2017 Mazda3 Satışa Sunuldu

Forlan

Gri Atmaca
Mesajlar
5,168
Konum
Ankara
Araç Markası
2017 M3 Dizel Power
Araç Renk ve Tip
Kül Grisi - Sedan
mazda-3-sedan-hero.jpg


2016 yılı Ağustos ayında, küresel üretimi 5 milyon 150 bin adeti geçen ve tüketiciler tarafından oldukça beğenilen Mazda3, 2017 yılına yenilenerek girdi.

Mazda’nın Jinba-Ittai sürücü ve aracın bir bütün olması yaklaşımı ve insan merkezli gelişim felsefesine uygun olarak tasarlanan ödüllü SKYACTIV benzinli ve dizel motor serilerini sunmaya devam eden 2017 Mazda3, sınıfının önde gelen modelleri arasında kalarak geniş kapsamlı yeniliklerle donatıldı. 2017 Mazda3 Hatchback ve Sedan serisinde, zarif dış değişiklikler, yenilenmiş bir kabin ve şirketin SKYACTIV-VEHICLE DYNAMICS teknolojisinin ilki olan G-Vectoring Control teknolojisi ile donatıldı.

KODO – Hareketin Ruhu ve SKYACTIV teknolojisinin sayesinde, Mazda’nın yeni nesil modelleri arasında küresel satış lideri olan Mazda3 yeni standartlar belirledi; model cesur tasarımı, birinci sınıf kalitesi ve ileri teknolojisi sayesinde keskin yol tutuş, üstün kaliteye sahip kabin ve çekici görünüm kazanmış oldu. 2017 Mazda3, 105 PS SKYACTIV-D 1.5-litre turbo dizel ve SKYACTIV-G benzinli motor 1.5-litre 120 PS motor seçenekleri, altı vitese sahip SKYACTIV-MT manuel ve SKYACTIV Drive otomatik şanzıman alternatifleri ve üç farklı donanımları ile 73 bin 263 TL başlayan anahtar teslim fiyatla satışa sunuluyor.

GÖVDE TASARIMI
Son Mazda3’ün dış görünümü, güçlü üç boyutlu görünümlü yenilenmiş ızgarası, yeni ön sis far çerçevesi ve LED far teknolojisi ile dikkat çekmektedir. Her iki gövde stilinde de, panoramik dönüş sinyallerine sahip yenilenen kapı aynaları bulunurken, hatchback versiyonlarında yeniden tasarlanmış arka tampon yer almaktadır. 18 inçlik yeni tasarım alaşımlı jant, iki standart gümüş kaplama seçeneği veya daha parlak yeni koyu gümüş kaplama seçeneği. 2017 Mazda3, 9 renk seçeneği ile sunulmaktadır: Mazda’ya özgü tamamen yeni Sonsuz Mavisi Mika rengi ve Mazda3’e özgü iki yeni renk olan Kül ve Çelik Grisi Premium Metalik renkleri. Oldukça popüler Ateş Kırmızısı Metalik boya gibi, Çelik Grisi Premium Metalik rengi de Mazda'nın sadece 2.5 mikron kalınlığında yansıtıcı, alüminyum tabaka oluşturan benzersiz TAKUMINURI boya işleminden geçmektedir.

İÇ TASARIM VE FONKSİYONELLİK
Hem Aktif Sürüş Göstergesi, hem de gösterge paneli kadranları kaliteyi ve okunabilirliği arttırmak için gözden geçirilmiştir. Aktif Sürüş Göstergesi renklendirilerek daha parlak, yüksek çözünürlüklü ve uzaktan kolayca okunabilen bir yapıya büründürülmüştür. Bu geliştirilmiş iç mekan, iki siyah kumaş tipinden birinde siyah veya saf beyaz deri seçeneği de mevcut.

MOTORLAR VE ŞANZIMANLAR
2017 Mazda3 Hatchback ve Sedan serisinde, 105 PS SKYACTIV-D 1.5-litre* turbo dizel ve hafif SKYACTIV-G benzinli motor 1.5-litre 120 PS seçenekleri mevcuttur. Bu ultra temiz ve verimli, benzinli ve dizel güç kaynakları Euro 6 düzenlemelerine uyan ve ödül kazanan motorlar olup ileri altı vitese sahip SKYACTIV-MT manüel ve SKYACTIV Drive otomatik şanzıman seçenekleriyle sunulmaktadır. Motor performansını arttırmak için üç yeni SKYACTIV-D teknolojisinden (Yüksek netlikte gaz pedalı kontrolu, Doğal ses düzenleyici ve Doğal ses frekans kontrolü) faydalanan SKYACTIV-D turbo dizel motorlar sessiz çalışır ve sürüş kalitesini arttırır.

