2019 BMW Z4’ün Finaline Yaklaşılırken “M40i Roadster”ı Görüldü!

mazdasever

Sessiz
Mesajlar
68
Konum
Bursa
Araç Markası
Mazda 3
Araç Renk ve Tip
Siyah Sedan
BMW'nin çevik spor aracı Z4'ün M40i versiyon ile beraberinde verilen roadsterı test sırasında görüntülendi. Ayrıca spor otomobilin verileri oldukça iyi!

2019-bmw-z4-finale-yaklasirken-m40i-roadster-i-goruldu-687x400.jpg


BMW Z3’ün küllerinden yeniden oluşturulan Z4, yine spor araba dünyasına dar yapılı ve iki kişilik duruşuyla devam ediyor. Hayat hikayesi 2002 yılında başlayan Z4, 2016 yılına kadar 2 nesil üretilmişti. Ufak bir aradan sonra Toyota’nın Supra modeli ile yeniden gündeme gelen spor aracın 3. nesil gelişimine onay verilmişti. Yeni Z4 Concept olarak gösterilen spor aracın, roadsterı da testlerde görüntülendi.

“Safkan roadster” olarak lanse edilmesi, onun M Desing ile kendinden emin bir duruş sergilemesi sağlanmış! Ayrıca kamuflajlı halde objektiflere takılan Z4’ün M40i olduğu söylendi.

Üzerindeki kamuflaja rağmen, M departmanın sihirli dokunuşları açıkça gözüküyor.

2019-bmw-z4-finale-yaklasirken-m40i-roadster-i-goruldu-on-gorunum.jpg


Konsept halinden farklı olarak fazla bir değişime uğrayacağını düşünmüyorum. 2 yıllık bir reklam arasından Supra ile yeniden adını duyuran Z4’ün geniş ve sert duruş sergileyen tamponu dikkatimizi çekiyor.

BMW, geleneksel parçalarında da değişime gidiyor.

2019-bmw-z4-finale-yaklasirken-m40i-roadster-i-goruldu-izgara.jpg


Yine lansmanında gördüğümüz daha yassı ve büyümüş böbrek tip ızgarayla karşılaşıyoruz. Farlarında değişiklik olmayıp, Ledlerin duruş biçimi de tanıtımındaki ile aynı.

BMW Z4’ün arka duruşu etkileyici duruyor.

2019-bmw-z4-finale-yaklasirken-m40i-roadster-i-goruldu-arka-gorunum.jpg


Alman markanın yeni tarzlarını yansıttığı spor aracı ince stop düzeneğinesahip olacak. Çift egzozun güçlü görünüm vermesi yanında bagaja entegre rüzgarlıkta Z4’ü normalden iri ve havalı göstermiş.

Z4’e verilecek yeni ünite cüretkar güçler sunacak.

2019-bmw-z4-finale-yaklasirken-m40i-roadster-i-goruldu-motoru.jpg


BMW motor değerleri konusunda durumu biraz gizli tutsada, birileri olayları kaçırmadan takip ediyor! Buna göre 3.0L litre üzerinden geliştirilen çift turbo beslemeli motorun M40i’de 385 hp güçle gelmesi bekleniyor.

Bizde güç değerine göre 4 saniye kalkış süresi tahmini yapıyoruz.

Yeni nesil Z4 ile gelecek bazı özelliklerinden de bahsedelim.

2019-bmw-z4-finale-yaklasirken-m40i-roadster-i-goruldu-tavan-profil.jpg


Güçlü motoruna hitaben; elektronik kontrollü alçaltılmış amortisörler, yeni bir ön aks, yüksek performansa yönelik fren sistemi ve kilitli arka diferansiyel ile üretilecek.

Daha çevik olan bir yapı üzerine kurulan yeni Z4, bahsettiğimiz özellikler doğrultusunda hassasiyetleri artırılmış, son derece kuvvetli bir spor otomobile dönüştürülmüş.

Parçalarının Supra ile ortak kullanıldığı iddia edilse de Toyota Baş Mühendisi bunun için bir açıklama yapmıştı. Markanın dediğine göre de Z4’ü sonbaharda 2019 model yılı olarak görebileceğiz.


Haber Kaynak: https://paratic.com
 

Üst Alt