Bir Subaru Fanatiğinin CX-5 İle İmtihanı...

mtutun

Üstad
Mesajlar
1,863
Konum
Bakırköy
Araç Markası
2018 Subaru Levorg
Sevgili dostum serkandorman benden hep izin ile alıntı yapmıştır. Ben ise ondan izinsiz olarak bu alıntıyı yapıyor ve buraya da üye olup cevap yazmasını bekliyorum...
 

mtutun

Üstad
Mesajlar
1,863
Konum
Bakırköy
Araç Markası
2018 Subaru Levorg
  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan
  • #2
Dün Mustafa Abi ile Merser Mazdada buluştuk.İlk önce CX5 ile uzunca bir parkur hafif yokuş ve trafik sıkışıklığı karışık bir test sürüş yaptık.Aracın dışı dizaynından çok içi beni etkiledi.Kullanılan malzeme kalitesi ve işçilik gerçekten çok iyi.Hiç abartmadan premium sınıf diyebilirim.Test sürüş yapma kararıma sebep olan 100 ön -0 arka çekişten awd ye geçiş hızını ilk test etmek istedim.Mustafa Abinin yazılarından tatmin olmayarak ve kendisini hafif çıldırtarak sindiremediğimi pratikte deneyerek gayet güzel sindirdim.Aracın kalkış anını ön100-arka 0 olarak kabul edersek.Kalkışta sert gazlamada aracın ön lastiği yarım tur bile boşa dönmüyor diyebilirim.Bunu denedikten sonra hafif gazlayarak ve yanımdaki abimizi(Mustafa Abi)tedirgin etmemeye çalışarak küçük makaslarla ilerledik.Amortisörleri sert ve sürüş konforunu bozmayacak şekilde dizayn edilmiş.Yani araç sağa sola yatmıyor ve tatlı asfalt dalgalanmalarında yayvan yayvan davranmıyor sadece 1 defa yaylanıyor ve rotasına oturuyor.Bu benim tarz sürücülerin hoşuna giden ,yol tutuşu pozitif etkileyen bir teknik özellik ayrıca aracta 19 inch jant var bununda yol tutuşa katkısı büyük ama konfora olacak negatif etkisi amortisör sisteminde resmen yok edilmiş.Araçta tek bir trim sesi yok,amortisör çalışma sesi,lak luk veya tık,cıt ses yok.Ha yol sesi var ama çok değil ama bu araçta olmaması gereken düzeyde.Göztepe e5ten Harem istikametine dönerken virajda hafif gazlayarak ve sert direksiyon hareketleri ile aracı yoldan cıkartmaya çalıştım.Bundaki amacım aracın ESP devreye girme süresi,sportif viraj dönmeye müsade edebilirliği,ve zorlayınca bariyeri ne kadar sürede öpeceği idi.Araç bu sert direksiyon hareketlerimle önden değil arkadan hafif kaydı ve son anda arka sağ lastik hırt yaptı(esp) CX5 sportif viraj almama müsade etti ama son anda minik,kabul edilebilir ve paranoyakça olmayan müdahalesini yaptı.Ayrıca virajda gazlama esnasında awd özelliğini awd arac kullanan biri olarak gayet güzel hissettim.Bu testimiz boyunca CX5 8,7 lt/100km benzin yaktı.Arabayı park ettim inerken rengin güzelliği dikkatimi çekti.Soul Red denen bir renkmiş ve adını hatırlamadığım bir boya firmasıyla mazda 1 yıl çalışmışlar bu renk için(mustafa abi yardım) renkten gerçekten etkilendim.CX5 'in yanılmıyorsam satış fiyatı 126 bin lütfen yanlışsam düzeltin.
 

