Borusan Otomotiv Sezonu İtalya’da Açıyor

Forlan

Gri Atmaca
Mesajlar
5,168
Konum
Ankara
Araç Markası
2017 M3 Dizel Power
Araç Renk ve Tip
Kül Grisi - Sedan
Borusan Otomotiv Motorsport, 2015 sezonunda Avrupa’da iki farklı yarış serisinde boy göstererek ülkemiz ve kendi adına yeni bir sayfa açıyor. Aralıksız 7 sezondur takip ettiği ETCC’nin ( Avrupa Binek Otomobiller Kupası ) yanısıra İtalya Endurance Champions Cup’ı da takip edecek takımın hedefi, her yarış podyumda Türk Bayrağı’nı dalgalandırmak olacak.

Türkiye’yi aralıksız 7 yıldır uluslararası motorsporları arenasında temsil eden ve ETCC 2014 sezonunda podyumda 4 kez Türk Bayrağı’nı dalgalandıran Borusan Otomotiv Motorsport, 2015 sezonunda yine Avrupa’da boy gösterecek. Bu sezon 6 ayak – 12 yarışa çıkartılan ETCC ve bu yıl ilk kez yarışacağı ve 4 ayaktan oluşan İtalya Endurance Champions Cup’ta mücadele edecek takım, Avrupa’da 16 yarışta start alacak.

BOM Sezonu Endurance Champions Cup ile açıyor

Geçtiğimiz yıllarda 24H Dubai, 24H Barcelona, 6H Roma ve 12H Hungaroring yarışlarıyla endurans serilerinde deneyim kazanan Borusan Otomotiv Motorsport, bu sezon ilk kez 3H İtalya Endurance Champions Cup’ı takip edecek. Toplam 4 yarıştan oluşan endurans programının ilk ayağı 11 Nisan’da İtalya’nın Imola Pisti’nde koşulacak. Efsanevi Brezilyalı pilot Ayrton Senna’nın geçirdiği kaza sonucu hayatını kaybettiği pistte, Borusan Otomotiv Motorsport, BMW M3 otomobiliyle Aytaç Biter, Levent Kocabıyık ve Fatih Ayhan ile pistte olacak. Ortalama 1 saatlik kullanım süresiyle direksiyon başına geçecek pilotlar 4.909 metrelik 22 virajı bulunan pistte en fazla tur sayısına ve km’ye ulaşmak için hem mental hem de fiziksel olarak mücadele edecekler.

ETCC’de hedef Nations Cup

Borusan Otomotiv Motorsport, geçtiğimiz ETCC sezonunda, uluslararası arenadaki deneyimi ile dört kez podyuma çıkarak, bir Türk Takımı’nın Avrupa Pistleri’nde elde ettiği en önemli başarılardan birini elde etmiş ve hem ülkemiz hem de takımı adına haklı bir gurur yaşamıştı. BOM bu sezon ETCC’de hedef yükselterek, yarışan pilotların ülkeleri adına puan alarak sonucun belirlendiği Nations’ Cup’ta üst sıraları hedefleyecek ve Türkiye adına en çok puan alan takım olmak için mücadele edecek. Takım ETCC ilk ayak yarışlarının yapılacağı Macaristan’ın Hungaroring Pisti’nde araç parkındaki BMW 320TC ve BMW 320si ile 2 otomobille iki farklı grupta start alacak. Yarışta BMW320 TC’ın direksiyonunda Aytaç Biter, BMW 320si’ın direksiyonunda ise İbrahim Okyay olacak.
 

Forlan

Gri Atmaca
Mesajlar
5,168
Konum
Ankara
Araç Markası
2017 M3 Dizel Power
Araç Renk ve Tip
Kül Grisi - Sedan
  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan
  • #2
Borusan Otomotiv Motorsport, İtalya’nın İmola Pisti’nde gerçekleşen İtalya Endurance Champions Cup’ın ilk yarışında 1’inci olarak hem Türk Bayrağı’nı göndere çekti hem de İstiklal Marşı’nı Avrupa’ya dinletti.

Türkiye’yi uluslararası motorsporları arenasında aralıksız 7 yıldır temsil eden Borusan Otomotiv Motorsport, bir ilke imza atarak hem sezonun hem de 3H İtalya Endurance Champions Cup’ın ilk yarışında kendi grubunu 1’inci tamamlayarak İtalya’nın İmola Pisti’nde podyumda Türk Bayrağını dalgalandırdı ve Avrupa ’ya İstiklal Marşı’mızı dinletti.

Yarış 150 dakika sürdü

Efsanevi Pilot Ayrton Senna’nın geçirdiği kaza sonucu hayatını kaybettiği İmola Pisti’nde, toplam 150 dakika süren yarışta BMW M3’ün pilotajında Aytaç Biter, Levent Kocabıyık ve Fatih Ayhan vardı. Ortalama 50 dakikalık kullanım süresiyle direksiyon başına geçen pilotlar 4.909 metrelik 22 virajı bulunan pistte toplam 68 tur atarak hem mental hem de fiziksel olarak mücadele ettiler. 3 farklı grupta birbirinden güçlü otomobillerin 2 buçuk saatlik mücadelesine sahne olan İtalya Endurance Champions Cup’ta hatasız bir yarış çıkararak kazanan taraf olan Borusan Otomotiv Motorsport’un bundan sonraki yarışı ETCC (Avrupa Binek Otomobiller Kupası) ilk ayak yarışlarının yapılacağı Macaristan’ın Hungaroring Pisti’nde 02-03 Mayıs’ta gerçekleşecek.
 

Üst Alt