BMW Arkadan İtişten Vazgeçmiyor

Forlan

Gri Atmaca
Mesajlar
5,168
Konum
Ankara
Araç Markası
2017 M3 Dizel Power
Araç Renk ve Tip
Kül Grisi - Sedan
BMW gelecekte kullanacağı araçlarda kullanacağı yeni arkadan itiş teknolojisini üretime hazır hale getirdi. Alman markanın arkadan itiş teknolojisinden vazgeçmeyeceği yıllık magazin dergisinde de doğrulandı.

Geçmiş yılın değerlendirmesinin yapıldığı ve gelecek yılların planlarının duyurulduğu resmi yayında Finansal İşlemler Yöneticisi Dr. Friedrich Eichiner tam olarak şu ifadeyi kullandı; “Yeni arkadan itiş mimarisi seri üretime hazır ve gelecek modellerde kullanılmaya başlanacak.”

BMW’nin 2014 ortasında duyurduğu 35up platformu ve CLAR(Cluster Mimarisi) aslında daha önceki casus fotoğraflarda dikkatleri çekmişti. Yeni modellerde 100 kg a varan hafiflemeye olanak sağlayacak bu platformun ilk olarak 2016 model G30 BMW 5 serisinde kullanılması bekleniyor.

Bunlara ek olarak bir 5 serisinde ilk kez 3 silindirli bir motor kullanılması da gündemde. Giriş seviyesi 518d ‘nin 3 silindirli 150 hp lik bir motorla gelmesi bekleniyor. Beklenilen satışa ulaşamayan 2 serisinin tamamen 4 çeker olarak devam ederek kulvar değiştireceği de bir diğer söylenti.

Eichiner’in demecinde dikkat çeken bir diğer kısım ise hibrit motrlarla ilgili oldu. Toyota ile ortak çalışma içerisinde olduğu bilinen BMW hibrit gamını da genişletiyor. Makyajlanacak 3 Serisi, 2 Serisi Active Tourer, X1, G11 7 Serisi ve hatta bazı Mini modelleri de hibrit motorlarla tanışacak.
 

Oğuzhan

Aktif
Yönetici
Administrator
Mesajlar
9,949
Konum
Eskişehir-Aydın
Araç Markası
2015 Mitsubishi Lancer
Araç Renk ve Tip
İnci Beyaz Sedan
Mazda'nın vazgeçemediği atmosferik motorları gibi Bmw den arkadan itişten vazgeçmiyor saygı duyuyorum :)
 

Domestos

JaDeD
Yönetici
Global Moderatör
Mesajlar
51,832
Konum
Aydın-Merkez
Araç Markası
Fiat Fiorino
Araç Renk ve Tip
Beyaz Gamyonet
3 Silindirli motor teknolojisi, şu andaki gibiyse eğer eyvahlar olsun BMW'ye... Bildiğin su motoru mübarekler...
 

Üst Alt