mtutun

Üstad
Mesajlar
1,863
Konum
Bakırköy
Araç Markası
2018 Subaru Levorg
  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan
  • #3
CX5 ten indik ve biraz muhabbetten sonra mazda 3'e bindik.Mazda 3'ün sedanı gerçekten en üst sınıf emsaliyle bile baş edecek özelliklerde ve güzelliklerde.Bu arabada Soul Red rengiydi.Çıktık aynı güzergahta yola.Aracın amortisörleri yumuşak yol tutuş eh fena değil.Beni şaşırtan bu arabanın şanzımanı ve 1,5 120 bg lt olan motoruyla olan ahenkli çalışması oldu.Arabada dip gaz yaptığınızda abartmıyorum harika bir motor sesi ile beraber buna karşılık veren muthiş senkronize olmuş bir şanzıman buldum.Araba 1,5 değil 1,8 gibi davranıyor ve gidiyor.Daha önce 1,5 ve 1,6 kullanmış biri olarak bu kadar net söylüyorum.Bence kesinlikle deneyin.Açık söylemek gerekirse mazda 3ten daha çok etkilendim diyebilirim çünkü beklentinin gerçekten çok değil çok çok üzerinde bir araba yapmışlar.Mazda 3 'ün içide çok güzel piyano black detaylar,harika kalitede mat aluminyum havanadırma ızgarası çevreleri ortada sportif bir devir saati deadup display bende haifi şaşılık yaptı benim hoşuma gitmedi.Direksiyon kontrolü görüş açısı iç ve dış büyüklüğü beklentinin çok çok üzerinde.
 

mtutun

Üstad
Mesajlar
1,863
Konum
Bakırköy
Araç Markası
2018 Subaru Levorg
  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan
  • #4
Donanım konusunda hem cx5 hem mazda 3 benim ilk defa duyduğum donanımlara sahip.Mesela aynada kör noktaya araç girdiğinde lazerle tarayarak sağ ve sol yan aynaların köşelerinden size sinyal veriyor.akıllı cruise kontrol yani cruiseda giderken öndeki araç yavaşlarsa yada durursa o araca tırmaşmanızı engelliyor,akıllı fen sistemi ıvır zıvır tüm sensörler aklınıza gelen ve hatta mercedes ve bmw'nin bile aklına üst sınıflarda gelen özellikler bile mevcut.Ha bu özellikler hem 3te hem CX5te mevcut.
 

mtutun

Üstad
Mesajlar
1,863
Konum
Bakırköy
Araç Markası
2018 Subaru Levorg
  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan
  • #5
Kıyaslamayı bilerek sona bıraktım.cx5'in Yol tutuş konusunda benim kullandığım foresterdan bir eksiği yok diyebiliriz.Performans olarak cx5 9,6sn 0-100,forester 0-100 11,6sn.motorlar aynı güçte 150 bg.Fakat benim yani 2008-2012 2,0 atm foresterla değilde yeni kasa 2013 sonrası ile 2,0 atm 150 bg ile kıyaslarsak.Forester çok daha geniş,benzin yakışında mazda en çok 1lt avantajlı olacaktır.Performansta mazda önde.Yol tutuş konusunda mazda çok olmasada önde.Tabi Subarunun kasa büyüklüğünüde dikkate almak gerek.Aslında bu bile dikkate alınsa Mazda cx5 'in amortisör sistemi harika ötesi diyebilirim.İç malzeme kalitesinde Subaru ile mazda kıyas edilemez.Mazda bence iç dizayn ve kalitede rakipsiz hiç abartmıyorum yani iç dizayn mercedes c dende bmw 3 ve 5 tende güzel.tabi bence.

Şimdi gelelim fiyat konusuna CX5 126 bin TL.Bu fiyata Subaruda alabileceğiniz araç 2,0 turbo 245 bg gücünde bir SUV 128 bin TL.CX5 büyüklük açısından biraz SUV'umsu Forester'ın yanında.Tabi güç ve performans yakıt tüketimini arttıracaktır.Ayrıca Mazda'nın size sunduğu iç malzeme kalitesi ve bilimum donanımlardan mahrum kalacaksınız ve skyaktivin getirdiği düşük yakıt tüketimi ve diğer civatasından somununa yansıyan teknolojisi takdire layık ya Foresterda navigasyon bile yok ya!! Seçim kullanıcı karakterine göre mutlaka değişecektir.Ha diyeceksinizki sen ne alırsın ? ben mazdanın şanzımanının tüm muhteşemliğine rağmen atmde olsa turboda olsa 115-128 bin seviyesinde aklım mazdanın şanzımamnında kalsada ,keşke Subaru bu şanzımanı kullansaydıda elektrikli araba hissi vermeseydi diye düşünsemde yinede Forester'ı tercih ederim.
 

