2015 Honda Civic Type R Pistlere Hızlı Girdi

Forlan

Gri Atmaca
Mesajlar
5,168
Konum
Ankara
Araç Markası
2017 M3 Dizel Power
Araç Renk ve Tip
Kül Grisi - Sedan
Civic Type R’dan pist rekoru

h3rMyq.jpg
[/URL]

Cenevre Otomobil Fuarı’nde üretim versiyonuyla boy gösteren Honda Civic Type R, Nürburgring Pisti’nin Nordschleife bölümünde 7 dakika 50,63 saniyelik derecesiyle yeni bir rekora imza attı. Cenevre’de Civic Type R’ın yanı sıra bir diğer performans otomobili NSX’in üretim versiyonunu sergiledi.

Yarışçı ruhunu ortaya koymaya devam eden Honda, Cenevre Otomobil Fuarı’nda Civic Type R ve NSX modellerinin üretime hazır versiyonlarını sergiliyor. Avrupa pazarının en heyecan verici yeniliği olan 310 HP güç ve 400 Nm tork’a sahip 2.0 litrelik turbo motorla donatılan Civic Type R, 270 km/s’lik maksimum hıza ulaşabiliyor. 6 ileri manuel şanzımana sahip hot-hatch ayrıca adaptif süspansiyonlar ve daha da sportif karaktere bürünmek için +R butonuna sahip olacak. Aracın yol tutuş ve performans testlerinin yapıldığı Nürburgring’in 20,8 km’lik Nordschleife bölümünde tüm önden çekişli hatchback otomobillerin gerçekleştirdiği dereceleri geride bırakan Civic Type R, 7:50.63’lük dereceyle en yakın rakibine 4 saniye fark attı. Yeni Honda Civic Type R, 2015 yaz aylarında Avrupa’da satışa sunulacak.

Dünyanın en yeni ve teknolojik süperspor otomobili NSX

dyxHBT.jpg


Avrupa lansmanı gerçekleştirilen Honda NSX, 75 derece açılı tamamen yeni ve turbo beslemeli V6 motorla donatıldı. 9 ileri çift kavramalı şanzımanla kombine edilen motora ayrıca 3 elektrikli motor da destek oluyor. Son derece rijit ve hafif malzemelerden oluşan özel NSX şasisi ayrıca dünyada ilk kez kullanılan malzemelere ve üretim yöntemlerine sahip.

Dört tekerlekten çekişli hibrid güç ünitesi ile donatılan NSX ise farklı malzemelerin birlikte kullanıldığı uzay kafesi şasinin yanı sıra eşsiz yol tutuş karakteri sunuyor. NSX’in çağın ötesinde hibrid süperspor otomobil güç üniteleri sayesinde sürüş karakteri eşsiz ve sürücü emirlerine harfiyen uyan bir yapıda. Yeni Honda NSX modeli Avrupa’da 2016 yılında satışa sunulacak.
 

st4lk3r

Katılımcı
Mesajlar
156
Konum
Erzurum (Göçebe)
İşten ben bu rekora şapka çıkarım. Honda Nürburgring'e çıkmayacak dendi, Honda'nın sessizliği iddaları doğrular nitelikteydi ama sessiz sedasız rakiplerini piste gömdü :)
 

Forlan

Gri Atmaca
Mesajlar
5,168
Konum
Ankara
Araç Markası
2017 M3 Dizel Power
Araç Renk ve Tip
Kül Grisi - Sedan
  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan
  • #4
Honda'nın yeni nesil Type R modeli,İstanbul'da sergilenecek.

İlk olarak Cenevre Otomobil Fuarı'nda tanıtılan ve tanıtıldıktan sonra da ilgiyi kaybetmeyen 2015 Honda Type R,şimdi de İstanbul Autoshow'daki yerini almaya hazırlanıyor.

TÜYAP 3.Salon'da bulunacak Honda standında yer alacak olan 2015 Honda Type R,kaputunun altındaki ünite ile performans tutkunları için biçilmiş bir kaftan olarak görülüyor.2.0 litrelik i-VTEC turbo beslemeli motora sahip olan 2015 Honda Type R,310 beygir gücünde ve 400 Nm'ye kadar tork üretebiliyor.

6 ileri şanzımana sahip olan 2015 Honda Type R,maksimum 270 km/s hız yapabiliyor ve 0-100 km/s hıza ise 5.7 saniyede ulaşabiliyor.
 

Üst Alt