Apple iCar Titan

Forlan

Gri Atmaca
Mesajlar
5,168
Konum
Ankara
Araç Markası
2017 M3 Dizel Power
Araç Renk ve Tip
Kül Grisi - Sedan
Apple çok gizli bir proje ile yepyeni bir elektrikli araç üzerinde çalışıyor. Apple üzerinde çalıştığı modelin adını Titan olarak belirledi.

QzkVQY.jpg


Wall Street Journal’ın haberine göre Apple çok gizli tutulan bir proje ile elektrikli araçlar üzerinde çalışıyor. En büyük rakibi Google’ın, Boston Dynamics ile birlikte sekiz adet robotik firmasını satın almasından ve sürücüsüz arabalara yönelmesinden sonra Apple’ın da marjinal bir kararla çalışmalarını başka sektörlere taşıması gündeme bomba gibi düştü.

Apple, şu anda teorik olarak ilerlettiği proje ile batarya teknolojileri, robotik ve metal üretimi üzerinde çalışıyor. Geçtiğimiz yıl Apple’ın patronu Tim Cook tarafından onaylanan projenin başına eski bir Ford çalışanı Steve Zadesky getirildi. Ayrıca Mercedes-Benz’in eski Ar-Ge Bölüm Başkanı Johann Jungwirth şu anda Titan projesinin yüzlerce çalışanından biri. Apple’ın, Ford’un elektrikli araçlar üzerinde çalışan biriminden ismi bilinmeyen transferler yaptığı da biliniyor.

Apple Titan hakkında çok detay olmasa da sürücüsüz bir model olacağı biliniyor. Apple bu hamle ile otonom sürüş üzerinde çalışan Google’a karşı bir cephe daha açmış olacak.

Esasen Apple’ın araba üretmesi ilk bakışta pek mantıklı görünmüyor. Yapılan fizibilite çalışmalarında aracın 2014 yılında yollarda olması durumunda 108 milyon Dolar zarar edilmiş olacağı hesaplandı.

Apple’ın patronu Tim Cook’un çevreye olan duyarlılığı nedeniyle, Apple California Birimi’nin tüm enerjisini karşılayacak bir “Solar Çiftlik” 850 milyon dolar harcanarak hayata geçirilmişti. Amerikan Hükümeti’nin zorlaşan emisyon standartları ve bu alanda en güçlü takibin Tesla olduğu göz önünde bulundurulunca elektrikli araçlar Apple için mantıklı gelse de esas neden bu değil.

Apple’ın bu girişiminin altında 2011 yılında vefat eden Steve Jobs’a ait bir fikir olması yatıyor. Apple yöneticilerinden Mickey Drexler; “Steve Jobs yaşasaydı bir iCar tasarlayacaktı. Bence arabalar sıra dışı tasarımlar yapmak için çok önemli bir seçenek.” dedi. Bu ifade ile Apple’ın bu işe neden kalkıştığının da cevabı alınmış oldu.
 

Üst Alt