mtutun

Üstad
Mesajlar
1,863
Konum
Bakırköy
Araç Markası
2018 Subaru Levorg
  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan
  • #6
Gelelim mazda 3 e.audi 3,vw tayfası passatta dahildiğer bilimum 60-70 fiyat aralığındaki tüm araçlar toyotasından ,psa tayfasına kadar hepsinin yiyeceği kırk fırın ekmek var.Ben hiç düşünmede Soul Red MAZDA 3 ü alırım.Bu arada 1136 km test sürüş ortalaması yani ağır şehir içi kullanıma denk gelir Mazda'nın tüketimi 7,8 lt/km.Skyaktiv böyle birşey.
 

mtutun

Üstad
Mesajlar
1,863
Konum
Bakırköy
Araç Markası
2018 Subaru Levorg
  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan
  • #7
Serkan öncelikle senin gibi otomobilden anlayan ve bu işi hobi olarak benimseyen bir insanla vakit geçirmek çok güzeldi. Otomobilin içinde yaptığımız çok profesyonel fikir alış verişleri da harikaydı. Ne demek istediğini hemen anlayan, aynı dili konuşabildiğin insanlarla otomobil muhabbetinden çok keyif almışımdır her zaman. Ayrıca sürüşün de hiç rahatsız edici değil, gayet profesyonelce idi. Sen sürerken araçtaki tüm sensörlerin seni uyarması ve seni sürücülerin Melo'su ilan etmem ise, tamamen şakaydı...

Dediklerine katılıyorum, Mazda 3'de Japonlar harika bir iş başarmışlar. Hatasız mı? Hayır, her ürün gibi onun da hataları var. Ancak sübjektif olsa bile, bu iç ve dış dizaynı beğenmedim diyecek insanların yüzdesi %1 i geçmez. Fakat daha önemli çok şey var. Bu fiyat segmentinde bir araçtaki dış panellerin birleşimlerindeki, boyadaki Premium sınıf kalitesi, iç mekandaki hem malzeme/işçilik, hem dizayndaki Premium hissi, aracın Mercedes E serisi ve BMW 5 serisi gibi araçlar da bile standart bulamayacağınız ve hatta Türkiye'de bulamayacağınız, özel siparişle getirmenizi gerektirecek seviyede donanım.

Örnekler;
Head Up display (sürücü önünde, gösterge panelinin üstünde açılan şeffa bilgi ekranı)
18' jantlar
Bi Xenon, otomatik yükseklik ayarlı, yıkamalı, viraj sağ/sol dönme fonksiyonlu, otomatik uzun/kısa far yöneticili, led gündüz ışıklı farlar,
Şehir içi otomatik frenleme sistemi,
Yan aynalarda ölü nokta uyarı sistemi
Şeritten ayrılma uyarı sistemi
Radar cruise control (yani sadece hızı değil, önünüzdeki araca mesafeyi de koruyan, otomatik frenleyebilen sistem)
Ön / arka park sensörü standart
Bose yapımı 9 hoparlörlü dijital ayrı amfili ses sistemi
7' dokunmatik multimedya ekranı (bluetooth telefon, çok gelişmiş bir yol bilgisayarı, müzik sistemi, park sensörü, navigasyon, araç fonksiyon ayarları vb. işlemler yönetiliyor)
HMI kumanda birimi (Mercedes'teki Comand, BMW'deki i-drive, Audi'deki MMI kumandasının aynı joystick kumanda, iki koltuk arası konsolda)

Araçlarda yok yok, bunlar sadece benim hatırladığım kolay bulunamayacak ekstra modern donanımlar.

Tüm bunların yanında, muhteşem sesli bir headers eksoz sistemi, sadece BMW ve Mercedes gibi markalarda bulabileceğiniz çift kavramanın problemlerini yaşatmayacak sorunsuz ama tüm verim eksiklikleri giderilmiş, bence BMW ve Mercedes ile birlikte Dünya'nın en gelişmiş tork konvertörlü otomatik şanzımanı. Tabi bu bizim test ettiğimiz, bir de Serkan'ın bilmediği bir şey daha var. Düz tercih ederseniz de, 6 ileri MX-5 şanzımanı geliyor. Dünya'da BMW düzleriyle birlikte en iyi manuel şanzıman olarak görülüyor. RX-8 üzerinde 2 yıl kullandığım ve hayran kalıp, zor vedalaştığım, inanılmaz başarılı bir düz vites kutusu.

Motor ve şasi dizayn konsepti Skyactiv isimli Mazda'nın yaklaşık 8 yıldır üzerinde çalıştığı ve 10 milyar USD yatırdığı kendilerine ait bir teknoloji. Bu teknolojiye geçtiğinden beri Subaru gibi kimseyle herhangi bir şanzıman veya motor paylaşamıyorlar ve her şeyi kendileri üretiyorlar.

