2016 Toyota Land Cruiser

Forlan

Gri Atmaca
Mesajlar
5,168
Konum
Ankara
Araç Markası
2017 M3 Dizel Power
Araç Renk ve Tip
Kül Grisi - Sedan
1951 yılından bu yana üretilen ve dayanıklılığıyla ünlü Land Cruiser, 21. yüzyılda arazi aracı kimliğini geri plana atıp gün geçtikçe daha popüler hale gelen lüks SUV sınıfına gözünü çevirmişti. Yeni tanıtılan makyajlı Land Cruiser modeli ise lüksü bir adım daha ileriye taşıyor.

Yenilikleri saymaya dış görünümdekiler ile başlayalım. Yeniden tasarlanan geniş ön ızgara, hem teknoloji hem de tasarımıyla yenilenen LED mercekli farların içine kadar uzanıyor. Tamponlar, çamurluklar ve ön kaputta ise daha küçük çaplı tasarım yenilikleri bulunuyor. Yan korumalar ve kapı kolları da elden geçirilmiş. Arkada ise tasarımı güncellenen LED stoplara bagaj kapağının tamamına uzanan kalın bir krom çıta eşlik ediyor ve modern görünüme katkıda bulunuyor.

İç kabinde kalite hissini bir adım daha ileri taşımayı hedefleyen Toyota, daha fazla yumuşak ve kalın plastiğe yer vermiş. Bazı butonların yerleri ve şekilleri ise ergonomi hedeflenerek yeniden düzenlenmiş. Orta konsola içinde 12V güç çıkışı ve üst donanım seviyelerinde kablosuz şarj alanı bulunan yeni bir saklama alanı eklenmiş. Standart donanımda 4.2 inçlik TFT bilgi ekranı bulunuyor. Üst donanımlarda ise bu donanım yerini 9 inçlik bilgi/eğlence sistemine bırakıyor.

Avustralya’da 4.5 litrelik çift turbolu V8 dizel ve 4.6 litrelik benzinli motor seçenekleriyle satışa sunulacak makyajlı Land Cruiser’ın diğer ülkelerdeki motor seçenekleri hakkında henüz bir bilgi bulunmuyor. Motorlar hakkında biraz daha detay vermek gerekirse; dizel motor yeni enjektörler, yeni dizel partikül filtresi ve güncellenmiş yazılım ile gücünü 7 PS (5 kW) arttırarak 272 PS’e (200 kW) çıkarmış. Tork ise 650 Nm (480 lb-ft) ile sabit kalmış. Euro 5 normlarını karşılayacak şekilde yenilenen benzinli seçenek ise elden geçirilen hava-enjeksiyon sistemiyle emisyon değerlerini düşürmüş ve soğuk çalıştırmada motorun ısınma süresini kısaltmış. Bu seçeneğin maksimum gücü 308 PS (227 kW) iken maksimum tork değeri 439 Nm (324 lb-ft).

Japon üretici, modeli en yeni güvenlik ve sürüş asistanı sistemleriyle donatmayı da ihmal etmemiş. Çarpışma öncesi güvenlik sistemi, şeritten ayrılma uyarısı, dinamik radar hız sabitleyicisi, otomatik uzun hüzmeli far asistanı, kör nokta uyarı sistemi, lastik basıncı takip sistemi ve panaromik çoklu arazi izleyicisi bunlardan bazıları. Makyajlı Toyota Land Cruiser, Japonya’da satışa hazır durumda. Avustralya’da Ekim ayında satışa çıkacak model, daha sonra diğer ülkelerde de bayilerdeki yerini alacak.

73lQ4E.jpg

GP1r4q.jpg

ueLVoU.jpg

OJ6HIX.jpg
 

Domestos

JaDeD
Yönetici
Global Moderatör
Mesajlar
51,831
Konum
Aydın-Merkez
Araç Markası
Fiat Fiorino
Araç Renk ve Tip
Beyaz Gamyonet
Bu ne böyle; çok oturgaçlı götürgeç olmuş... :)
 

Üst Alt