2015 Volkswagen Golf Estate R Tanıtıldı

Forlan

Gri Atmaca
Mesajlar
5,168
Konum
Ankara
Araç Markası
2017 M3 Dizel Power
Araç Renk ve Tip
Kül Grisi - Sedan


Volkswagen, Golf Estate’e R takısıyla markanın sportif genlerini enjekte etti.Golf R HB’deki yüksek performans ve sürüş konforunu bir arada sunacağı söylenen Golf R Estate’in kaputunun altında 2.0 litrelik 300 HP güç ve 380 Nm tork üreten dört silindirli TSI motor yer alıyor.

Volkswagen Estate, “R” logosuyla birlikte yalnızca yeni bir motora kavuşmamış.R tampon, siyah difüzör ve dört çıkışlı krom egzozlar Estate R’ın dikkat çekici özelliklerinden.Ön bölümde ise yine R dokunuşları belirgin bir şekilde görmek mümkün. Geniş hava girişlerinin dikkat çektiği otomobilde R logolu radyatör ızgarası ve LED’li gündüz farları da öne çıkan detaylardan oluyor.



Temelde Golf R’ın estate versiyonu olan modelin amacı hem pratikliği hem de performansı aynı anda ve mükemmel şekilde sunmak. Aynı zamanda bu estate ve R kombinasyonu da Golf için bir ilk. Görsel olarak bu otomobil performanslı yanını göstermesi için diğer Golf estate modellerinden farklı bir tasarıma sahip. Arka kısmı ele alırsak R dizayn tampon, parlak siyah difüzör, 4 çıkışlı krom egzoz, LED stop lambaları ve plaka aydınlatması onu farklı kılan değişiklikler. Ön taraftaki değişiklikler ise R dizayn tampon ve büyük hava girişleri, R logolu özgün radyatör ızgarası ve gündüz farlarıyla birleştirilmiş Bi-xenon farlar.

İç bölgede siyah ve parlak gri renkte, kumaş ve alkantara döşemelere sahip R logolu spor koltuklar kullanılmış. Farklı bir hava katmak adına mavi renkte ambiyans aydınlatması eklenmiş. Konfor için ise otomatik klima ve ekranlı bir medya sistemi bulunuyor. Opsiyon olarak Nappa Karbon deri paketi de farklı bir tasarım arayanlar için sunuluyor.



Güç için Golf R’da kullanılan motor burada da tercih edilmiş. 2.0 litre TSI 300 beygir ve 380 Nm güç değerlerine sahip motor 6 ileri çift kavramalı şanzımanla birleştirilmiş. 4Motion sistemiyle de birlikte 0-100 km/sa hızlanmasını tamamlaması sadece 5.1 saniye sürüyor. Son sürat ise 250km/sa olarak sınırlandırılmış. Ortalama 7 litrelik fabrika tüketim verisine sahip Golf R Variant sadece 163g/km karbon salınımı yapıyor. Geriye kalan ESC spor stabilite kontrol sistemi ve sürüş modları ve birçok özelliği ise standart Golf R ile aynı.

Bu oldukça hızlı estate modelin 2015 yılında Avrupa pazarında satışlarının başlaması ve ilk teslimatın yaz aylarında yapılması ön görülüyor.
 

ezmocesteri

__bülent__
Yönetici
Global Moderatör
Mesajlar
34,898
Konum
Mudanya
Golf ü bi sevemedim, radikal değişiklikler yapmadıktan sonra da ağzıyla kuş tutsa sevemeyeceğim.
 

Forlan

Gri Atmaca
Mesajlar
5,168
Konum
Ankara
Araç Markası
2017 M3 Dizel Power
Araç Renk ve Tip
Kül Grisi - Sedan
  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan
  • #3
2016 Vw Golf R Variant,Almanya'da satışa çıktı.

Los Angeles'ta düzenlene otomobil fuarında tanıtılan 2016 Vw Golf R Variant,memleti Almanya'da satışa çıktı.Şuan sadece sipariş alınan model 42.925 Euro'dan satışa çıktı.Teslimatlar ise bahar mevsiminin gelmesiyle başlayacak.

Bagaj hacmiyle ön plana çıkan 2016 Vw Golf R Variant,605 litrelik bagajıyla tam bir aile arabası olarak lanse ediliyor.Bu büyük bagajı ise 4 silindirli 2.0 litrelik bir motor taşıyor ve bu motor ile 300 byegirlik bir performans gösteriyor.Aynı zamanda 380 Nm'de tork üretebiliyor.6 ileri otomatik şanzımana sahip olan 2016 Vw Golf R Variant, dört tekerlekten çekiş sistemine sahip.

Maxiumum hızı 250 km/s olan 2016 Vw Golf R Variant,0-100 km/s arasını ise 5.2 saniyede tamamlıyor.
 

Üst Alt