Avrupa Ralli Kupası'na Katılan İlk Türk

Forlan

Gri Atmaca
Mesajlar
5,168
Konum
Ankara
Araç Markası
2017 M3 Dizel Power
Araç Renk ve Tip
Kül Grisi - Sedan
j1X1Hq.jpg


Ralli dünyasının UEFA kupası olarak tanımlanan Avrupa Ralli Kupası’na ilk kez bir Türk takımı ve pilotu katılıyor. 17-19 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek olan Bulgaristan Rallisi’yle bu kupaya katılacak olan Castrol Ford Team Türkiye, başta şampiyonluk olmak üzere çok iyi dereceyle ile Avrupa Ralli Kupası’nın 2015 sezonunu tamamlamak istiyor.

Türkiye’de otomobil sporlarında 40. yılını tamamlayan Serdar Bostancı’nın başında olduğu Castrol Ford Team Türkiye, ERT yani Avrupa Ralli Kupası’na Türkiye’yi temsil etmek üzere katılıyor. Castrol Ford Team Türkiye adına bu zorlu şampiyonada ülkemizi temsil edecek pilot ise geçtiğimiz senenin Türkiye Ralli Şampiyonu Murat Bostancı olacak.

Bulgaristan Rallisi’nden sadece 1 hafta sonra ise Türkiye’de düzenlenecek olan ve Türkiye’nin en önemli uluslararası yarışı olan Bosphorus Rallisi’nde ise ikinci Avrupa Ralli Kupası yarışına çıkacak olan Murat Bostancı, burada toplayacağı puanlarla Avrupa Ralli Kupasında şampiyonluğuna imza atmak için parkurlarda limitleri zorlayacak.

Murat Bostancı yarış öncesinde “Biz sezona Rally Bulgaria ile başlayacağız. Serinin en önemli ve en yüksek katsayılı 3-5 yarışından biri. Hemen bir hafta sonrasında da ev sahibi olduğumuz ve geçtiğimiz yıl kazandığımız Boğaziçi Rallisi var. Bu kararımızda sponsorlarımız ve spor kamuoyundan büyük destek aldık. Onların güveni ve cesaret verici yaklaşımları bizim için çok değerli. Buna ek olarak kimlerden destek alacağımız da çok önemli. Nasıl Kenan Sofuoğlu motosikleti sevdirdiyse, basketbol ve voleyboldaki uluslararası başarılar kitleleri harekete geçirdiyse aynı durumu ralli için de yaşayacağımıza inanıyorum. Uluslararası hedeflerimizin olması ve bu hedefleri gerçekleştiren kahramanlar yetiştirmemiz çok önemli. Arda Turan Barcelona’ya transfer olması gibi gurur verici bir gelişmeyi rallide de yaşamamız mümkün. Bizden bir pilotun Dünya Ralli Şampiyonası’ndaki bir takımın sürücü koltuğuna oturması neden olmasın? Yerel kahramanlar yaratıp ülkemizi temsil ederek kazandığımız başarılar beraberinde yaygın destek de getiriyor.” açıklamasını yaptı.
 

Oğuzhan

Aktif
Yönetici
Administrator
Mesajlar
9,949
Konum
Eskişehir-Aydın
Araç Markası
2015 Mitsubishi Lancer
Araç Renk ve Tip
İnci Beyaz Sedan
Yolları açık olsun. Umarım güzel başarılar elde ederler.
 

Üst Alt