Almanya, İçten Yanmalı Motorlu Arabaları Yasaklamaya Hazırlanıyor

Forlan

Gri Atmaca
Mesajlar
5,168
Konum
Ankara
Araç Markası
2017 M3 Dizel Power
Araç Renk ve Tip
Kül Grisi - Sedan
Almanya, benzinli ve dizel motorları ortaya çıkardı. Şimdi ise, 2030 yılından itibaren başlamak üzere içten yanmalı motorlu arabaların tamamen yasaklanmasını konuşuyor. Böylelikle Almanya'nın CO2 yayılım oranını 2050 itibarıyla %95 oranında azaltabilmesi gündemde.

Bildiğiniz gibi dünyanın önde gelen otomobil markalarından Mercedes, Volkswagen, Audi ve BMW, Alman menşeli markalar ve pazarda büyük paha sahipler. Yakın bir zamanda hatırlarsanız VW'in emisyon skandalı gündeme damgasını vurmuştu. Giderek artan çevre kirliliği üzerine büyük eleştiriler yapılırken şimdi de bu hataların bir şekilde tamiri mümkün olabilir. Bir süredir yasaklar üzerine çalışmalar vardı, şimdi de karar aşamasına gelindi. 2030 itibariyle yalnızca sıfır emisyonlu otomobiller kabul edilecek. Tabii yalnızca Almanya değil, diğer Avrupa ülkelerinde de bu tipte uygulamalar yürürlüğe girebilir.

Zaten bildiğiniz üzere son yıllarda özellikle güneş ve elektrik enerjili otomobiller üzerine ciddi çalışmalar var. Akıllı ve sürücüsüz otomobilleri de unutmayalım. İşin özü, önümüzdeki yıllarda hem daha gelişmiş hem de çevreye daha az zarar veren otomobiller yollarda olacak.
 

Domestos

JaDeD
Yönetici
Global Moderatör
Mesajlar
51,832
Konum
Aydın-Merkez
Araç Markası
Fiat Fiorino
Araç Renk ve Tip
Beyaz Gamyonet
Fosil yakıt için ortak bir çözüm bulunursa vazgeçmek mümkündür, fakat bu yakıtı üreten ülkelerin gönül rızası olmadan bu projenin olması zor gibi... Çoğunun elinde terör kozu var ve bunu çekinmeden kullanabiliyorlar. Şimdilik hayal diyorum.
 

ezmocesteri

__bülent__
Yönetici
Global Moderatör
Mesajlar
34,897
Konum
Mudanya
Almanya kendi ülke sınırları içerisinde yasaklayabilir ama Alman markalar içten yanmalı motor üretmeye elbetteki devam ederler, kendi ülkelerine değil yurt dışına satarlar
 

huseyin akg

Katılımcı
Mesajlar
253
Konum
Bursa
Araç Markası
Terios
Araç Renk ve Tip
Füme
Tasarım tenolojileri değişecek elektrik ve motor teknolojisinde devrim olur. Pil sanayi ve çevrim üniteleri iş yapacak.Her arabanın tavanı kaportası güneş paneli olacak .eskiden arabalara gölge ararken yeni dönemde gölgeden kaçılacak.
 
Son düzenleme:

Teknisyen

Katılımcı
Mesajlar
253
Konum
Samsun
Araç Markası
Yok
Araç Renk ve Tip
Yok

Üst Alt