2016 Tesla Model X Electric Crossover 4X4

Forlan

Gri Atmaca
Mesajlar
5,168
Konum
Ankara
Araç Markası
2017 M3 Dizel Power
Araç Renk ve Tip
Kül Grisi - Sedan
Tesla,CES'te yeni modelinin tanıtımını gerçekleştirdi.



2015 Tüketici Elektroniği Fuarı (CES)'nda otomotiv firmaları yeni teknolojilerini ve modellerini tanıtmaya devam ediyor.Son olarak Tesla markası da iki motorlu 4X4 çeker aracı olan Model X Electric Crossover’ın lansmanını gerçekleştirdi.Şuan seri üretim için hazır durumda olmayan model,gözümüze hiç de yabancı gelmiyor.Çünkü Tesla, 2014 Ekim'nde Model S aracını tanıtırken bu konseptini de tanıtmıştı.



Tesla'nın Panasonic ile gerçekleştirdiği işbirliği neticesinde Model X Electric Crossover'da Panasonic şarj bataryaları kullanılmış.Ayrıca diğer modeller Model X, Model S 85D ve P85D gibi bu modelde de aynı güç üniteleri kullanılmaya devam ediliyor.



2 elektrikli motoruyla farklı güç alabilen bu araç, birinci elektrik motoruyla 564 hp güce ulaşırken, ikinci elektrik motoruyla 691 hp güce kadar ulaşabiliyor.7 yolcu kapasitesiyle büyük ailelerin tercihi olacak gibi duran Model X, 2016 yılı içerisinde 90.000 dolardan başlayan fiyatlarla satışa çıkacak.


 

nilsu_

''Bayan MATSUDA''
Mesajlar
669
Konum
Antalya
Araç Markası
2010 Mazda 3
Araç Renk ve Tip
Beyaz - Sedan
o yukarı doğru acılan kapışımı aracın acaba..eger oyle ıse kısın kar yağınca nasıl açılıyor yukarıya doğru merak edıyorum... ::) ::)
 

Forlan

Gri Atmaca
Mesajlar
5,168
Konum
Ankara
Araç Markası
2017 M3 Dizel Power
Araç Renk ve Tip
Kül Grisi - Sedan
  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan
  • #16
Alışık olduğumuz köşeli tasarım yerine BMW X6 benzeri eğimli bir tavan çizgisine sahip olan Model X, konsept versiyonunda gördüğümüz yukarıya doğru açılan kapılarını, seri üretim versiyonunda da koruyacak. Genel tasarım felsefesi Model S ile oldukça benzer olan crossover, çamurluk kenarları ve tampon uçlarındaki plastik parçalarla daha sert bir görünüme kavuşmuş. Aracın 7 koltuğa ev sahipliği yapacak kadar geniş bir iç mekana sahip olacağı belirtilse de, eğimli tavan çizgisi nedeniyle orta sıra koltuklarda 2 yetişkinin, en arka sıra koltuklarda ise yalnızca çocukların rahat seyahat edebileceği düşünülüyor.

Tesla Motors, Model X’in tüm versiyonlarında Model S P85D’de gördüğümüz 691 bhp (515 kW) maksimum güç ve 930 Nm (687 lb-ft) maksimum tork üreten çift motorlu AWD sisteminin kullanılacağını açıkladı.

Gelecek hafta New York Otomobil Fuarı’nda tanıtılması beklenen Model X, yılın üçüncü çeyreğinde alıcılarıyla buluşacak. Ön siparişlere geç kalanlar ise 2016’ya kadar sıra bekleyecek.
 

Üst Alt