Arkadaşlar motor klasik değil ama bildiğiniz 1.5 lt atmosferik 120 bg ve 150 Nm gibi son derece vasat verileri olan bir yeni jenerasyon Skyactiv motor. Normalde biz beklerdik ki, Impreza 1.5 107 bg araçtan daha iyi performans versin ama 1.4, 1.6 turbo benzinlilerden çok uzak kalsın performansı. Ama size bir şey söyleyeyim, aracın performansı bizi hiç sıkmadı ve çok şaşırttı.

Özellikle şanzıman/motor/programlama uyumu inanılmaz keyifliydi, şanzıman yıldırım hızıyla karar veriyor ve hiç yığılma yaptırmadan, her pozisyonda ve Serkan'ın her talebini yerine yıldırım gibi getiriyordu. Üstelik de muhteşem bir motor sesiyle.

Şimdi aşağıda size kağıt üstü bazı veriler vereceğim, bu size performans hakkında fikir verecek;

1.5 Impreza 0-100 hızlanma; 13,7 sn.
1.5 Mazda 3 o-100 hızlanma; 11,6 sn.
2.0 Forester (2013) 0-100 hızlanma; 11,8 sn.
2.0 Forester (2009) 0-100 hızlanma; 12,2 sn.

Bunlar kağıt üstü veriler ama araç garip bir şekilde gittiğinden daha performanslı hissi de yaratıyordu.

Rotamız trafikli olmayan E-5 bölümüydü. Ancak her iki testimiz sırasında da ciddi yokuş çıkışlar olduğu gibi, doğal olarak Serkan sıklıkla maksimum devirleri kullandı. Bir de araçlarda tüm testimiz boyunca 3 kişi (beni 1,5 sayın aslında) ve klima sürekli açıktı, havada inanılmaz sıcak ve nemliydi.

Bu şartlara rağmen CX-5'in sıfırladığımız bilgisayarında 8,7 lt ortalama gördük test sonunda. Mazda 3'de sıfırlama yapmadık ama araç sürekli test sürüşünde ve sürekli servis oto parkında ileri-geri, yerini değiştir vb. gibi tüketimi yüksek olacak işler içinde olmasına rağmen, 1.100 km ortalama tüketimi 7,8 lt idi.

Fabrika verileri ise;

şehir içi; 6,8
şehir dışı; 4,8
ortalama; 5 küsür, tam hatırlayamadım...
 

mtutun

Üstad
Mesajlar
1,863
Konum
Bakırköy
Araç Markası
2018 Subaru Levorg
  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan
  • #8
Mustafa Abi benim içinde çok keyifli bir test sürüştü.Tekrar teşekkür ederim.CX-5 te beklenti yüksek olduğu için Mazda 3 kadar etkilenmedim ama Mazda 3 mafetti beni.CX-5'in ilk hızlanma hevesi ve ara hızlanmalardaki motor şanzıman senkronizasyonu harika.Ama mazda 3te oradada konuştuğumuz gibi tepki verme hızı cx5ten cok hızlı ve agresif.
 

mtutun

Üstad
Mesajlar
1,863
Konum
Bakırköy
Araç Markası
2018 Subaru Levorg
  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan
  • #9
Biraz daha tam detaylar vereyim. Öncelikle yeni 2.0 Forester maksimum güç 150 bg, Mazda CX-5 ise 160 bg. Forester ile torkları arasında da yanlış değilsem 10 Nm Mazda avantajlı. Ağırlıklar hemen hemen aynı, CX-5 1.500 kg, Forester Premium 1.505 kg. Ama CX-5'in daha dolu donanıma rağmen 5 kg eksik olduğu hesaba katılmalı.

Boylar pek farklı değil. Forester 4 cm uzun, CX-5 6 cm geniş. Tavan yüksekliği CX-5 1.67 cm, Forester 1.70 cm ( her ikisi de tavan raysız şekliyle) Dingil mesafesi Forester 2,64 cm, CX-5 2,70 cm. Bagalar aynı hacimde...

Yani gördüğünüz gibi araçlar birebir aynı sınıf, boy ve ağırlıkta. Sadece Forester klasik SW dizaynını koruduğu için daha köşeli ve arkaya doğru tavan düz gidiyor. Mazda ise daha aerodinamik ve modern trendleri izleyen bir dizayn olarak tavan arkaya doğru aşağı iniyor.

