2015 Tırmanma Yarışlarında Sürpriz Olmadı

Forlan

Gri Atmaca
Mesajlar
5,168
Konum
Ankara
Araç Markası
2017 M3 Dizel Power
Araç Renk ve Tip
Kül Grisi - Sedan
Tırmanma Yarışlarında favoriler kazandı.

2015 Türkiye Tırmanma Şampiyonası ilk yarışı, 22 Mart Pazar günü Bursa Otomobil Sporları Kulübü (BOSSEK) tarafından düzenlendi. Orhangazi-Hamzalı yolunda yer alan 5.5 kilometre uzunluğundaki asfalt zeminli parkurda 3 çıkış üzerinden koşulan yarışta 4 ayrı kategoride Bursa, Ankara, İstanbul, İzmir ve Antalya illerinden 13 sporcu mücadele etti.

Powerpan sponsorluğunda Orhangazi Belediyesi katkıları ile düzenlenen organizasyon, Pazar sabahı antrenman çıkışları ile başladı. İlk kez otomobil sporlarına ev sahipliği yapan Hamzalı parkurunu sporseverler de boş bırakmadı.

Bursalı sporcuların katılımına sahne olan Kategori 1’de geçen yılın şampiyonu Ülkü Motorsport pilotu Engin Apaydın Citroen Saxo VTS ile birinciliğe uzanırken, onu Fiat Palio ile Burak Başlık izledi. Bu kategorideki bir diğer sporcu Emrah Ali Başo ise antrenmanda yoldan çıkarak yarışı tamamlayamadı.

Kategori 2’de Renault Clio Williams ile Bursa’dan Semih Erkal birinciliğin sahibi olurken, Ankara’dan Opel Astra GSI ile Cem Şitikinci ve İzmir’den yine Opel Astra GSI ile Ülkü Motorsport pilotu Galip Atar üçüncü olarak podyumu oluşturan isimler oldular.

Kategori 3’de Pegasus Racing adına Fiat Grande Punto S2000 ile tecrübeli sporcu Alkan Erden sezona birincilikle başlayan isim oldu. Renault Clio Sport ile Ankaralı genç sporcu Refik Bozkurt ikinci sırada finişe ulaşırken, üçüncülüğü kazanan isim uzun bir aradan sonra bu sezon Mitsubishi Lancer EVO IX direksiyonuna geçen Bursalı sporcu Osman Uğur oldu.

Kategori 4’te ise geçen yılın şampiyonu Ümit Ülkü, Porsche 997 GT3 ile hem günün en hızlı zamanını kaydetti hem de kategorisini kazanmayı bildi. Ev sahibi pilot Orkun Turgut da Mitsubishi Galant VR-4 ile bu kategoride ikinciliği kazandı. Antalyalı Pegasus Racing pilotu İsa Karol, Fiat Punto S1600’de meydana gelen şanzuman arızası ile yarışı tamamlayamadı.

Yarış sonunda dereceye giren sporculara ödülleri düzenlenen törende Orhangazi Kaymakamı Mustafa Selman Yurdaer tarafından verildi.
 

Domestos

JaDeD
Yönetici
Global Moderatör
Mesajlar
51,829
Konum
Aydın-Merkez
Araç Markası
Fiat Fiorino
Araç Renk ve Tip
Beyaz Gamyonet
Bu kategoriyi seviyorum, Mayıs ayında da sanırım bir diğer ayağı Aydın'da yapılacak, geçen yıl yağmur nedeniyle izleyememiştim, bu yıl nasip olur inşallah...
 

Oğuzhan

Aktif
Yönetici
Administrator
Mesajlar
9,949
Konum
Eskişehir-Aydın
Araç Markası
2015 Mitsubishi Lancer
Araç Renk ve Tip
İnci Beyaz Sedan
Eline sağlık abi. Tırmanma yarışları çok zevkli oluyor İsbeyli'ye bir kaç kez gittim izlemeye, tam benim tarzım O0
 

Üst Alt