2016 Nissan Maxima

Forlan

Gri Atmaca
Mesajlar
5,168
Konum
Ankara
Araç Markası
2017 M3 Dizel Power
Araç Renk ve Tip
Kül Grisi - Sedan
Japon üretici, yeni jenerasyon Maxima’yı “dört kapılı spor otomobil” sözleri ile betimliyor.



Nissan, 2016 model Maxima’yı Super Bowl’da gösterdikten sonra, otomobilin yeni resmi fotoğraflarını internet üzerinden yayınladı. Marka tarafından “dört kapılı spor otomobil” sözleri ile betimlenen yeni jenerasyon Maxima, önümüzdeki Nisan ayında düzenlenecek olan New York Otomobil Fuarı’nda tanıtılacak “tamamen yeni” bir otomobil.



Yeni Maxima’nın şık tasarımı aslında markanın daha önce gösterdiği Sport Sedan konseptini temel alınarak elde edilmiş. 2016 model otomobil “havada asılı” tavan çizgisi ve markanın diğer modellerinde de karşımıza çıkan V-motion ön ızgarası ile dikkat çekiyor.

Japon üretici, otomobilin teknik detaylarını açıklamamış olsa bile, bazı haberler otomobilin 260 bg’den daha fazla güç üreten 3.6-litre V6 motora sahip olacağını yazıyor.

 

HakanEMRE

Aktif
Mesajlar
7,455
Konum
Bolu-Ş.Urfa
Araç Markası
2004 - HONDA ACCORD
Araç Renk ve Tip
FÜME
Çok değişmiş, 98-99 modeldekilerin şasisi hiçbişeye benzemiyordu, birde 3.0 V6 motordu ve Infiniti I30 ile sanırım aynı özelliklere sahip kaporta aksamında uyan parçaları vardı

Bu araç
 

Maytalman

Aktif
Mesajlar
2,416
Konum
Samsun
Araç Markası
Mazda
Araç Renk ve Tip
Titanyum m3
Maxima maxima maxima...bu kasa fazla uzaylı olmuş önceki kasa gayet hoştu göze alışması gerek bilim kurgudan çıkmış gibi
 

Forlan

Gri Atmaca
Mesajlar
5,168
Konum
Ankara
Araç Markası
2017 M3 Dizel Power
Araç Renk ve Tip
Kül Grisi - Sedan
  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan
  • #6
Nissan, New York Otomobil Fuarı’nda yeni Maxima’yı tanıttı.

Yeni Maxima’ya V-Motion ön panel ve LED farlarla birlikte cesur bir görünüş kazandırılmış. Dış görünümde eskiye dönük şık bir gövdeye sahip olan Maxima’da karartılmış sütunlar, çift egzoz çıkışı ve 18 inçlik jantlarla tamamlanmış.

İç kısımda ise sürücüye odaklı konumlandırılmış konsol, deri ve alkantara kumaş kullanılarak malzeme kalitesi yüksek seviyede tutulmuş. Gösterge panelinde gelişmiş sürücü ekranı ve orta konsola yerleştirilmiş 7 inç boyutundaki multimedya sistemi de mevcut.

Opsiyonel olarak iç ortam aydınlatması, ısıtmalı/soğutmalı ön koltuklar, Bose müzik sistemi ve elmas-kapitone premium Ascot deri koltuk almak mümkün. Çeşitli güvenlik ekipmanlarıyla donatılan Maxima’da akıllı hız limitleyici, kör nokta uyarı sistemi, çarpışma öncesi uyarı sistemi bulunuyor.

Maxima 3.5 litre V6 300 Hp güç ve 353 Nm tork üreten motor ve yeni geliştirilen Xtronic şanzıman ile şehir içi 13 litre/ 100 kilometre, uzun yolda 9.5 litre /100 kilometre yakıt tüketmekte.

Yeni platform üzerine oturtulan Maxima abilerine oranla daha dayanıklı ve 37.1 kilogram hafifletilmiş. Yeni Maxima'nın 83.500 Türk lirasından başlayan fiyatlarla bu yaz Avrupa da satışına başlanılacağı duyuruldu.

utvHXs.jpg

6yzsDG.jpg

omkAMG.jpg

GoWI7h.jpg
 

Domestos

JaDeD
Yönetici
Global Moderatör
Mesajlar
51,831
Konum
Aydın-Merkez
Araç Markası
Fiat Fiorino
Araç Renk ve Tip
Beyaz Gamyonet
Tasarım olarak çok hoş olmuş... O motor seçeneği ile o fiyata bu ülkede satılmasına imkan yok ama... ;D
 

ezmocesteri

__bülent__
Yönetici
Global Moderatör
Mesajlar
34,897
Konum
Mudanya
Donanım olarak da tasarım olarak da çok beğendim. Ama Japon klasiği olarak iç konsol yine olmamış.
 

Üst Alt