800 Beygirlik Elektrikli Aston Martin Yolda

Forlan

Gri Atmaca
Mesajlar
5,168
Konum
Ankara
Araç Markası
2017 M3 Dizel Power
Araç Renk ve Tip
Kül Grisi - Sedan
yhFA7z.jpg


Aston Martin, gücünü tamamen elektrikten alacak Rapide modelinin 2 yıl sonra geleceğini açıkladı.

Sıfır emisyonlu Rapide projesini daha önce de basınla paylaşan Aston Martin CEO’su Andy Palmer, Pebble Beach Concours d’Elegance etkinliğinde Automotive News’e verdiği demeçte, elektrikli sedan modelin geliştirme sürecinde olduğunu ve yaklaşık 2 yıl sonra tanıtılacağını belirtti. Ayrıca aracın 4 tekerlekten çekiş sistemine sahip olacağını ve toplamda yaklaşık 800 bhp (597 kW) güç üreteceğini de açıkladı.

LG ve Samsung tarafından üretilen batarya paketlerini kullanacak aracın menzilinin 322 km (200 mil) olacağı söyleniyor. Elektrikli Rapide S’in fiyatının 200.000 $ ile 250.000 $ arasında olacağını belirten Palmer, Mercedes-AMG’den parça kullanılmayacağının ve aracın saf bir Aston Martin olacağının altını çizdi. Bir yılda yüzden fazla ünite üretmeyi planlayan İngiliz üretici, şu anda araçların test edildiğini de doğruladı. Ancak Aston Martin’in tek elektrikli aracı unvanı uzun süre Rapide’in elinde kalmayacak. Çünkü DBX crossover modelinin de elektrikli bir versiyonun üretilmesi planlanıyor. Elektrikli DBX için düşünülen tarih ise 2020, 2021 yılları. Plug-in hibrit konfigürasyonundaki standart DBX’in ise 2019 yılında piyasaya sürülmesi planlanıyor. Geleneksel içten yanmalı versiyon ise hibrit ve elektrikli modelin arasında gelecek.

İlginç bir şekilde Andy Palmer, DBX’in iki kapılı versiyonunun da tanıtılabileceği ipucunu bıraktı ancak daha fazla detay vermekten kaçındı.
 

Domestos

JaDeD
Yönetici
Global Moderatör
Mesajlar
51,831
Konum
Aydın-Merkez
Araç Markası
Fiat Fiorino
Araç Renk ve Tip
Beyaz Gamyonet
Elektrik ve 800 beygir olacak ha!!

Gelecek elektrikli motorlarda... Fosil yakıtçılar bunun için ne gibi bir şeytanlık düşünüyor acaba??
 

Adem Usta

Mazda Ekinci Özel Servis
Mesajlar
1,091
Konum
İstanbul
800 begirden den bu aston önünü görebilecekmi acaba yag bu kadar hp ne yapıcan havada mı gidecen eh maşallah ..
 

Oğuzhan

Aktif
Yönetici
Administrator
Mesajlar
9,949
Konum
Eskişehir-Aydın
Araç Markası
2015 Mitsubishi Lancer
Araç Renk ve Tip
İnci Beyaz Sedan
Bütün araç firmaları elektrik alanında bir model çıkarıyor çıkarmak zorundalar. Mazda her zamanki gibi farklı yoldan gidiyor :)
 

Üst Alt