Audi "Predictive Efficiency Assist" Sistemi

Forlan

Gri Atmaca
Mesajlar
5,168
Konum
Ankara
Araç Markası
2017 M3 Dizel Power
Araç Renk ve Tip
Kül Grisi - Sedan
Yenilikçi teknolojilerin adresi Audi yepyeni bir çalışma için geliştirmelere devam ediyor. ‘Predictive Efficiency Assist’ olarak adlandırılan sistem adaptif cruise kontrolün üzerine inşaa edilmiş gibi görülse de üzerinde çok çalıştıkları aşikar. Cruise kontrol kolundan aktif edilen sistemin çalışma prensibi ne kadar basit görünse de bir o kadar karmaşık.

Otomobilin sürüş modunu, tabela tespit kamerasını, navigasyonu ve uydu bilgilerini sentezleyen sistem aktif olduğu durumlarda sürücünün ne gaza ne de frene basması gerekiyor. Araç tabela tespit kamerası ile yoldaki tabelaları -hız sınırlarını,yaya geçitlerini vs.- tanıyarak bu bilgileri bu sisteme gönderiyor. Uydudan yer tespiti yapıldıktan sonra bu bilgileri navigasyonla bağdaştıran sistem yolla ilgili tabela bilgilerini de harmanlayarak gereken hıza kendini ayarlayabiliyor. ”Sürüş modunun ne etkisi var ?” sorusunu duyar gibiyim. Sürüş modu aracın limitlerini ve virajdaki çizgisinin moda göre değişmesini sağlıyor. Örneğin ‘Comfort’ modundaki bir araç viraja girerken hızını daha yavaş tutuyor ve aracın içindeki yolcularını konforuna katkıda bulunuyor. Sürücü isterse bu sistemi gaz veya fren pedalına kendisi müdahale ederek otomatik bir şekilde devre dışı bırakabiliyor.

”Pürüzsüz ve konforlu” sloganıyla adından söz ettiren Audi, bu sistemi test etmeye çoktan başlamış. Audi, A7 Sportback 3.0 TFSİ İHEV aracında bu sistemi denediğinde normal şartlarda %10 yakıt tasarrufu sağladığını iddaa ediyor.

http://youtu.be/DWSd4gmvUMw
 

Üst Alt