2016 BMW 7 Serisi Fotoğrafları Sızdırıldı

Forlan

Gri Atmaca
Mesajlar
5,168
Konum
Ankara
Araç Markası
2017 M3 Dizel Power
Araç Renk ve Tip
Kül Grisi - Sedan
Bir otomobil üreticisi için en kötü senaryoları listelesek, bu listenin başını tanıtımını yapmadığı yeni modelinin istemsiz veya hatayla bilgilerinin sızdırılması ve yayımlanması olurdu. İşte BMW’nin de başına gelen olay bu durumla birebir örtüşüyor.

BMW Avusturya, yeni 7-serisi için hazırlanan konfigüratör sitesini yanlışlıkla yayımladı. Yayımlanan bilgiler otomobilin neredeyse en önemli detaylarını sızdırıyor. Bunlardan bir tanesi de otomobilin ne zaman tanıtılacağı. Tarih 10 Haziran’ı gösteriyor.

Yeni amiral gemisinin fiyatı 100.445 Euro’dan başlamakta. Türkiye için başlangıç fiyatının ne olacağını söylemek ise oldukça zor. 730d başlangıç modelinde satışa çıkacak. 265 beygir üreten bu dizel motor istenirse xDrive çekiş sistemiyle de alınabilecek. Bu opsiyon otomobilin fiyatını 104.480 Euro’ya yükseltiyor.

Benzinli motor seçeneklerinde ise 107,690 Euro fiyatıyla, 326 beygir güç üreten 740i ile başlanıyor. Eğer daha fazla güç istiyorsanız 750i xDrive modeli 450 beygir güç üretmekte ve 137.935 Euro fiyatıyla alıcısını bekleyecek.

Yeni 7 serisi ise şu renklere sahip olacak: Safir Siyahı, Karbon Siyahı, Alp Beyazı, Siyah, Buz Grisi, Gri Kaşmir, Sophisto Gri, Görkemli Mavi, Singapur Grisi, Mineral Beyaz, Parlak Arktik Gri, Jatoba ve Macellan Grisi. Jant seçenekleri ise 17 inçten başlayıp 20 inçe kadar devam etmekte.

5.760 Euro ekstra ödeyerek alınabilecek M Spor Paket opisyonun yanı sıra 3.180 Euro fiyat etiketiyle Sürüş Destek Sistemi de dikkat çekmekte. 900 Euro’ya dış görünüm için Saf Mükemmellik adı altında bir paket satılacak ancak sitenin hemen yeniden kapatıldığı için bu paketin neler içerdiğini bilemiyoruz. TV ünitesi 1.260 Euro, yerleşik cep telefonu ünitesi 840 Euro, Alcantra başlıklar için 1.440 Euro, Adaptif Tam Led aydınlatma ünitesi için 1.800 Euro, ayarlanabilir arka koltuklar 2.220 Euro, iç mekan için Saf Mükemmellik paketi 2.040 Euro fiyat etiketiyle ve daha sayamadığımız birçok diğer opsiyonlarla tüketicisine ulaşacaklar.

QzwP86.jpg

TMnyno.jpg

NmpKjP.jpg

reZvzr.jpg

uhqK6N.jpg

bbuCr2.jpg
 

Forlan

Gri Atmaca
Mesajlar
5,168
Konum
Ankara
Araç Markası
2017 M3 Dizel Power
Araç Renk ve Tip
Kül Grisi - Sedan
  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan
  • #4
BMW, daha önce sayısız kez görüntülenen Yeni 7 Serisi’ni sonunda tanıttı.

Yeni özellikleriyle daha dinamik ve konforlu bir otomobil ortaya çıkartan BMW bu özellikleriyle hem spor hem de muhafazakar bir 7 Serisi’ne imzasını atmış. Markanın yüzünün devam ettiğini gördüğümüz Yeni 7 Serisi’nde BMW, markayla özdeşleşmiş böbrek tasarımını daha da büyütürken müşterilerine standart olarak LED farların yanında opsiyonel olarak Lazer Farları da sunuyor. Bu değişikliklerin yanında LED sis farları, hava yarığı bulunan ön çamurluklar, cömertçe kullanılan krom eklentiler ve “L” formlu tasarıma sahip arka farlar göze çarparken 17 inç’den 21 inç’e kadar farklı jant-lastik seçenekleri de müşterilere sunuluyor.

Daha ferah bir iç mekan isteyen müşteriler için önceki modellerde olduğu gibi Yeni 7 Serisi’nin de uzun bir karoserini üreten BMW, standart 7 Serisi’ne göre 14.5 cm daha uzun bir otomobili seçenekler arasına eklemiş.

