2015 SsangYong Tivoli'nin Görselleri Yayınlandı

Forlan

Gri Atmaca
Mesajlar
5,168
Konum
Ankara
Araç Markası
2017 M3 Dizel Power
Araç Renk ve Tip
Kül Grisi - Sedan
Ssangyong, üç yıldır çalışmalarını sürdürdüğü yeni kompakt SUV modeli Tivoli'nin ilk detaylarını yayınladı.



İlk olarak üç yıl önce hazırladığı kompakt SUV konseptiyle yeni Tivoli modelinin çalışmalarına başlayan Ssangyong, aracın segmentinde başarılı bir yer edinebilmesi için ince eleyip sık dokuyor. X100 adıyla başlatılan proje sonunda ortaya çıkan yeni Tivoli, özgün tasarımı ile kullanıcılarına farklı bir kimlik kazandırma hedefinde. Şık tasarımı, kentsel tarzı ve farklı kimliği ile öne çıkacak yeni Ssangyong Tivoli, Koreli markanın Sağlam, Uzmanlık ve Premium adını verdiği üretim felsefesi ile geliştirilmiş.



Ssangyong, yeni Tivoli'de kullanıcıların ruhsal durumuna, zemşn rengini değiştirerek uyum sağlayacak gösterge paneline yer verecek. Mavi, kırmızı, gök mavisi, siyah, sarı ve beyaz olmak üzere altı farklı renk seçeneğine sahip olacak gösterge panelinin haricinde, Koreli üreticnin Sportif D-Cut adını verdiği tasarıma sahip altı düzleştirilmiş sportif direksiyon simidi de araçta yer alacak. Ssangyong tarafından segmentinin en yüksek kalite hissini vereceği belirtilen direksiyon simidinde ısıtılabilme özelliği de mevcut olacak.



Güvenliği de önem veren Ssangyong, yeni Tivoli'de sürücü ve yolcu havayastıklarının yanında, iki adet yan, iki adet perde ve bir adet de sürücü diz olmak üzere toplam yedi havayastığı sunacak. Ayrıca yeni Tvioli'de sunulacak çift kademeli emniyet kemerleri kaza anında yolcuların en iyi şekilde korunmasına yardımcı olacak.

Son teknoloji ve yüksek mukavemetli malzeme kullanılan yeni Tivoli bu sayede yolcularının her an güvende olmasını sağlayacak. Tivoli'de olası çarpışma etkisini minimize etmek amacıyla Koreli üreticinin AHSS adını verdiği ileri yüksek mukavemetli çelik, aracın gövdesinin yüzde 40'lık bölümünde görev yapacak. Sıcak pres ile şekillendirilmiş malzemeler ise aracın 10 önemli büyük bölgesinde kullanılacak.

Geniş gövde alanı ile kullanıcılarına yeterli bir iç mekan hacmi sunacak olan Tivoli'nin tam olarak katlanabilen ikinci koltuk sırası büyük yüklerin taşınması sırasında kolaylık sağlayacak. Tivoli'nin segmentine göre oldukça başarılı sayılabilecek 423 litrelik bagaj hacmi 3 tane golf çantasının taşınmasına imkan verecek.

1.6 litrelik dizel ve benzinli motorlar ile sunulması beklenen yeni Tivoli'nin tüm detayları, araç Ocak ayında Kore pazarına sunulmadan hemen önce açıklanacak. Yeni Ssangyong Tivoli'nin Avrupa'nın da aralarında bulunduğu diğer pazarlara sunulması ise 2015'in ikinci çeyreğinde gerçekleşecek.
 

ezmocesteri

__bülent__
Yönetici
Global Moderatör
Mesajlar
34,897
Konum
Mudanya
Dış tasarımı çok açılı göremesek de çok beğendim ben, ve uygun motor seçenekleriyle tabi ki de uygun fiyat seçenekleriyle Türkiye'de de çok alıcı bulabilir.
 

Oğuzhan

Aktif
Yönetici
Administrator
Mesajlar
9,949
Konum
Eskişehir-Aydın
Araç Markası
2015 Mitsubishi Lancer
Araç Renk ve Tip
İnci Beyaz Sedan
Fiyat ne olacak acaba güzel görünüyor ama özgün tasarım kısmına katılmıyorum parça parça dizayn aşırmışlar gibi geldi bana :) Teşekkürler.
 
Mesajlar
1,047
Konum
Afyon
Özellikle 4*4 ve otomatik vites seçeneklerinin olması Esp,Asr,Cc vs olur, güvenlikten de ödün vermez ise 1.6 dizel pazar payını alır ülkemizde..

Tabi minumun 65-70 den başlayacaktır..

Bana yine uzak bir rüya kalacak..
 

ezmocesteri

__bülent__
Yönetici
Global Moderatör
Mesajlar
34,897
Konum
Mudanya
Güvenlik konusunda çok iyi işler yapıyorlar en azından yıllardır opsiyon yapmıyorlar güvenliği, kullanılan motor ortak üretim mi, kendilerinin mi?
 

Domestos

JaDeD
Yönetici
Global Moderatör
Mesajlar
51,832
Konum
Aydın-Merkez
Araç Markası
Fiat Fiorino
Araç Renk ve Tip
Beyaz Gamyonet
Nihayet güncel tasarım çizgilerine ulaşabilmişler... Öncekiler neydi öyle, hilkat garibesi gibi... :D
 

Forlan

Gri Atmaca
Mesajlar
5,168
Konum
Ankara
Araç Markası
2017 M3 Dizel Power
Araç Renk ve Tip
Kül Grisi - Sedan
  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan
  • #10
Ssangyong'un merakla beklenen Suv modeli Tivoli,Seoul’de tanıtıldı.

Geride bıraktığımız 2014 yılının son aylarında resmileşen ve sadece 2 hafta önce görüntülenen Tivoli'nin lansmanı Seoul'de gerçekleştirildi.Paris Otomobil Fuarı'nda tanıtılan XIV Air ve XIV Adventure konseptlerinden izler taşıyan Tivoli,X100 platformu üzerine konumlandırılmış.Dinamik görüntüsü ile geniş tampon ve çamurluklarıyla suv segmentindeki rekabeti arttıracak olan Tivoli,7 hava yastığına,çift bölgeli klimaya,geri kamerasına ve multimedya ekranına sahip.

İki motor seçeneği ile gelecek olan Tivoli,1.6 litrelik benzinli motoru ile 126 hp güce sahip olacak ve 157 Nm tork üretebilecek.6 ileri manuel ve otomatik şanzıman ile gelecek olan bu araç,manuel vitesi 100 km'de 8.1 yakıt tüketimi gerçekleştirirken, otomatik şanzımanı ile 100 km'de 8.3 yakıt tüketimi gerçekleştiriyor.

İlk olarak Güney Kore'de satışa çıkacak olan Tivoyli daha sonra Avrupa,Çin ve Güney Amerika'da satışa sunulacak.
 

Üst Alt