2016 Mazda CX-9’un Tüm Pozları Sızdırıldı

MutluTEKİR

Aktif
Mesajlar
4,586
Konum
Karabük
Araç Markası
2010 Mazda3 125000km
Araç Renk ve Tip
Granit Gri - Sedan
CX-3, CX-5 bu testi geçmiş. Aynı awd sistemini kullandıklarına göre CX-9 da geçer ki geçmiş te zaten. Yapılan ikinci testi geçememesinin sebebi ise giriş açısı ön sağ tekerleği tam havaya kaldıramamasından. Bu tip awd sistemlerinde diyagonal testte yerdeki tekerlere yeter güç aktarımı ancak havadaki tekerlek patinaj yapsa dahi gazı bırakmamakla mümkün. Yani havadakiler baya bir patinaj yapacak ve dsc bu tekerlekleri frenlediğinde motor devri ve üretilen tork arkalara yeterince itme gücü verebilecek düzeyde olacak. İkincide ön tekerlek yere değdiği için yeterli gaz veremiyor. Bir de CX-5'e göre ağırlık dezavantajı var tabi...

Tam mekanik kilitli arazi tipi awd sistemlerinde böyle dertler yok tabi, kilitle ve yürü... Ama asfaltta da gemi sürer gibi git.

Bunu otomobil firmaları yazılımla ayarlayamıyorlar mı? Yani havadaki çapraz tekerler patinajda, tekerin açısal hızları belli. Direksiyon açısına ve aracın hızına göre hangi tekerin patinaj çektiği ve hangi tekerin dönmediğini anlayabilir sistem. Bu dsc sistemi, niye patinajdaki tekerlere fren uygulayıp aksın öteki tarafındaki tekere gücü iletmekte gecikiyor?
 

Üst Alt