia'da olduğu gibi...

Hatta Seat'ın da distribütörü başka birisiydi, Zıtar televizyonunda her gün çekilişle (doğruysa tabi) bir tane Seat Marbella vs. veriyorlardı, sponsoru da doğal olarak distribütördü tam hatırlamıyorum ama Çiftçiler gibi bir firmaydı... Bu amcalar Yüce Auto kadar dirayetli olamadığı için Seat'ı beceremediler ki; Doğuş Oto'ya geçti...
 

Forlan

Gri Atmaca
Mesajlar
5,168
Konum
Ankara
Araç Markası
2017 M3 Dizel Power
Araç Renk ve Tip
Kül Grisi - Sedan
  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan
  • #11
Yüce Auto Skoda Genel Müdürü Tolga Senyücel, yılın ilk çeyreğinde otomobil satışlarının bir önceki yıla göre yüzde 43 artmasını geçen yıldan biriken taleplere ve seçim öncesi gelen yoğun talebe bağladı. Yılın ikinci yarısında satışların gerileyeceğini kaydeden Senyücel, “Ekonomide ani fren olmazsa toplam otomobil pazarı yıl sonunda 650 bin adedi yakalar.” değerlendirmesinde bulundu.

Geçen yıl otomotiv pazarı kur artışı, ÖTV zammı ve taşıt kredilerine getirilen kredi kısıtlaması yüzünden yüzde 12 oranında daraldı. 2014’ün ilk yarısında pazardaki küçülme yüzde 25 civarındaydı. Haliyle bu yılki artışın yüksek olmasında baz etkisi bulunuyor. Markanın D segmentinde VW Passat ve Ford Mondeo’nun rakibi Superb’in 3. neslinin tanıtımında konuşan Yüce Auto Skoda Genel Müdürü Tolga Senyücel, geçen yıl pazarın yılın ikinci yarısında hızlandığını kaydetti. Bu büyümenin hâlâ devam ettiğine dikkat çeken üst yönetici, haziranın ilk haftasındaki genel seçimler yüzünden alımların yoğunlaştığına dikkat çekerek, eğer seçimlerden sonra ekonomide ani fren yaşanmazsa otomobil pazarının 625-650 bin adet arasında gerçekleşeceğini ifade etti. Otomobil pazarının ilk 3 ya da yüzde 43 büyümesine rağmen kendilerinin yüzde 130’luk bir büyüme yakaladıklarına dikkat çeken Senyücel, pazardaki büyümenin gerekçeleri olarak şunları da sıraladı: 2014 model değişim yılı olduğunda çok sayıda yeni modelin piyasaya sürülmesi talebi artırdı. Diğer taraftan otomobil fiyatlarına yapılan zammın döviz kurundaki artışın altında kalması da artışta etkili oldu. Döviz ve diğer finansal enstrümanlardan elde edilen gelirlerin bir kısmının konut, bir kısmının da araç alımında kullanılmasını da bir diğer etken olarak gösteren Genel Müdür, tüm bunların mayıs ayını daha da hareketlendireceğini vurguladı.

Oto markalarının tamamında yılın ikinci yarısının daha durgun geçeceğine dair kanaat olduğunu belirten Tolga Senyücel, “Ekonomik anlamda ikinci altı ayda ani bir frenleme olursa her marka kadar nasibimizi alacağız.” diye konuştu. Marka olarak ise 2014’ü 14 bin 500 adetlik satışla kapattıklarını hatırlatan Senyücel, “2015 hedefimiz 16 bin 500, ancak bu rakamın üzerine çıkma potansiyelimiz var.” dedi. Skoda, satışların yüzde 22’sinin filodan gelmesini bekliyor. Bunun yüzde 65’i Octavia’dan yüzde 25’i Superb’den, yüzde 10’u da Rapid’den gelecek.

Türkiye yeni Superb’de Avrupa lideri olacak

Çek üreticinin amiral gemisi olarak kabul edilen Superb’den beklenti yüksek. Yüce Auto’nun distribütörü olduğu Skoda’nın Türkiye Genel Müdürü Tolga Senyücel, yıl sonunda yarısı ağustosta Türkiye’ye gelecek olan 3. nesil olmak üzere 4 bin 500 adet Superb satacaklarını söyledi. Rusya’da satışların gerilediğinin altını çizen Senyücel, böylece Skoda’nın Avrupa pazarları içinde en fazla Superb satılan ülke olacağını aktardı. Bugüne kadar tüm dünyada 750 bin adet satılan Superb, Türkiye’de ilk kez, 22-31 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek İstanbul Autoshow 2015’te tanıtılacak. Dengi Passat’tan ortalama yüzde 10 civarı daha ucuz olacak yeni Superb, yüzde 30 yakıt tasarrufu ile dikkat çekiyor. Aracın 125 beygir gücündeki 1,4 litre TSI motor seçeneğinin başlangıç fiyatı 65 bin lira civarında olacak. 1,8 litre TSI motoru 150 ve 180 HP, 2.0 litre TSI ise 220 ve 280 HP güç üretecek. Aracın 1,6 litre ve 2,0 litre dizel seçenekleri de bulunuyor.
 

Üst Alt