2015 Audi R18 e-tron quattro Le Mans'a Hazır

Forlan

Gri Atmaca
Mesajlar
5,168
Konum
Ankara
Araç Markası
2017 M3 Dizel Power
Araç Renk ve Tip
Kül Grisi - Sedan
Audi,R18 e-tron quattro'nın tanıtımını gerçekleştirdi.

60hyEO.jpg


Audi başta Le Mans olmak üzere 2015 sezonu Dünya Dayanıklılık Şampiyonası Yarışlarında (FIA World Endurance Championship, WEC) kullanacağı, geliştirilmiş Yeni R18 e-tron quattro yarış otomobilini tanıttı. Daha az dizel yakıt tüketen TDI motorlar ve daha fazla elektrikli güç üreten Yeni R18 e-tron quattro, Le Mans’da Audi’ye üst üste 6’ncı zaferi kazanmak için piste çıkacak

Yeni R 18 e-tron quattro geçen yılki versiyonuna çok benzese de ondan ilk bakışta ayırt edilebiliyor. Ön bölümde dikkat çeken hava girişleri, otomobile aero dinamizm kazandırırken, yeni farların da kullanılmasına yol açıyor. Otomobil Audi’nin artık seri üretim R8 ve A8’lerde de opsiyonel olarak sunduğu yeni aydınlatma teknolojileri olan Matrix LED farlar ile Lazer farlara sahip.

Sadece 876 kilogram

Le Mans yarışlarını bir hibrit spor otomobil ile kazanan ilk ve tek marka olan Audi, bu yıl Yeni R18 e-tron quattro’nun elektrik gücünü de artırdı. Otomobilin yenilenen elektrik motoru artık 272 HP güç üretirken, yenilenen enerji geri kazanım sistemleriyle, geçen yıla göre yüzde 17 daha fazla enerjiyi geri kazanabiliyor. Audi Ultra hafiflik felsefesiyle üretilen otomobil, sadece 876 kilogram ağırlığında…

Tb9moE.jpg


Yüzde 2.5 daha az yakıt tüketiyor

Elektrik motorundaki bu gelişmeler, Yeni R18 e-tron quattro’nun dizel TDI motorunda da gelişmeye yol açtı. WEC kurallarına göre, takımların elektrik motorlarındaki gelişmeleri artırmaları durumunda, dizel veya benzinli motorların daha az yakıt tüketmeleri gerekiyor. 4 litre V6 TDI motorundaki yapılan teknolojik ve mekanik geliştirmeler ile Yeni R18’in dizel motoru 558 HP güç üretirken, artık her turda geçen yıla göre yüzde 2,5 daha az yakıt tüketiyor.

Le Mans Yarışlarında Audi efsanesi devam ediyor

Le Mans 24 Saat yarışlarının en başarılı markalarından biri olan Audi Takımı, bu yarışları son 9 yılın 8’inde birinci olarak bitirdi. Toplamda 13 kez Le Mans kazanan Audi, 2014 yılında da üst üste 5’inci zaferini kazandı.

6E4DSe.jpg
 

Üst Alt