Babalar Annelere Göre Daha Riskli Araba Kullanıyor

Forlan

Gri Atmaca
Mesajlar
5,168
Konum
Ankara
Araç Markası
2017 M3 Dizel Power
Araç Renk ve Tip
Kül Grisi - Sedan
Yapılan araştırmada babalar,daha agresif araba kullanıyor.

Goodyear, bu yıl aralarında Türkiye’nin de bulunduğu toplam 19 Avrupa ülkesinde, yaşları 16-25 arasında değişen 6800 acemi sürücünün ebeveyniyle yaptığı geniş çaplı anketle çarpıcı sonuçlar elde etti. Ailelerin, çocuklarının sürüş öğrenimini nasıl desteklediklerini ve sürücü olarak yol güvenliği davranışları açısından çocukları üzerinde oluşturdukları etkiyi anlamayı hedefleyen anketin verileriyle yayınlanan Yol Güvenliği Beyaz Bülteni’nin sonuçlarından biri de baba olan sürücülerin, direksiyon başında annelere göre daha fazla risk aldığı yönünde.

Araştırmaya göre Türkiye’deki sürücü babaların kadınlara göre hız cezası alması daha sık görülüyor. Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin genelinde erkeklerin %24’ü, kadınların ise %18’i ceza alırken, Türkiye’de bu oran erkeklerde %28, kadınlarda ise %6 olarak görülüyor. Bunun yanı sıra Avusturya, Finlandiya, Danimarka ve Rusya’da genç ve acemi sürücülerin babaları, hız konusunda annelere oranla 2 kat daha fazla ceza alıyor.

Goodyear’ın acemi sürücüler ve sürüş eğitmenleriyle yaptığı daha önceki araştırmaları da, genç erkeklerin, kadınlara oranla araç sürerken hızlanmaya daha eğilimli olduklarını ortaya koymuştu (erkekler %70; kadınlar %62). Bununla ilgili olarak, AB dahilindeki sürüş eğitmenlerinin %52’si, batı kültürünün hızlı araç kullanımını bir erkeklik göstergesi olarak yücelttiğini belirterek, konunun önemine dikkat çekmişlerdi.

Goodyear EMEA Tüketici Lastikleri Başkan Yardımcısı Olivier Rousseau araştırmayla ilgili olarak, “Anketimize göre, tüm yaş gruplarındaki erkek sürücüler, kadınlara göre daha fazla riski göze alıyorlar. Erkek çocuklar ve genç erkekler, erken yaşlarda babalarını taklit ediyorlar. Bu nedenle, özellikle genç erkek sürücüleri hedefleyen kampanyalar, risk bilincinin artmasına ve yollarda güvenliğin desteklenmesine katkıda bulunabilir” yorumunda bulundu.

Erkek sürücüler kadınlara göre direksiyon başında daha rahat!

Araştırmaya göre lastik bakımı konusunda da cinsiyetler arasında oldukça büyük farklılıklar bulunuyor. Kadınların %20’si patlak lastiği değiştirme konusunda kendilerine güvenmezken, bu oran erkeklerde sadece %2. Ayrıca erkekler, kötü hava koşullarında kadınlara oranla sürüşlerine daha fazla güveniyorlar (erkeklerde %24, kadınlarda %13).

Goodyear’ın ailelerin yol güvenliği konusundaki alışkanlık ve davranışları hakkındaki yeni bulguları içeren Yol Güvenliği Beyaz Bülteni, 2012 ve 2013’te gençlerin sürüş ve yol güvenliği alışkanlıkları ve sürüş eğitmenleri ile yaptığı araştırmaların üzerine kurulmuştu. Goodyear, bu üç grup üzerinde yol güvenliği odaklı araştırmaları, birçok profesyonel ortakla sürdürürken, aileler, sürüş eğitmenleri ve okulların iş birliği ile genç ve acemi sürücülerin yolda daha güvenli sürüşlerini geliştirmek adına yapılan çalışmaları desteklemektedir.
 

hagakure

Aktif
Mesajlar
5,637
Konum
İstanbul / Kadıköy
Araç Markası
2004 Mazda 6
Araç Renk ve Tip
Şampanya-Sedan
Güzel bir araştırma ,risk konusuna katılıyorum her ne kadar dikkatli kullanıyorsak da zaman zaman gereksiz riskler aldığımız olabiliyor ama bence bu tamamen sahip olduğumuz aracın yapabileceklerini bilmemizden kaynaklanıyor.Bu süreçte ( sollama ,ara hızlanma, viraja bazen hızlı girme )elbette ki olabilecek diğer etkenleri gözardı edebiliyoruz.

Kadınların daha dikkatli kullandığı hakkında bir çok yorum var doğru veya yanlış ama gel gör ki İstanbul gibi vahşi orman misali yollarda ne kadar dikkatli olursanız o kadar çok risk altında kalıyorsunuz çünkü kurallara uyan sürücü sayısı oldukça az.

Eşimin İstanbul da araç kullanmamasının tek sebebi gözünün benden çok kara olması ki herhangi bir şekilde kendini sıkıştıran olsa aracı direk üzerine sürer sonrası da habire kaskoya gelen zam :)
 

ezmocesteri

__bülent__
Yönetici
Global Moderatör
Mesajlar
34,898
Konum
Mudanya
Daha dikkatli kullanıyorlar doğru ama dikkati abartınca trafiğin anası ağlıyor ve dikkatsizlikler yayıyor
 

Üst Alt