Serkan görüntü olarak büyüklükte Forester'ı daha büyük sanmakta haklı. Çünkü gerçekten CX-5 görüldüğünde daha küçükmüş (XV kadar değil tabi ki) izlenimi veriyor.

Bagaj kullanımları eşit, ama dün Serkan'a anlattığım gibi, arkada diz mesafesi Forester'da daha rahat. Yanal omuz mesafesi ise CX-5'de daha rahat. Kafa mesafesi Forester tavanı düz gittiği için daha rahat. Ancak her ikisinde de bizim boydakiler için bir sıkıntı yok, Erce'yi bilemem.

Tüketim konusunda CX-5 ile yeni 2013 Forester kağıt üstü verileri aynı olduğu halde, CX-5'in 1 lt kadar az yakacağı yorumuna aynen katılıyorum, Serkan'ın...

Fiyat konusu CX5 en full olanı 126, yani bu Forester 2.0 Premium'a denk geliyor. Ama donanımlar farklı tabii.. Premium ise 115 gibi.

CX-5 120 gibi alınabiliniyor, Premium için iskonto bilyorum var mı? Tabi bu fiyatlar göreceli, her an değişebilen şeyler.
 

mtutun

Üstad
Mesajlar
1,863
Konum
Bakırköy
Araç Markası
2018 Subaru Levorg
  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan
  • #10
Aslında sen Mazda 3'ten çok etkilenince konuyu ana hattından da çıkarmış olduk biraz. Biz aslında benim CX-5 awd sistemi ile Subaru ATS tipli awd sisteminin birbirlerine ne kadar yakın özellikleri sunduğu ve hatta CX-5'in o tasarruf ettiği 1 lt gibi bir rakamda 100-0 yapabilmesinin de katkısı olduğu iddiam ve senin de buna inanmak istememen üzerine oraya gittik.

Benim diğer iddialarım ise, Subaru gibi sürüş zevkine odaklı bir üreticinin CVT tercihinin (WRX de bile...) yanlış olduğu, kendisi gibi küçük bir üretici olan Mazda'nın kendi imkanlarıyla dizayn ettiği ve ürettiği Skyactiv Drive AT isimli şanzımana benzer bir üretim yapsa, markanın sürüş DNA'sı ile daha fazla uyum sağlayacağı...

Mazda'nın yeni Skyactiv felsefesi ile dizayn ettiği atmosferik motor ve şanzımanlar ile 1.6 turbo performanslarını yakaladığı, Subaru'nun atmosferik motorlarını geliştirmekte eksik kaldığı... (performans anlamında)

Serkan adına konuşacağım ama o da yukarıda yorumlamış;

1- Mazda CX-5 ATS (tesadüfe bakım isimlendirme aynı) awd sisteminin, Serkan gibi hakkını veren bir sürücü için bile Subaru ATS awd sistemi ile eşdeğerleri, an azından yakın olanı verebildiği.

2- Modern dizayn edilmiş bir klasik tork konvertörlü otomatiğin halen en iyi seçenek olduğu ve Mazda'nın bunu çok iyi yaptığı. Çift kavramalıların verimine çok yakın, klasik sorunsuz ve konforlu bir tork kovertörlünün mümkün olduğu.

3- Ford Kuga 1.6 turbo 180 bg, otomatik awd 0-100; 9,7 sn.
Volvo S80 1.6 turbo 180 bg otomatik (çift kavrama) önden çekiş; 0-100 9,6 sn
Mazda CX-5 2.0 atmosferik 160 bg otomatik awd 0-100; 9,6 sn.

örneklerine bakıldığında, 2.0 atmosferikler için de 12 sn civarı 0-100 hızlanmanın artık çok güncel olmadığını gördük diye düşünüyorum. Aslında bu test günümüz sadece bu 3 konu üzerine idi. AWD, Şanzıman ve Motor!