Turbo basınç arttırma kontrolünü optimize eden ve yakıt enjeksiyonunun ince ayarını sağlayan yüksek netlikte gaz pedalı kontrolu teknolojisi,araç hafif yüklü iken motor performansını arttırır. Pistonu bağlantı rotuna sabitleyen pimin içinde dinamik bir dampere (amortisöre) sahip olan doğal ses düzenleyici teknolojisi titreşimi azaltır ve motor vuruntu gürültüsünü 3.5 kHz (araç ilk çalıştığında ve düşük hızda araç içinde duyulabilen frekans) civarına düşürür. Doğal ses frekans kontrolü teknolojisi, dizel motor parçalarının tipik olarak en gürültülü şekilde titreşim yaptığı diğer üç kritik frekans bantlarını (1.3 kHz, 1.7 kHz and 2.5 kHz) baskı altında tutarak doğal ses düzenleyici teknolojisini tamamlar. Bu, motor zamanlamasının çok az sapmasına neden olur.

SÜRÜŞ DİNAMİKLERİ
MacPherson ön desteği ve multi-link (çoklu bağlantılı) arka süspansiyonda yapılan revizyonlar sürüş konforu ve titreşimi azaltma üzerine yoğunlaşırken; aynı zamanda, Mazda3’ün ünlü özelliği keskin yol tutuşu da güçlendirmektedir. 2017 Mazda3, Mazda’nın SKYACTIV-VEHICLE DYNAMICS teknolojilerinin ilki olan G-Vectoring Control (GVC) sistemi ile donatılmıştır. Bu sistem motor torkunu her tekerlek üzerine optimal bir şekilde dağıtarak, mükemmel bir yol tutuş ve sürüş konforu sağlar. Tüm 2017 Mazda3 serisinde, kapılara ve şanzıman kanalı alanına gürültü bastırma materyali eklenerek genel anlamda iyileştirme yapılmıştır. Optimize edilmiş kapı yalıtımları ve arka çapraz elemanlar arasındaki takviye titreşim söndürme materyalleri ile kabin daha konforlu hale getirilmiştir.

EMNİYET
Araç, Mazda’nın gelişmiş ve yenilikçi i-ACTIVSENSE sürücüyü destekleyen güvenlik teknolojileri ile donatılarak, proaktif güvenlik felsefesinin bir parçası haline getirilmiş ve sınıfının önde gelen güvenlik performansına sahip olması sağlanmıştır. Bu özellikleri sayesinde, maksimum beş yıldız Euro-NCAP çarpışmaya dayanıklılık derecesi ile ödüllendirilmiştir. Yeni, ileriyi algılayan kamera uyarlaması, geliştirilmiş Akıllı Şehiriçi Fren Desteği (Advanced Smart City Brake Support - Advanced SCBS) ve Akıllı Fren Desteği (Smart Brake Support - SBS) sistemleri, yeni Trafik İşareti Algılama (Traffic Sign Recognition-TSR) fonsiyonu ve Uyarlanabilir LED Farlar (Adaptive LED Headlights - ALH) ile Mazda i-ACTIVSENSE teknolojilerinin fonksiyonelliği arttırılmıştır. Sadece araçları değil, yolcuları da algılayan Geliştirilmiş SCBS sistemi, gelişmiş algılama kapasitesine ve geniş görüş açısına sahiptir ve bu sistemin işlevselliğinin üst hız limiti 80 km/s’ e çıkarılmıştır. SBS sistemi de otomatik frenleme için geniş hız aralığına sahiptir ve bu sistemin üst hız limiti 160 km/s’ e çıkarılmıştır.
 

Montimpex

Katılımcı
Mesajlar
196
Konum
İzmir
Araç Markası
Mazda3 BNskyD PowerSNS
Araç Renk ve Tip
Sedefli Beyaz/ Sedan
en çok burayı sevdim "2017 Mazda3 serisinde, kapılara ve şanzıman kanalı alanına gürültü bastırma materyali eklenerek genel anlamda iyileştirme yapılmıştır. Optimize edilmiş kapı yalıtımları"

umarım bir düzelme vardır.
 

