Audi ile 3D Müzik Keyfi

Forlan

Gri Atmaca
Mesajlar
5,168
Konum
Ankara
Araç Markası
2017 M3 Dizel Power
Araç Renk ve Tip
Kül Grisi - Sedan
Audi’nin Bang & Olufsen ve Bose ile ortaklaşa geliştirdiği 3 Boyutlu Müzik Sistemi, araç içinde müzik dinleme keyfini üst noktalara taşıyor.

Audi modeleri içinde ilk kez Yeni Q7’de kullanılan Gelişmiş Ses Sistemi (Advanced Sound System ), müziğe üçüncü boyutu da ekleyerek, araç içinde müziğin daha saf ve canlı dinlenmesini sağlıyor.

Tüm dünyada müzik dinleme alışkanlıklarını değiştiren MP3’ün de mücidi olan Alman Fraunhofer Ensititüsü işbirliği ile geliştirilen Audi 3 Boyutlu Müzik Sistemi, ister CD, ister radyo ya da online, müziğin kaynağı ne olursa olsun, araç içinde eşsiz bir müzik ziyafeti sunuyor.

Sistemdeki yazılım, müzik kaynağından gelen sesleri boyutlarına göre sıraya koyuyor. Örneğin müzik bir konser sırasında kaydedilmişse, ses dalgaları tavan, taban ve duvarlardan yansıyarak kayıt kaynağına farklı zamanlarda ulaşıyor. Ses dalgaları, tabandan birkaç milisaniye sonra yansırken, 40 metre uzaktaki bir duvardan yansıması 200 milisaniyeyi bulabiliyor. Audi 3 Boyutlu Müzik Sistemi içinde yer alan yazılım, tüm bu gecikmeleri “fark ederek”, bir ses stüdyosu berraklığında ve canlılığında araç içine iletiyor.

Audi modelleri içinde ilk kez Yeni Q7’de kullanılan Bang & Olufsen Gelişmiş Ses Sistemi, bu 3 boyutlu müzik keyfini 11 dijital kanal ve araç içindeki 23 hoparlörüyle her koltuğa eşit ve uyumlu bir şekilde dağıtıyor.
 

ezmocesteri

__bülent__
Yönetici
Global Moderatör
Mesajlar
34,898
Konum
Mudanya
Vay bee, gelişen teknolojiyle birlikte 20 yıl içinde yok olacaklar arasına oto ses sistemi dükkanları da olacak o zaman.
 

Üst Alt