Bilmiyorum Serkan bu konuda ne düşünüyor? Ben zaten iddia sahibiyim...
 

mtutun

Üstad
Mesajlar
1,863
Konum
Bakırköy
Araç Markası
2018 Subaru Levorg
  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan
  • #11
Mustafa abi ,3 konu üzerinde hem fikir olmadığımız konu yok.Mazda awd konusunda farklı sistemler olsada subaru ile aynı .Keşke Subaru şanzımanı direk mazdadaki gibi yapsaydı.Yada tarihi 4eat'yi güncelleyip 7 eat yapıp yazılımınıda günümüze uydursaydı.Subarunun CVT şanzımanı hissiz elektrikli araba tadında.Mazda'nın başarısı bariz.Hızlanma performansı konusunda(2013 atm ve cx5)mazda önde.Mazda'nın fiyatının 120 bin seviyesi ile Subaru XT 'ye çok yakın olması handikap.Atm olmasına rağmen Subaru 'yu tercih ederim yazmamın nedeni her ne kadar ana karşılaştırma konularımız dışında da olsa 1-fiyat (subaru premium 2,0 atm 110-115 bin tl),2-Subaru'nun daha heybetli duruşu(sen yukarıda bahsetmişin)3-iç ferahlığı 4-sunroof .
 

mtutun

Üstad
Mesajlar
1,863
Konum
Bakırköy
Araç Markası
2018 Subaru Levorg
  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan
  • #12
Subaru tercih etmek için bir önemli mesele daha var. Forester çok uzun soluklu bir model olduğu için, her fiyat seviyesinde bütçeye göre muhakkak istediğin bir araç bulabiliyorsun.

Ancak CX-5 çok yeni bir model ve en ucuzunu (2012) 80-85 gibi alabiliyorsun. Bu fiyat 2014 XV'nin en pahalı Premium modelinin bile üstünde. Veya diğer bir deyişle 2011 model Forester'ın en üst donanımının 75 gibi alınabildiği durumu da var.

Üstelik Forester uzun soluklu bir model olduğu için özel parça ithalatı, özel servisi de var. CX-5 hem çok yeni, hem de çok karmaşık bir teknoloji. Yani yetkili servisler tek çözüm şu anda. Yalnız parça ve işçilikler ciddi anlamda daha ucuz Mazda'da.. bu da ayrı bir konu.

Bir diğer farkı da vurgulamak isterim. Dünya'da en sorunsuz araçları Japonlar üretiyor, bu tartışmasız gerçek. Ancak kendi aralarında da sıralamalar var. Hayatımda 6 adet Honda, 3 adet Subaru ve 3 adet Mazda sahibi olmuş birisi olarak, kendi tecrübelerime göre sorunsuzluk sırasına koyarsam eğer;

1- Mazda 2- Honda 3- Subaru (zaten bu 3 marka en kendimi yakın hissettiğim Japonlar, diğerlerine inanmakla birlikte çekici bir durum bulamıyorum)
 

mtutun

Üstad
Mesajlar
1,863
Konum
Bakırköy
Araç Markası
2018 Subaru Levorg
  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan
  • #14
Ben bugün gittim, gördüm. Önümüzdeki hafta test sürüşleri başlıyormuş, davet ettiler ama ilk günler çok kalabalık olur, biraz sonra gelin dediler. Ben de ne test edeceğim eksiklerine rağmen doğruya en yaklaşılan model deyip, bir tane....

Mustafa Abi google'da birşey bakarken konuyu gördüm.Kusura bakma.Ayarlayalım ve bir Levorg testi yapalım.
 

chaos

Katılımcı
Mesajlar
349
Konum
Ankara
Araç Markası
Mazda 3
Araç Renk ve Tip
Kırmızı - Sedan
Ben bugün gittim, gördüm. Önümüzdeki hafta test sürüşleri başlıyormuş, davet ettiler ama ilk günler çok kalabalık olur, biraz sonra gelin dediler. Ben de ne test edeceğim eksiklerine rağmen doğruya en yaklaşılan model deyip, bir tane....

Sepete attın mı abi?
 

mtutun

Üstad
Mesajlar
1,863
Konum
Bakırköy
Araç Markası
2018 Subaru Levorg
  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan
  • #17
Atmadım ama düşünmüyor değilim Özkan. İsveç'lilere acayip kızgınım şu an, daha 1 yıllık ve 2.500 km C180 Coupe'mi onlar yüzünden doyamadan sattım. Şimdi de boşuna satmış pozisyonunda kaldım. Yeniden satın alayım dedim, sıfırı artık gelmiyor. Şubat'ta yeni kasa gelecek ve ben yeni C sınıfı ile pek hoşlaşamadım. Ayrıca yeni kasa ve bu kurlar ile fiyatı zaten sıkı bir daire fiyatını da bulur. Az kullanılmış bir ikinci el bakayım diyorum ama ilginç bir şekilde birçoğu benim için gayet yıpranmış araçlar, satıcıları için eşsiz ve sıfır ayarında. Benim içinse sıfır ayarında olan sadece fiyatları!

