Amerikan Rüyasının Yeni SS’i

Forlan

Gri Atmaca
Mesajlar
5,168
Konum
Ankara
Araç Markası
2017 M3 Dizel Power
Araç Renk ve Tip
Kül Grisi - Sedan
N2vWsM.jpg


Bir süredir uzayan tanıtım hikayesi yeni Camaro SS ile son buldu.

Chevrolet, Camaro’nun dizayn evrimini olabildiği kadar ileri götürmeye çalışmış. Bunu Camaro’nun yeni gövdesini incelediğimizde anlayabiliriz. 350 saatlik bir rüzgar testinden geçen Camaro aerodinamik olarak optimize edilmiş. Ayrıca alüminyumun hatrı sayılır bir miktarda kullanımı ile araç 90 kg hafifletilmiş. Yapılsal katılığı %28 arttırılmış ve Chevrolet’in söylediğine göre aracın bütün yapısal parçalarının %70’i yeni Camaro için özel olarak geliştirilmiş.

Standart Camaro halojen projektör tipi far ve stop lambaları ile donatılırken RS ve SS versiyonları yüksek çözünürlük veren yoğun şarjlı (HID) tipli projektör farlarının yanı sıra gündüz farlarıyla birlikte çalışan LED tipi klavuz, yardımcı farlara sahip. 18 inch jantlarıyla yollara çıkacak olan standart versiyon Goodyear Eagle Sport 4 mevsimlik lastikleri kullanırken SS versiyonu 20 inch jantlarıyla Goodyear Eagle F1 Asimetrik 3 tipi lastik kullanıyor.

Araç çok noktalı McPherson tipi ön süspansiyona sahip arkada ise 5 noktalı bağımsız süspansiyon görev alıyor. Manyetik Sürüş Kontrolü sistemi Camaro SS’de arka süspansiyona yardımcı olacak ki bu sistem şimdiye kadar sadece ZL1’de sunuluyordu. Fren sistemine gelecek olursak Camaro LT modelinde önlerde 320 mm’lik fren kaliperleri 4 pistonuyla görev alıyorken arkalarda 315 mm’lik tek pistonlu bir kalipere yer verilmiş. Camaro SS modelinde ise standart Brembo 345 mm’lik ön fren kaliperleri 4 pistonuyla çalışıyor ve arkada da 4 pistonlu 338 mm’lik kaliperlere yer verilmiş.

İç mekana geçersek 2016 Camaro açıkça belirtmek gerekirse daha sürücü odaklı bir konsola sahip. 8 inch’lik HD yol bilgisayarı konumlandırılmış. Mylink bilgi sistemi diğer bir 8 inch’lik ekrana ev sahibi oluyor. Ayrıca yeni Camaro geliştirilen 4 silindirli 2.0 litrelik 275 beygir ve 400 Nm torka sahip bir motoru taşıyor. 0-100 km/sa aralığını 6 saniyeden az bir sürede alan Camaro aynı zamanda bu motoru ile şimdiye kadarki en tutumlu Camaro ünvanını da alıyor.

Yeni Camaro SS 6.2 litrelik V8 455 beygirlik ve 617 Nm’lik torku barındıran bir motoru taşıyor. Bu güç lastiklere 6 vitesli manuel bir şanzıman ile aktarılıyor. Veya opsiyonel olarak 8 vitesli Hydra-Matic adı verilen otomatik bir şanzıman sistemine sahip olabiliyor.

2016 Camaro ABD’de Michigan şehrinde üretilecek.

PrS5NX.jpg

ZwrI1w.jpg

sv8qDP.jpg

ms0m4I.jpg

1OxQea.jpg
 

Domestos

JaDeD
Yönetici
Global Moderatör
Mesajlar
51,834
Konum
Aydın-Merkez
Araç Markası
Fiat Fiorino
Araç Renk ve Tip
Beyaz Gamyonet
Lansman rengi çok önemli hale geldi.


Bu ileti Tepetaklak gönderildi...
 

Üst Alt