Montimpex

Katılımcı
Mesajlar
196
Konum
İzmir
Araç Markası
Mazda3 BNskyD PowerSNS
Araç Renk ve Tip
Sedefli Beyaz/ Sedan
uzun boylu ve yapılı insanlar için iç mekan klostrofobik bir etki yaratabilir. En azından benim araca binenlerden aldığım geri bildirim bu şekilde. biz aile olarak ortalamanın biraz altında (1,70m) boyutlarda olduğumuz için sıkıntı yaşamıyoruz:)
 

dülgeroğlu

Katılımcı
Mesajlar
830
Konum
Çanakkale
Araç Markası
1998 Mazda 626
Araç Renk ve Tip
Mavi - Hatchback
alüminyum tabaka oluşturan benzersiz TAKUMINURI boya işleminden geçmektedir.
Allah vere de arabayı bi yere sürtmesek, yoksa Takumi Nuri Ustayı nerden buluruz bilmem:)

Bir de sonsuz mavisi... parfüm adı gibi... erotizmin doruğunda... gel de galirici koca göbekli amcama söyle arabanın rengini:)
 
Son düzenleme:

Domestos

JaDeD
Yönetici
Global Moderatör
Mesajlar
51,828
Konum
Aydın-Merkez
Araç Markası
Fiat Fiorino
Araç Renk ve Tip
Beyaz Gamyonet
Valla 4 gözle bekliyordum, hiç mazdaya binmedim ve direksiyon hissiyatını çok merak ediyorum açıkcası. Konyaya gittiğimde Zeki Kayada inşallah bi test sürüşü ve gerekli incelemeyi yapacağım. Özellikle arka tarafda oturulunca klostrofobik bir ortamın olduğu söyleniyor, işte enine boyuna bi incelemek istiyorum nasip olursa.
Direksiyon; bana göre çok yumuşak geldi, gerçi sürate duyarlı olarak sertleşiyor ama, ilk izlenim çok yumuşak olduğu... Test tecrübelerini paylaşırsan güzel olur. :)
 

huseyin gunes

2011-İmpessive
Mesajlar
25
Konum
Ankara
Araç Markası
2011-Mazda 3 İmp.
Araç Renk ve Tip
Beyaz - Sedan
2011 mazda 3 lerde diresksiyon daha sert ancak yeni modellerinde daha yumuşak
 

huseyin gunes

2011-İmpessive
Mesajlar
25
Konum
Ankara
Araç Markası
2011-Mazda 3 İmp.
Araç Renk ve Tip
Beyaz - Sedan
Olması gerekende bu değil mi? Düşük hızda manevra kabiliyeti için yumuşak bir direksiyon yüksek hızda araca hakim olmak için sert bir direksiyon ;)
Aynen bu ama 2011 kasasının daha yumuşak olabileceği dusuncesindeyim

HTC One cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

refik varol

Katılımcı
Mesajlar
118
Konum
İstanbul
Araç Markası
2015 Mazda CX5
Araç Renk ve Tip
Kül Gri - SUV
Cx5'e kardeş lazımdı,çok yol yapacak..Dizel power sense 120 den olur diye almaya niyetlenmiştim ama ,power 120,,,,sense +14000 lira farkla fiyatlanmış..
Eskiden 5000 olan fark 14000 olmuş...Bu kadar farkı anlayamadım..Sense 5000 fark ile cazipti,bu kadar değil,yarısı bile etmez farkı vermeye...
Döviz biraz gevşerse,kampanya olursa 110 lara yaklaşan fiyatla power donanım,alınabilir olur ancak..
Bu arada manuel-otomatik 17000 farkıda çok ilginç :)
 

Koreu

Katılımcı
Mesajlar
436
Konum
Kütahya
Araç Markası
2012 Mazda 3 İmpressiv
Araç Renk ve Tip
Beyaz - HB
Nasıl bir fiyat ben de anlamadım, tüm firmalar fiyatı değiştirmedik derken üstüne üstlük kapmanyaya devam ederken Mazda' yı anlamakta zorluk çekiyorum. Bu fark nerden kaynaklandı; dövizden büyük ihtimalle ama ülkede var olmak ve genişlemek istiyorsan makul seviyelere çekilmeli....2016 modellerden sonra 2017 modelleri zor görür yollarımız...
 

ezmocesteri

__bülent__
Yönetici
Global Moderatör
Mesajlar
34,897
Konum
Mudanya
Nasıl bir fiyat ben de anlamadım, tüm firmalar fiyatı değiştirmedik derken üstüne üstlük kapmanyaya devam ederken Mazda' yı anlamakta zorluk çekiyorum. Bu fark nerden kaynaklandı; dövizden büyük ihtimalle ama ülkede var olmak ve genişlemek istiyorsan makul seviyelere çekilmeli....2016 modellerden sonra 2017 modelleri zor görür yollarımız...
Nasıl ki bir takım sıkıntılardan dolayı zamanında BK kasa 2008 modelleri çok nadir görüyorsak yıllar sonra da makyajlı 2017 leri çok nadir görmüş olacağız, umarım öyle olmaz tabi
 

Üst Alt