Bu durumda Mazda, Subaru, BMW, Volvo olarak açıkladığım en sevdiğim markalar dörtlüsünden (Bunlara bir zamanlar Honda da dahildi ama son dönem tasarımları sebebiyle çıkardım. Mercedes'i de severim, bunlara plase olarak yer verebilirim. Ancak markanın özellikle coupe versiyonlarını sevmeme rağmen, kullanıcı ve satıcı kitlesiyle bir türlü özdeşleşemedim) eski dost Subaru çok iyi bir tasarımla imdada yetişti.

Alır mıyım??? İyi bir car audio ses sistemi montajcısı tanıyor musun?

Sepete attın mı abi?
 

Domestos

JaDeD
Yönetici
Global Moderatör
Mesajlar
51,829
Konum
Aydın-Merkez
Araç Markası
Fiat Fiorino
Araç Renk ve Tip
Beyaz Gamyonet
Şimdiden hayırlı olsun diyeyim ben abi çizgimi bozmadan... :D
 

chaos

Katılımcı
Mesajlar
349
Konum
Ankara
Araç Markası
Mazda 3
Araç Renk ve Tip
Kırmızı - Sedan
Atmadım ama düşünmüyor değilim Özkan. İsveç'lilere acayip kızgınım şu an, daha 1 yıllık ve 2.500 km C180 Coupe'mi onlar yüzünden doyamadan sattım. Şimdi de boşuna satmış pozisyonunda kaldım. Yeniden satın alayım dedim, sıfırı artık gelmiyor. Şubat'ta yeni kasa gelecek ve ben yeni C sınıfı ile pek hoşlaşamadım. Ayrıca yeni kasa ve bu kurlar ile fiyatı zaten sıkı bir daire fiyatını da bulur. Az kullanılmış bir ikinci el bakayım diyorum ama ilginç bir şekilde birçoğu benim için gayet yıpranmış araçlar, satıcıları için eşsiz ve sıfır ayarında. Benim içinse sıfır ayarında olan sadece fiyatları!

Bu durumda Mazda, Subaru, BMW, Volvo olarak açıkladığım en sevdiğim markalar dörtlüsünden (Bunlara bir zamanlar Honda da dahildi ama son dönem tasarımları sebebiyle çıkardım. Mercedes'i de severim, bunlara plase olarak yer verebilirim. Ancak markanın özellikle coupe versiyonlarını sevmeme rağmen, kullanıcı ve satıcı kitlesiyle bir türlü özdeşleşemedim) eski dost Subaru çok iyi bir tasarımla imdada yetişti.

Alır mıyım??? İyi bir car audio ses sistemi montajcısı tanıyor musun?

Ahh abi ikinci el piyasasından tiksindim artık. Son 1-2 senedir işin suyunu çıkardılar. Bak abi senin araç yaşlandıkça %50 prim yaptı aracı sattığına pişmansındır herhalde :D

http://www.sahibinden.com/ilan/vasi...en-temiz-en-az-km-de-olan-rx8-226414027/detay

Bir işi dört dörtlük yapabilen bir distribütör yok maalesef. Yahu şu aracı zaten meraklısı alacak, getirsine opsiyon olarak Harman Kardon- Eyesight vb? Bunları geçtim park sensörü olmaması nedir yahu? Yıl olmuş 2015 bagajdan kablo mu çektireceğiz?

Bu uzak doğulular kendi memleketlerinde tutucu da, distribütörleri de nasıl aynı kafadan oluyor anlamıyorum:)
 

mtutun

Üstad
Mesajlar
1,863
Konum
Bakırköy
Araç Markası
2018 Subaru Levorg
  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan
  • #20
Hayır mı diyorsun yani?

Veli dostum, bu şöhret yorumu nedir yahu? Arada sırada bana bu konuda bildirimler geliyor. Yenilir mi? Vergi dairesine beyan edip, vergisini mi vermem gerekir? Eski köye yeni yeni icatlar getirdiniz, kafamız karıştı iyice! Yakında paparazzi de takarsınız insanların peşine siz...

Şimdiden hayırlı olsun diyeyim ben abi çizgimi bozmadan... :D
 

Üst Alt