ABD’den Honda’ya Rekor Ceza

Forlan

Gri Atmaca
Mesajlar
5,168
Konum
Ankara
Araç Markası
2017 M3 Dizel Power
Araç Renk ve Tip
Kül Grisi - Sedan
ABD Ulaştırma Bakanlığı’na bağlı Ulusal Otoyol Trafik Güvenliği Kurumu gerekli bildirimleri yapmadığı gerekçesiyle Honda’ya 70 milyon dolarlık para cezası kesti.



Geçtiğimiz Kasım ayında Hyundai Motor Grubu’na, ürettiği 1 milyon 200 bin aracın emisyon değerlerini Temiz Hava Yasası’nı ihlal ettiği halde resmi sınırlar içerisinde gösterdiğinden 350 milyon dolarlık rekor para cezası kesilmişti.

Bu cezanın Honda’ya, 2003 ile 2014 yılları arasında ölüm veya yaralanma ile sonuçlanan 1.729 kazaya neden olan arızaları resmi kurumlara bildirmemesi nedeniyle kesildiği açıklandı. Honda tarafı ise cezayı kabul ederek herhangi bir yargı organına taşımadı ve ödemeyi üstlendi.

Ulaştırma Bakanı Anthony Foxx ceza ile ilgili yaptığı açıklamada, tüm otomobil üreticilerinin güvenlikle ilgili mazeret kaldırmayacak sorumluluklarının olduğunu ve bu cezaların ABD’nin bu konudaki tutumunun ne kadar sert olduğunu gösterdiğini belirtti.

Honda son olarak 1.252 adet 2015 model Crosstour modelini hava yastığı arızası nedeni ile geri Amerika’da çağırmıştı. Amerika’da 14 yıl önce çıkarılan yasa gereğince tüm otomobil üreticileri, araçlarındaki üretim hatalarını ABD Ulaştırma Bakanlığı’na bağlı Ulusal Otoyol Trafik Güvenliği Kurulu’na bildirmek ve gerek duyulursa geri çağırıp düzeltmek zorunda.

NHTSA geçtiğimiz yıl Nissan’a 110 bin dolar, Ferrari’ye 3 buçuk milyon dolar, Hyundai’ye 17 milyon 350 bin dolar, GM’e 35 milyon dolar, Volvo Kanada’ya 250 bin dolar ceza kesti.

Kesilen irili ufaklı cezalarla toplamda 126 milyon dolara ulaşılırken bu değerin rekor anlamına geldiğini ve kurumun 43 yıllık tarihinde kesilen cezaların toplamından fazla olduğunu hatırlatmakta fayda var.
 

kadir

Kıdemli Üye
Mesajlar
12,654
Konum
İstanbul
Araç Markası
Mazda 3 A/T İmp. 2012
Araç Renk ve Tip
Karamio-Sedan
bızde hersey alıcıda patlıyor
 

Üst Alt