Kaliteli bir iç mekanın bizi beklediği 7 Serisi’nde Dakota veya Napa deri seçenekleriyle donatılan kabin, ahşap ve alüminyum detaylarla bezenmiş. Metalik görünümlü düğmelerle birlikte dokunmatik kontrollerin de kullanıldığı iç mekanda ayrıca dokunmatik ekranlı ve el-kol hareketleriyle komut verilebilen yeni iDirve sistemi de yer alıyor.

BMW, Yeni 7 Serisi’nde daha uzun karoserle birlikte daha kaliteli bir iç mekan isteyen müşterileri de düşünmüş. Sadece uzun karoserde alınabilen Executive Lounge paketiyle birlikte sunulan; dört yönlü otomatik klima sistemi, havalandırmalı koltuklar, masaj fonksiyonlu arka koltuklar, masa ve bardak tutucusuna sahip arka konsol, 7 inç büyüklüğünde tablet bilgisayar 7 Serisi’nin arka koltuğunda oturacak konfor düşkünü yolcularını şımartacak cinsten.

BMW 7 Serisi, müşterilerine her iki karoser seçeneğinde de Bowers & Wilkins Diamond ses sistemi ve iyonizer teknolojili sekiz farklı koku verebilen Ambient Air paketini isteğe bağlı olarak sunulurken, Sky Lounge Panorama adlı cam tavan ise sadece uzun karoserde opsiyon listesinde yer alacak. Bu yeniliklerin yanında uzaktan kumandalı otomatik park sistemini de 7 Serisi’nde sunan BMW, teknolojik anlamda eksiksiz bir liste sunuyor.

Kaputunun altında çok geniş bir seçeneğin de sunulduğu 7 Serisi’ndeki motorlar, xDrive dört tekerlekten çekiş sistemiyle de kombine edilirken BMW 7 Serisi, bu kombinasyonlarla oldukça keyifli sürüşler vaat ediyor.

750i xDrive / 750Li xDrive modellerinin kaputunun altında TwinPower Turbo teknolojisini barındıran 4.4 lt’lik V8 motor kullanılırken bu motor 450 PS güce ve 650 Nm torka sahip. 0-100 km/sa hızlanmasını sadece 4.4 sn‘de yapan otomobilin maksimum hızı ise 250 km/sa’de sınırlandırılmış.

740i / 740Li ‘de ise 326 PS güce ve 450 Nm torka sahip 3.0 lt’lik altı silindirli TwinPower Turbo motor kullanılıyor. Bu motor 740i / 740Li’yi 0’dan 100 km/sa hıza 5.5 sn’de çıkartırken bu model de 250 km/sa’lik maksimum hıza sahip.

7 Serisi’nin tek dizel motor seçeneği 730d / 730Ld / 730d xDrive / 730Ld xDrive kombninasyonlarında karşımıza çıkıyor. 3.0 lt’lk altı silindirli dizel ünite 265 PS güç ve 620 Nm tork değerine sahip. 0-100km/sa hızlanmasını 5.8 sn’de yapan BMW 730 ailesi, 250 km/sa’lik maksimum hıza ulaşabiliyor.

Plug-in hibrit sistemine sahip 7 Serisi; 740e / 740Le / 740Le xDrive seçenekleriyle karşımıza çıkarken, bu versiyonda 2.0 lt’lik TwinPower Turbo motor ve 95 PS güce sahip elektrik motoru kullanılıyor. Toplamda 326 PS güç üreten bu birliktelik sonucunda otomobil, 0-100km/sa hızlanması 5.5 sn.’de tamamlarken 240 km/sa’lik maksimum hıza çıkabiliyor. Sadece elektik motoruyla 40 km ilerleyebilen otomobil, 100 km’de sadece 2.1 lt benzin tüketirken maksimum olarak 120 km/sa hıza ulaşabiliyor.

BMW, tüm 7 Serisi ailesinde otomatik yükseklik ayarı yapabilen havalı süspansiyonu ve Dynamic Damper Control adında yol durumuna göre aracın ayarlarını değiştiren sistem standart olarak sunuyor. İstenildiği takdirde elektromekanik aktif devrilme önleyici sistemine sahip Executive Drive Pro diye adlandırılan aktif şasi kontrolünün de alınabildiği 7 Serisi, stereo kamera vasıtasıyla yoldaki çukurları algılayıp yola göre kendini ayarlayan teknolojik yeniliklere sahip.

http://youtu.be/9qxxGV_Vkgc
http://youtu.be/ZOluaPpjqXc
 

Maytalman

Aktif
Mesajlar
2,416
Konum
Samsun
Araç Markası
Mazda
Araç Renk ve Tip
Titanyum m3
Bmw ön tamponu dizayn ederken yoruluyor galiba... :)
Beyaz olanda sırtarmıyor siyahta birşeyler eksik görüntüsü veriyor...
Hemen bir M tampon la görüntüyü tamamlamalı...
 

Üst Alt